Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

çok orjinal dsl problemi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bağlantım kopmaya başladı random hızlarla tekrar bağlanıyorum ara ara.

ilginçlik şu ki telefonu açınca bağlantı düzeliyor sudhfs.

normalde telefon açınca bağlantısı kopar milletin bende tam tersi lan. bi süre sonra yine patlıyor arıyorum evi düzeliyor.

arıza için ttneti arayınca da tabi düzelmiş oluyor bizde düzgün görünüyor modeminiz bozuk falan diyorlar. iki ay önce de bu şekilde bağlantım gidip geliyordu ne olduysa düzeldi iki aydır sıkıntı yoktu. kesin ttnet kaynaklı olduğunu düşünüyorum. spilitterı aradan çıkarınca da bağlantı kopuyor bu arada. başka modem yok onu deneyemedim. usrobotics modemim.

aha bu postu yazarken yine koptu. aradım evi hemn bağlandı.
Mesaj tarihi:
Buna benzer bi sorun bende vardı.

Ana kabloda (line) ek falan var mı? Varsa toprağa, betona, fayansa vs temas ediyor mu? Ya da ekler biraz açıkta falan mı?

Bu tarz problemden arıza kaydı bırakmıştım, adam geldi ekleri düzeltti bantladı falan düzeldi. Net gidiyordu, müşteri hizmetlerini ararken geliyordu dghsfdgsaedf

Ekler açıktaysa şase yapabiliyor ya da yere değmese bile açıktaki bakır oksitlenip iletim sorunu yaşatıyor. Gerçi telefon açmakla ne ilgisi var bilmiyorum ama adam ekleri düzeltince geçti sorun bende.
Mesaj tarihi:
ev telefonu açık şu an öyle giriyorumuahsudhas.

ne bok yicem bilmiyorum valla. ya hattı evin hattına ben bağladım şimdi kontrol ettim düzgün gibi yani. o bağlantıyla oynayınca bir düzelme de olmuyor zaten. sadece telefon açınca düzeliyor şu an
Mesaj tarihi:
abi aynısı bana oluyodu, net gidiyodu cepten evi arıyodum net geliyodu sadece bende oluyor sanıyodum hepte günün belli saatlerinde gidiyodu, düzeldi kendi kendine sonra bi kaç kere arıza raporu gönderdim düzeltemediler, kendiliğinden düzeldi
Mesaj tarihi:
Jaegerjaquez said:

abi aynısı bana oluyodu, net gidiyodu cepten evi arıyodum net geliyodu sadece bende oluyor sanıyodum hepte günün belli saatlerinde gidiyodu, düzeldi kendi kendine sonra bi kaç kere arıza raporu gönderdim düzeltemediler, kendiliğinden düzeldi

ulan haha googleladım kimse çıkmadı ama herkeste aynı sorun varmış
Mesaj tarihi:
Yakın zamanda bina hattında herhangi bi düzenleme yaptılar mı peki? Sorsana kapıcıya fln.

Arada gelip panoları falan kurcalıyorlar çünkü, belki bağlantıda bi problem olmuştur.
Mesaj tarihi:
Benim sorunum daha acayip. Çözene dürüm.

Her gece saat 00:52'de bağlantı kopuyor ve 2-3 dakika içinde geri geliyor. Ama her gece bu şekilde hiç sektirmiyor. Saatler geri alınmadan öncede 01:52'de kesiliyordu.
Mesaj tarihi:
Bu arada ben de dun internet gidince yardim hattini aradim duzeldi internet, sonra yine gitti. Sizin yontemi ben de deneyeyim. Bir yeri aramak mi gerekiyor yoksa telefonda hat alip acik tutsak yetiyor mu :)

Bu arada benim kablolarda sorun yoktur sanirim. Gecen hafta santral arizasi oldu sonra basladi bu olay
Mesaj tarihi:
Dworgian said:

Bu arada, bakir kablolar oksitlenmistr dediniz ya, yardim hatti da dedi aynisini. Evdeki hat mi apt hatti mi nereye baktirmam lazim onu bilen varsa soylesin bi :)

Olm önce arıza kaydı bildir ttnetten adam gelsin. O adamın elinde gelen band verisini ölçen bir cihaz var.

Gidin apartmanın telefon kutusunda kendi hattını ölçtür sonra dairendeki hattı ölçtür.

Arada fark varsa apartmanın tesisatından kaynaklanan problem var. Arada fark yoksa modemini değiştir.
  • Yeni Oluştur...