Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wordpress Local

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
10-15 bilgisayarlık bir iş ortamında, wordpress arayüzlü - kısacası wordpress üzerinden - bir internet sitesi kurmak istiyorum ve bunu internete yayınlamak değil de daha çok sadece iş yerinde kullanılan ortak bir ağa kurmak istiyorum. Bir bilgisayar elbette ki server olacak diye düşünüyorum ve diğer bilgisayarlar da bu wordpress'e istedikleri zaman girebilecekler. Kısacası olay şu. İş yeri için özel bir internet sitesi istiyorum wordpress temalı ve iş yerindeki herkes girebilirken, internet ortamında da yayınlansın istemiyorum
Mesaj tarihi:
1 - Once intranet'teki IP adresini sabitle. 192.168.1.x gibi birseyse, son haneyi 200-240 gibi zor ulasilabilecek bir sey sec.

2 - Vindoz kullaniyorsan WAMP turevi bir sistem kur bu sabit IP'li makinaya. Kendi menusunden mod_rewrite gibi modulleri aktif et.

3 - Wordpress'i ilgili dizine atip http://localhost/ seklinde eris ve kurulumu tamamla. Apache ile ugrasmisligin varsa bir virtual host yaratip yapman daha mantikli olur ama yoksa ve baska site de acmam yayina diyorsan cak oraya gitsin.

4 - Sen localhost olarak sitene erisebildikten sonra, diger makinalarin host dosyasina asagidaki gibi bir kayit gir;

192.168.1.240 ofisiciamator.com www.ofisiciamator.com

5 - Oldu da bitti masallah.
Mesaj tarihi:
Buraya kadar her şeyi yaptım bir tek işte şu anda benim bilgisayarımda kurulu olan localhost wordpress sitesine diğer bilgisayarların bu siteye girmeleri olacak. Onun için de galiba o dediğin host olayını yapacağım ama ofisiciamator.com mu yazıyoruz cidden yoksa, "leb demeden leblebiyi anla artık ak" tarzı bir şey miydi?

di said:

1 - Once intranet'teki IP adresini sabitle. 192.168.1.x gibi birseyse, son haneyi 200-240 gibi zor ulasilabilecek bir sey sec.

2 - Vindoz kullaniyorsan WAMP turevi bir sistem kur bu sabit IP'li makinaya. Kendi menusunden mod_rewrite gibi modulleri aktif et.

3 - Wordpress'i ilgili dizine atip http://localhost/ seklinde eris ve kurulumu tamamla. Apache ile ugrasmisligin varsa bir virtual host yaratip yapman daha mantikli olur ama yoksa ve baska site de acmam yayina diyorsan cak oraya gitsin.

4 - Sen localhost olarak sitene erisebildikten sonra, diger makinalarin host dosyasina asagidaki gibi bir kayit gir;

192.168.1.240 ofisiciamator.com www.ofisiciamator.com

5 - Oldu da bitti masallah.
Mesaj tarihi:
Leblebi abi. =)

Domainin ne olmasini istiyorsan onu yaz, .com .net gibi uzantilar eklemek zorunda bile degilsin onu yaparken. ofisweb gibi bir sey yazip da birakabilirsin, sana kalmis.
Mesaj tarihi:
Tamamdır o zaman ben mesela localhost/website tarzı bir şey yaptım direk o zaman arka arkaya host dosyasının içerisine

192.168.1.200 localhost/website/ localhost/website/

bu şekilde değil mi?

Bu arada ip olarak ipv4 adresini yazıyoruz değil mi?
Mesaj tarihi:
Cik, / koyamazsin host dosyasina. Sadece hangi adres hangi IP adresi ile cozulecek onu belirlersin.

IPv6 da kullanabilirsin de gereksiz. Sikinti cikarma olasiligi var.
Mesaj tarihi:
elazulruby said:

Tamamdır o zaman ben mesela localhost/website tarzı bir şey yaptım direk o zaman arka arkaya host dosyasının içerisine

192.168.1.200 localhost/website/ localhost/website/

bu şekilde değil mi?

Bu arada ip olarak ipv4 adresini yazıyoruz değil mi?

browser açıp paticik.com yazınca senin sitene gitmesini de sağlayabilirsin işte hosts ile.
192.168.1.200 istediginwebadresi
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Her şey istediğim gibi oldu bu olayda ama şimdi bir isteğim daha var.

Ben buraya bol bol tag koymak zorunda kalacağım ki zaten en başından beri yapmak istediğim şey de buydu. Tagleri de ama filtreleme yoluyla yapmak istiyorum, nasıl ki?

Mesela ben sitede 2 veya 3 tane tagi olan bir post bolmak istiyorum. Bir müzik aramak istiyor olayım mesela. Etiket olarak da Soul, jazz ve funk tagli olan bütün postları aramak istiyor olayım. Bu multiple tag olayını nasıl yaparım ya da bunun bir filtreleme olayı var mıdır? Bu Vatan, Gold Bilgisayar ve Elektro world internet sitelerinde olduğu gibi yan tarafta tag filtreleme var mesela. Önce Marka tagine tıklıyorsun, sonra fiyat aralığı, sonra rengi vs. Bu tag filtreleme olayını wordpress'te de yapabiliyor muyuz?
  • Yeni Oluştur...