Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ateiste havaalanında dayak girişimi

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

hamsilipilav said:

orda tr'dekiler dediğim normal müslüman düz adamlar. adam inandığı kitabı okumuyor daha tabii ki ateist falan olmaz ateist adam bir şeyin ne olduğunu öğrenir sonra tepki olarak bu ne aq der inanmaz.

ama illa okuyacak diye bir şey yok bazı saçmalıklar o kadar büyük ki zaten herkes görebilir yani. hala neyini anlamadın anlamıyorum ki iq'un mu düşük niyetin mi fesat?

cıks 2 si de değil. yazdığından bu çıkmıyordu. şu an bu yazdığın yukarıda dediğinden farklı. şimdi anladım demek istediğini misal
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

@hamsi: abi büyü dediğin şeyinde varlığı ya da yokluğu bilinmiyor aynı şekilde. olabilir de olmayabilir de bilmiyoruz, bilimin reddettiği şey, yanlışlığını/yokluğunu kanıtladığı şeydir.

ShadowFury said:

aktiftablet said:

Varlığı kanıtlanamıyor, o zaman yok.
Yokluğu kanıtlanamıyor, o zaman var.

Şunların ikisi de yanlış. Bilimsel metodda bir şeyin doğruluğunun ya da yanlışlığının kanıtlanamadığı bir nokta var. İşte o da demin dediğimiz bilimin henüz açıklayamadığı, var ya da yok diyemediği, merak ettiği şey. Allah da bunlardan biri.

"Ben çok bilimselim, Allah yoktur yeaa" diyen arkadaşımız o kadar da bilimsel değil yani.

Yanardağları depremleri yıldırımları hastalıkları tanrılar yapıyor dedikleri günlerden "yokluğunu kanıtlayamıyosanız bişey diyemezsiniz kie" lere bilim sayesinde geldik(Gerçi hala depremi tanrının yaptığına inananlar filan var ama olsun:p -7,4yetmedimiteyze.jpg-).
Mesela bilim sayesinde yıldırımların statik elektrik arclarından kaynaklandığını öğrenebiliyoruz. Senin tanrının Zeus tan daha uber olduğuna inanabilirsin tabii, ancak bilim ve akılcılık şu ana kadar milyonlarca kişinin inanmış olduğu yüzlerce tanrının leşini serip masal kahramanlarından ibaret bir halde bıraktıysa kendi tanrının dokunulmaz olduğundan o kadar emin olma bence.

Şu anki gelişimle bile evrim, jeoloji vs... bir sürü konuda yaratılışçılar kıvırıp duruyor. "Aslında bunlar kompleks yazılar, yanlış yorumlanmış!", "İnsan aklı bunu kavramak için çok basit, bunlar anlaşılamaması için böyle yazılmış!" "Şu kitap şu şekilde yorumlandığında şu anlama gelir sonra şunu şöyle kıvırıp böyle parlattığımızda bakın aslı budur işte!" "Bilim bunu açıkladı ama şunu açıklayamaz kiee!"

Tanrı kavramını savunabilmek için kalan tek sığınağınızın cehalet olması da bayağı eğlenceli bir detay aslında...

Özetle;
http://img4.joyreactor.com/pics/post/funny-pictures-auto-religion-science-371864.jpeg

En acınası durum da bu işte, zorla inanan insanı bilimle karşı karşıya getirmeye çalışmak.. Yok ama öyle bişey. bilimi reddeden insan cahilliğinden reddediyodur, inandığı için değil. İslam'ın böyle bir koşulu yok.
Sosyal ağlarda paylaş

oroyin moroyin yok. raki iciyorum da, yazilan ortada, ordan bi anlam cikarmamisim sonucta.

ayrica durup dururken insan insana niye saygi duysun? saygi dedigin hak edilir.

dine laf edildi diye de milleti bogazlamaya kalkicak insana kim saygi duyar bilemedim simdi.

hatta sunu da yapistiriyim da bosta kalmasin

Dworgian said:

birinin ailesine laf etsen gülüp geçebilir ama tuttuğu takıma (örnek tamamen) laf etsen seni boğazlayabilir.

bu yüzden tartışırken, dalga geçerken vb, karşı tarafa saygısı olan insanın empati yapması tavrını ayarlaması gerekir.

sizi oldurebilecek insanlara saygili davranin. orman kanunlari vol1.
Sosyal ağlarda paylaş

Claiborne said:

şarap ne lan kafir

Sen sus zındık

Olm bir kere küçükken,tiüim şurupların kokusundan mı tadındanmı,büyüyünce utana sıkıla,gidip 18 yaşın a girdiğim gün küçük rakı almıştım,sonra dilime deydirip şişeyi kırmıştım.bu da böyle günahkar bir anımsır.alkol ağzıma sürmedim sayılır da,kadınlara karşı baltacı&nuri alço karışımı bir şeydim.ıvır zıvırla kandırırdım :) 56k zamanı o lanet kopmaların yaşandığı dönem de irc den geri zekalı,ama güzel bir avukatı ayarlayıp marine princess otel de çok günahlar işlemiştim.neleri anlatıyorum arkadaş :s sahibi gelirde
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...