Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dört ebeveynli aile

Katibim

Öne çıkan mesajlar

Ne meraklısınız milletin uçkuruna ya. Sanane yani neye sokuyosun burnunu?
Asıl mide bulandırıcı olan farklı herşeyden korkup üstüne GERİCİYSEH GERİCİYİZ ARKADAŞ, örtünmemek modernlikse en modernimiz hayvanlar ;))) diye gezen windows 3.1 kadar outdated müslümbörtler.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben senin yazdıklarını okuyorum, insanlar okusun diye yazıyorsun ve insanların hayatının üzerindeki hadsiz düşünceler bir noktada baskıya dönüşüyor. Hala gay evliliğine karşı olanlar var mesela. Aynı zihniyet bu kumpirle. O adamlar 2 aile birleşip size girmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ekmek said:

Ben senin yazdıklarını okuyorum, insanlar okusun diye yazıyorsun ve insanların hayatının üzerindeki hadsiz düşünceler bir noktada baskıya dönüşüyor. Hala gay evliliğine karşı olanlar var mesela. Aynı zihniyet bu kumpirle. O adamlar 2 aile birleşip size girmiyor.

şurada yapılan yorum sadece yorum olarak kaldığı sürece önermen hatalı.

ha buradaki bu adam gidip o insanlara "öyle yaşamayın" diye çıkışır, o zaman "sanane" lafından fazlasını hakeder

eğer sadece yorum yapmak ve bunu kötü bulmak da suç ise, kimse hiç birşey hakkında yorum yapmamalı

edit; tabii yapılan yorum gıyabında olduğu için problem yok. o kişinin olduğu ortamda olsa yorum, o zaman karşı tarafı rencide etmeyecek bir ölçüde olması gerekir zaten
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır değil, başkasının özel hayatı üzerinden midesi bulanan bundan korkan herifin yeri yok. Bu tipler dominant zihniyet olduğu için mahalle baskısı mümkün zaten. Öyle herşeye burnunu sokup cevap olarak sanane o zaman demek diye bişey yok ilkokul 4 değil burası. Biliceksin haddini.
Sosyal ağlarda paylaş

Ekmek said:

Hayır değil, başkasının özel hayatı üzerinden midesi bulanan bundan korkan herifin yeri yok. Bu tipler dominant zihniyet olduğu için mahalle baskısı mümkün zaten. Öyle herşeye burnunu sokup cevap olarak sanane o zaman demek diye bişey yok ilkokul 4 değil burası. Biliceksin haddini.

adam bu yorumu yaptı, sen gıcık oldun sanane elalemden dedin, o da sanane benim yazdığımdan diye cevap verdi

ne yapacaksın? gidip dövecek misin

=)
Sosyal ağlarda paylaş

Valla onun düşüncelerinin büyük skalada bir etkisi varken (zira 2013 yılında milletin sikiyle uğraşmaktan kafasını kaldırmadı ülkenin bir kısmı, bu ülkede bakan çıkıp boğaziçinde olsam yoldan çıkardım diyor, şimdi anladın mı bu herifin nasıl bakan olduğunu?) milletin kaç kişiyle evlendiğinin kendisini zerre ilgilendirmediğini anlatmaya çalışırım, algısı anlamayacak kadar zayıfsa yapıcak bişey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

adamın "nasıl bakan" olduğunu zaten biliyorum. konu o değil ki. konu "sana ne?" kısmı. herkes gördüğü duyduğu şeyler ile ilgili görüş sahibi olur (eğer beyni çalışıyorsa) bu görüşün yanlışlığı doğruluğu farklı bir konu. ama bunu tartışmak için cevap "sana ne" değil. "bence düşüncen hatalı..." gibi başlayıp devam edilirse o zaman daha mantıklı bir durum olur. yoksa işte adamın yorumu ne kadar kötü olursa olsun, "sana ne" nin oto karşılığı "benden sana ne" olur orada biter diyalog.

ve ayrıca yorumun kişinin gıyabında veya bulunduğu ortamda yapılması arasında fark var. biri hakkında yaptığın yorumun ne derece rencide edici olduğu, o kişi bunu duyup bundan rahatsız olabilecek ise önem taşır (etik olarak değil reel olarak).

misal, burada son günlerde ateist - inanan tartışmalarında ateist arkadaşların ne düşündüğü zerre umrumda olmaz, o yorum benim bulunduğum ortamda beni rencide edecek hale gelmedikçe.

(örnek verdim gözünüzü sevim din olayına girmesin yine nolur)
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

abi olay zaten senin veya benim midemizin bulanması değil.
onlar için durum ne?
onlar mutluysa, bize ne?

oturup konuşmanın, dedikodu yapmanın yargılamanın zararı herkese.
Bırakın insanlar birilerine zarar vermedikleri sürece, canları ne istiosa yapsınlar, ki uzun vadede siz zarar görmeyin.

+1

ha miden bulansın, başkasına da belirt, eyleme dönüştürme.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...