Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Büyük şehirlerde zengin yaşam ve lüks

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Tek başına mı kazandın, hiç mi başkalarının emeği olmadı ?

senko said:

Akito said:

uçurum artıyo abi. o paraya aracın adama sağlayacağı yarar ile paranın farklı insanlar için kullanılmasının o insanlara sağlayacağı yarar arasında çook fark var. bu yüzden kötü yani genel olarak baktığımızda ama dediğim gibi kimse böyle bir şeyden dolayı paylaşacak değil. ben de paylaşmam.

kendi yeteneğimle/bilgimle kazandığım parayı niye bir başkası için harcıyayım ki?
Mesaj tarihi:
bizim çeneyi yorar yahu anca eheh.
varsa harcıyacak, benim olsa harcamazmıyım?
mmm
harcamam :p
s2000 dir zaten max. para vereceğim araba oda aşk var aramızda ondan.

araba lan.

Ama mesela, bi araba yapabilmek için trilyonlar dökebilirim evet.
Mesaj tarihi:
hayır.

Ramocan said:

senko said:

Akito said:

uçurum artıyo abi. o paraya aracın adama sağlayacağı yarar ile paranın farklı insanlar için kullanılmasının o insanlara sağlayacağı yarar arasında çook fark var. bu yüzden kötü yani genel olarak baktığımızda ama dediğim gibi kimse böyle bir şeyden dolayı paylaşacak değil. ben de paylaşmam.

kendi yeteneğimle/bilgimle kazandığım parayı niye bir başkası için harcıyayım ki?
Mesaj tarihi:
cempostaci said:

senko fakirin önde gideni. fakir olmasa istanbul ankara arası git gel yapmaz.
3k maaş alan kendini zengin sanıyor şu ülkede.

ahahah
fakirim panpa.
Mesaj tarihi:
senko said:

Akito said:

abi para olayını ben farklı algılıyorum herhalde

bir oda dolusu insan düşün, herkesin yapabileceği iş miktarı var, iyi yaptığı şeyler var yapamadığı şeyler var.
kendi aranızda bi credit sistemi oluşturuyorsunuz, çünkü ben kime iyilik yaptım kim benden bir şey istedi kim kimin adına benden yardım istedi başka türlü takip etmen mümkün değil bir insan olarak.

bu sistemde, birinin eline para geçmesi demek, o kişinin diğer kişiler tarafından isteklerini yerine getirilmesinin uygun gördüğü kişi olarak görmesi demek.

Yani kendi yeteneklerinin ve iş gücünün o kişi tarafından iyi değerlendirileceğini düşünmek gerek, ki ona kredit veriyorsun.

Para sahibi olmanın manası budur, altında senin karar vermeni senin isteklerin doğrultusunda çalışmayı göze alan onlarca insan olması demek.
Ve herkesin amacı kendilerinin ve çevrelerinin daha iyi bir hale gelmesi.

Bu fikre aykırı hareket edince zaten bir noktadan sonra insanların tepkisini alıyorsun, tepki aldıktan sonra yeaa niye insanlar beni sevmiyoo diyorsan düşün bakalım niye.

Hayır insanlığa yardım etmek zorunda değilsin, ama elindeki gücü sadece kişisel zevklerin amacında harcıyorsan götsün abi, kaçarı yok, göt değilsin demek elindeki gücü çevresini iyileştirmek için kullananlara biraz haksızlık oluyor çünkü.

Tabi burada sözettiğim miktarlar ayda 3-4k kazananları pek kapsamıyo.
Mesaj tarihi:
o zaman ekonominin ekosistemine minimum katkıda bulunmak zorundasın, kendi ülkenin refahı için kaynakta kesilen vergi dışında gelir vergisi de vermen gerekiyor.

senko said:

hayır.

Ramocan said:

senko said:

Akito said:

Mesaj tarihi:
Ramocan said:

o zaman ekonominin ekosistemine minimum katkıda bulunmak zorundasın, kendi ülkenin refahı için kaynakta kesilen vergi dışında gelir vergisi de vermen gerekiyor.

veriyorum zaten.
ha isteyerek vermiyorum ama.
Mesaj tarihi:
vergi sisteminin mantığı iyi, uygulama korkunç, sıkıntı biraz paranın manasını kaybetmesinden geliyor, parayı kazananın elinde para daha etkili, paranın el değiştirmesi, insanlar adına daha iyi kararlar verebileceklerden paranın alınıp, başka kesimlere gitmesi anlamına geliyor. Bazı ülkelerde bu kesim daha iyi, bazılarında daha kötü.
Mesaj tarihi:
Ramocan said:

Para kazanma ve adam çalıştırma ve marka olma, isim yapma vs kişide ego boost yaratıyor Chemical, belki de bu yüzden sosyal tepki...

abi ben bunu seviyorum aslında, hiç bir resource harcamadan insanları orgazmik bi kafa yapısında tutabiliyoruz abi çok iyisin vs diye, adamın gidip lol diye altın külçelerini bodrumuna saklaması ve benim konektörlerime bile sürücek altınımın kalmamasından daha iyi yani.

Ya altınları gömmesenize lan, çok ihtiyacımız var saf altın kablolara, konektörlere bobin tellerine.
Mesaj tarihi:
Hacı külçe altın dediğin şey yense bu kadar kıymetli olmazdı, bi de altın bobine ya da hdmi kablosunu değil külçelere geliyor gıvırlar

Chemical said:

Ramocan said:

Para kazanma ve adam çalıştırma ve marka olma, isim yapma vs kişide ego boost yaratıyor Chemical, belki de bu yüzden sosyal tepki...

abi ben bunu seviyorum aslında, hiç bir resource harcamadan insanları orgazmik bi kafa yapısında tutabiliyoruz abi çok iyisin vs diye, adamın gidip lol diye altın külçelerini bodrumuna saklaması ve benim konektörlerime bile sürücek altınımın kalmamasından daha iyi yani.

Ya altınları gömmesenize lan, çok ihtiyacımız var saf altın kablolara, konektörlere bobin tellerine.
Mesaj tarihi:
Sadece insanda yok bu ego ve az olanı biriktirme sevdası, bokböceği bile bütün gün "bok bok bok" diye çalışıp en büyük boku biriktiriyor, sonra da en büyük bok topağına tav olan karşı cinsi ile tam da o bokun üzerinde çiftleşiyor....
Mesaj tarihi:
Ramocan said:

Poor VS Rich.

cempostaci said:

istinye parka gitme kendini kötü hissediyorsan.
birde istinye parkın zengin bölümüne gitmişsin.

parmak arası terlik

kill it with fire
Mesaj tarihi:
aynı gerçekten nası farklı sonuçlar çıkıyor eheh

hayata bidefa geldim, hmm bütün paramı diğer parası olan insanların harcadığı şeye harciyim, manitamı gezdiriyim sora öliyim, paramın tamamı arkamdaki 2 çocuğa kalsın.

hayata bidefa geldim, hmm paramla otuz tane girişimciyi destekledim, yirmi tanesi kendi fikirlerini geliştirdi ve büyüdü, paramın devamı ile ölmeden önce nasanın budget'ini kestiği projeyi destekliyim.

ikisini de gördük eheh
  • Yeni Oluştur...