Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nazional Sozialistische Deutsche Arbeiter Partei (NAZİ)

_Diablo_Tyrael_

Öne çıkan mesajlar

Nasyonal Sosyalizm

(Nazional Sozialistische Deutsche Arbeiter Partei)

1. Nazism. Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Almanya’da gelişen bir akımdır. Bugün de hâlâ etkisi devam etmektedir.

2. Adolf Hitler’in Alman İşçi Partisi'nin liderliğini ele geçirip Alman Nasyonal Sosyalist İşçi Partisi (Nazional Sozialistische Deutsche Arbeiter Partei) olarak ismini değiştirdiği partinin temel programıdır.

3. Almanya’nın 1918’den sonra içine düştüğü sosyal ve ekonomik buhran, Nazizmin yavaş yavaş benimsenmesine yol açtı. 1933’ten 1945 yılına kadar Almanya’da tatbik edildi.

4. Nazizmin kurucusu Adolf Hitler’in 1924’te hapiste yazdığı Kavgam (Mein Kampf) ve Alfred Rossenberg’in Yirminci Yüzyılın Ruhu (Mithus Deszo Sorhhunderts) isimli eserlerinde, parti programına kaynaklık eden görüşler belirtilmektedir.

5. Nazizm, Alman ırkının üstünlüğünü belirten bir programdır. Karışık hâle gelerek bozulan bu ırkı, saf hâle getirmeyi hedef alan biyolojik ırk tezi üzerine bir hedefi vardır.

6. Irkların bozulmasını, insanlık için büyük bir felâket olarak vasıflandıran Nazizme göre; Yahudiler, dünyanın en kötü ırkı olarak bütün fenalıkların da kaynağıdır. Alman ırkını ve diğer ırkları sonsuzlaştırmakta, dejenere etmektedirler.

7. Eski Yunan ve Roma İmparatorluğu'nun yıkılmasyna sebep olan ahlaksızlığı, târih boyunca ortaya çıkan bâzı savaşları, demokrasiyi, parlamentarizmi, liberalizmi, komünizmi, 1789 Fransız İhtilâlini ve 1917 Bolşevik İhtilâlini yahudilerin eseri olarak görmektedir.

8. Yahûdîler basına, sanat hayâtına ve ticârete hâkim olarak toplumları kendi fikirleri doğrultusunda yönlendirmektedirler.

9. Adolf Hitler’e göre; "Beynelmilel sermâyenin tahakkümünü tesis etmek için, millî ekonomileri tahrip etmektedirler."

10. Bu sebeple Nazi Almanyası'nda Alman ırkını geliştirmeye ve yahudileri yok ederek zararlarını önlemeye yönelik bir takım uygulamalar ortaya çıktı

11. Alman ırkından olmayanlar ile evlenmek yasaklandı. Yahudiler kamu görevlerinden uzaklaştırılıp toplama kamplarında imhâ edildiler.

12. Faşizmde “devlet ideal ve ebedîdir” esasıyla devlet yüceltilerek, eskiden kurulmuş Roma İmparatorluğu'nun yeniden canlandırılmak istenmesine karşılık, Nazizm'de teorik esasları daha önce belirlenmiş "üstün ırk" kavramı mevcuttur.

13. Devlet vâsıta olup üstünlüğü olan varlık, devlet değil halktır. Halk (Volk) kan birliğine dayanan bir ırktan müteşekkildir.

14. Devletin maksadı; dışarda yeni hayat sahası (Lebensraum), içeride de ırka değer veren bir dünya görüşünü (Weltanschaung) gerçekleştirmektir.

15. Devletin ekonomik ve idarî yapısı meslek gruplarının temsil edildiıi kooperatif sisteme dayalıdır. Ekonomiyi de ırkın korunmasında bir vâsıta olarak görmektedir.

16. Adolf Hitler’in 1920’de yirmi beş madde hâlinde yayınlandığı parti programında Nazizm'in esaslarını gösteren bir çok esas belirtilmiştir.

17. Burada Marksizme, Kapitalizme, Versailles Antlaşması'na ve Parlamenter Sisteme karşı çıkılmaktadır. Çıkarları birbirinden farksız, sınıfsız bir toplum anlayışına sâhip olduğu için partilere, parlamentoya ve muhâlefete karşıdır.

18. Nazi Almanyası'nda, toplumun her kesimine "führer" (şef) anlayışı hâkim olmuştur.

19. Buna göre iktidar führerde toplanmakta, kânunları o yapmakta ve tatbik ettirmektedir.

20. Führer, milletin bütün isteklerini benliğinde duyar ve milletin târihini, geleceğini o belirler.

21. Onunla millet arasındaki ilişkiyi sâdece Nazi Partisi sağlar.

22. Adolf Hitler, Nietache’nin batı medeniyetini çöküşten kurtaracak "üstün insan" kavramına dayanarak kendisine büyük bir sorumluluk yüklemiştir.

23. Adolf Hitler şöyle der: "Tanrı beni halkıma hizmet etmek ve onu korkunç sefaletinden kurtarmakla vazifelendirdi."

24. Bütün kararları tek başına kendisi vermiştir.

25. Parlamentonun (Reicstag) yetkileri yok edilircesine sınırlandırılmıştır.

26. Adolf Hitler’e göre "Sayı hâkimiyetine dayanan demokrasi, führerin sorumluluklarını yok eder."

27. Nazizm'in sosyalist hüviyeti tedricen kaybolmuş, sosyalizm "liberal demokrasinin hatâları sebebiyle Marksizme ve komünizme kayan işçileri" kazanmak için kullanylmaya çalışılmıştır. Materyalist ve enternasyonalist olan Marksizme irrasyonalist ve şovenist olduğu için karşı çıkılmıştır.[signature][hline]Daha önce hiç görmediğin aklın sınırlarını yıkacak bir yolculuk için Paranormal sırlara açılan kapı UFO NET

[Bu mesaj _Diablo_Tyrael_ tarafından 13 Kasım 2004 13:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

insanları faşizme teşviketemek gibi bir misyonu var adamın.
burada böyle madde madde ırkçılığı savunuo ya kendisine bildiğim bütün küfürleri saydırıorum.
kan beynime sıçradı nedir kardeşim bu?:hrr:[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
Tanrıya diyalektik materyalizm'i anlatmak lazım
Sosyal ağlarda paylaş

Ben yalan söylemiyorum. Diablo_Tyrael adında benim...

Bu topicleri açması izin verdiğimde pişman oldum. bu sebeple 2 kere forumdan atıldım. Lord_Spawn'la kavga ettim tabi..
Aslına bakarsanız 3 topicte yazılar bana benzemiyor değil mi ?.. Türkçesiz kullanmam ;)
İnanın bana Adolf Hitler hayranı değilim. Allah bilir

Saygılar

Tarih bölümün adminden bir mesajı bekliyorum :)

[Bu mesaj Tarih_hastasi tarafından 14 Kasım 2004 23:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Natural_Jedi, 13 Kasım 2004 22:11 tarihinde demiş ki:
insanları faşizme teşviketemek gibi bir misyonu var adamın.
burada böyle madde madde ırkçılığı savunuo ya kendisine bildiğim bütün küfürleri saydırıorum.
kan beynime sıçradı nedir kardeşim bu?:hrr:

kendine gel.[signature][hline]shinsetsu desu..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BonePART, 18 Kasım 2004 04:07 tarihinde demiş ki:
Anlamadıgım siz bundan mı etkilendiniz? adam gayet guzel bi şekilde fasismi anlatmıs NAZI anlayısını ozetlemiş ve gercekelri yazmıs. orda kahrolsun yahudiler nasıl koduk cocugutarzı bişi vardı da ben mi gormedim.
m

texlerin orjinalllerinde var
googleda basliklari direk girerek textlerin orjinaline ulasilabiliyor
ben adolf hitler adli baslika orjinal linkleri postlamistim
ancak daha sonra baslik sanirim gosterimden kaldirildi
textlerin orjinalinde burda olmayan ,yahudilere agir hakaret iceren maddeler var
vede her adolf hitlerin onune "buyuk llider"" eklemesi ,bunlarin hepsi kirpilip buraya konmus
daha once actigi 30 kusur maddelik adolf hitler konulu topicin basligini googleda aratttiginizda mesela karsiniza 34 maddelik ayni text cikiyor..
son 4 madde en agirindan kufur ama onlari buraya koymaya cesaret edememis
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Anlamadıgım siz bundan mı etkilendiniz? adam gayet guzel bi şekilde fasismi anlatmıs NAZI anlayısını ozetlemiş ve gercekelri yazmıs. orda kahrolsun yahudiler nasıl koduk cocugutarzı bişi vardı da ben mi gormedim.

burası tarih bölümüyse budediğinle direk alakasızlık başlio.madem objektif olmamız gerekio faşizmin objektif bakılacak bir tarafını göremiorum.
illa açık açık yahudilere küfretmesi gerekmio ayrıca maddeleri incelediğimizde üstü kapalı bir şekilde neyi anlatmaya çalıştığını anlioruz zaten.
haa o şekilde yahudilere küfür ettiği yazılarıda mevcuttu arkadaşın.

said:
yapma natural cocuk komunizmi yapıyosun.bilmeden okumadan fasizm adı gecen hersey esaldırıyosun

bilmeden okumadan? nasyonal sosyalizmi açıklamış adam çok bir arkadaşım var adam nasyonal-sosyalizmi savunuo
kendisi ırkların saflığına inanio.bir ülkede yaşayan insanların ''saf kan'' olması gerektiğini düşünüo.nasyonal -sosyalizm budur yanii neo sosyalizm faşizm dir. bilip bilmeden içinde faşizm geçen her şeye saldırmıorum burda faşizme karşıyım bunu belirtiorum.
faşizm ırkçılık değil midir? evet
insanların ırklarına göre değerlendirilmesi değil midir? evet
ee bende buna karşıyım arkadaş!
ayrıca çıkıp burda ''balon komünist''lik yapsam ''tek yol devrim'' die kıçımı yırtıp yada ne bilim karl marxı falan öven yazılar yazıp resimler serpiştiririm.
burda kişileri karıştırıosun BonePART ,fikirlerini(diğer yazılarını okuduysan görürsün) empoze etmeye çalışan kişi diablodur.
gerekli şikayette bulunduğum için banlendi zaten.
said:
kabul etmek gerekirki fasizm dunya uzerinde en basarılı olmus yonetim bicimlerinden biridir
ama insani olarak değil devlet olarak
rakipler yokedilmiş ırk yuceltilmiştir
ama hitlerin butun bu basarıyı savas ekonomisine dokmesi ve milyonlarca insanı kazanlarda yada savas alanlarında oldurmesi kabul edilir bişi değildir.

nasıl bir başarıdır ki devleti insanların üzerinde tutsun? çok saçma gelio açıkcası devletin amacı insanken,insanların devlet için ölmesi.bumu başarı?

stalin konusunda haklı olduğun noktalar var,ama hala hitlerle stalin in aynı kefeye koyulmaması gerektiğini düşünüorum.
said:
burda eger objektif bakıcaksak 1 asırdır polis devleti olmak dısında hiç bir hizmeti olmayan komunizmde milyonları olduren fasizm kadar sucludur
hatta daha sucludur cunku o hala cinde uygur turklerini işkenceyle oldurmekte kuzey korede cep telefonunu bile yasaklayankapalı insafsız bi devlet yaratmada sorumlu olan yonetim biçimidir

komunizmin %100 mükemmel olduğunu falan söylemiorum,kuzey korenin olayı içe kapanma politkasından kaynaklanan gelişememe,teknolojinin geri kalmasıdır.sistemde sorunlar vardır uygulanmasında tabiki sorunlar vardır ama bu sistemin uygulanması için zaten daha epey yol kat edilmesi gerektiği gerçektir.
sistemin uygulanmasındaki sorunlar yüzünden ''bütün sistem kötü'' demek saçmadır.
gün gelicek o sisteminde zamanı gelicek ama daha henüz erken insanlık henüz o seviyeye gelmedi.
ha birde şu dikkatimi çekio laf komunizm olunca her şeye bok atmak sorunları görmek çok olası oluoken içinde yaşadığımız düzen sanki ''cennet''miş gibi gösterilmeside çok ilginç.
burda fakir edebiyatı gibi gözükecek olan laflarla kapitalizm in ne kadar poktan bişey olduğunu anlatmaya çalışmicam ama insanların ne akdar acı çektiğide bir gerçek.

said:
burası tarih forumuysa subjektif deil objektif bakalım

burası tarih forumuysa adamın yazdığı yazı ile tarih in en ufak alakası yok.nasyonal-sosyalizmi anlatmış adam tarihle ilgili bişey göremedim burda.
gerektiği zaman gayet objektif olurum ama burda adamın yazdığı yazının objektiflikle alakası yok.[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BonePART, 18 Kasım 2004 04:34 tarihinde demiş ki:
Peki bu forumda komunizmi oven yazı yok mu ?

link plzz b@ th3 k3nk...
bu şekilde komunizmi öven yazı varmı acaba?[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

Benimle ilgili kısmına cevap vereyim. Konu tarihle alakalıdır zira ikinci dünya savaşını anlamak için nasyonal sosyalizmi anlamak zorundasınız. Onu anlamadan sadece almanya'ya küfretmek tarih ile futbol taraftarlığını karıştırmak anlamına gelir.

Aynı şekilde 1940'ların Rusya'sını anlamadan Staline sövmekte aynı şeydir. Örneğin Stalin Kırım türklerini sibirya'ya sürmüştür. O zaman ona da küfredelim. İyide bu adam neden sürmüş, zira Almanlar ile işbirliği yapmışlar. Onları sürmeyecekte kimi sürecekti?

Her zaman söylemişimdir şimdi de söylüyorum, tarihte tarafsızlık diye bir şey olmaz, herkez taraftır. Stalin ile Hitler aynı kefeye konulamaz demekte taraf olmaktır konulur demekte.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BonePART, 18 Kasım 2004 23:33 tarihinde demiş ki:
senin ucuz komunizm yaptıgın konusuna gelince
evet bence ole yapıyosun
fasizm de bir yonetim bicimidir
eksiğiyle yanlısıyla basarıyla bir donem denenmiş yapılamamıstır
komunizm gibi hala can almıyo olmasıda (ki uygulanan sozde komunizm komunizm bile değil ortada bir community yok sadece diktatorlukler var) bence bir artıdır

ucuz komunizm nedir?
pahalı komunizm nedir?
bunun ucuz komunizmle alakası nedir?
ucuz komunizm yaptığımı neye dayanarak söylüosun?
faşizme karşı olan herkez ucuz komunizm mi yapmış oluo?
fasizm in yönetim biçimi olduğu doğru fakat tam anlamıyla ''insanlık dışı'' olduğunu söylüorum.
komünizmin evreleri hakkında söyliyeceğimi söyledim zaten.
maden uygulanan komunizm komunizm bile değilse ozaman nasıl hepsini aynı kefeye koyarsın?
yaaa komunizm çok suxx kapitalzm çok rullzz budur olay...[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...