Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışı İş Arama Siteleri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
düşündüm ki ultimaymış wowmuş bir yere kadar, artık coğumuz iş güc sahibi olduk, hatta aramızda evlenenler coluga cocuga karışan kendini bilmezler bile oldu, böyle bir başlık gerekli.

linkedin dışında yurtdışında iş imkanlarını kovalayacabilecegimiz, herkesin kendi alanında iyi fırsatlar yakabilecegi siteler paylaşmak faydalı olabilir. maglum dunya kuculuyor, sadece şans eseri belkide mükemmel bir kariyer fırsatı yakayabilirsiniz.

ben bir kaç aydır mühendislik alanında avrupada iş ilanlarına bakıyorum

hollandanın eindhoven bölgesinde silikon vadisi misali brainport denilen bir bölge kurulmuş geçmiş yıllarda, deli gibi mühendis almıslar/alıyorlar, aşağıdaki linkten baya bir firma ile irtibat fırsatı buldum

http://www.brainporttalentregion.com/work/career-opportunities/

bu tarz araştırma yapan arkadaşlarda bu topikte paylaşırsa çok süper bir bilgi paylaşımı olabilir.
Mesaj tarihi:
peki bu yurtdışı iş ilanlarında aklıma takılan bişey var, çalışma izni olayını nasıl hallediyoruz? ben bir yerle görüştüm diyelim.

"roket adam" said:

firmaların careers sayfalarındaki ilanlar
monster ve benzeri uluslararası iş bulma servislerinin ilgilendiğiniz ülkedeki sitesi (monster.de gibi)

bu ikisi de benden olsun.

monster kapanmadı mı geçenlerde? mail geldi bana bitti artık monster diye
Mesaj tarihi:
her ülkenin kendi protokolu var ama genelde soyle oluyor, is yeri seni begendi bi sekilde konsolosluga referans oluyor bu adam bende calısacak kriterlerime uyuyor, buna 1-2 seneligine ( artık ne kadar uzarsa ) bi calısma&oturma izni ayarlayalım diyor.
Mesaj tarihi:
Forumda her zaman yaptığım gibi gene Almanya rapörtürlüğü patlatayım.

http://www.bluecard-eu.de/eu-blue-card-germany/

1 Agustos 2012den itibaren Almanya'da BlueCard hedesi var. Sitede başvuru bile varmış hatta.

İş siteleri:

monster.de
stepstone.de

Bu iki sitede bazen ing.ilanlarda oluyor. Sitelerdeki ilanların çoğu fake bu arada Almanya'da. Ama anlatması uzun hikaye :)

Daha çok İT sektöründe adam aranıyor şu anda.

Yıllık 44.800 euroluk bir iş bulursan blue card alabiliyorsun. Almanya ile uğraşacağıma birinci tercih olarak kendimi yırtar USA ile uğraşırdım hele ki iyi olarak ingilizce biliyorsan.

44.800 EURO yillik TR ye göre çok bir maaş olabilir ama burası için değil :).

Ben de TR'ye dönmenin planlarını yapıyorum. Kariyer.net dışında ne var TR'de iş ilan siteleri? Onları da yazın bari.

Özellikle avrupa bazlı TR de çalışan firmaları arıyorum. Bosch Siemens vesaire herkes biliyor ama benım aradıklarım bilmediğim firmalar, yani ufak firmalar, yeni yeni TR pazarına giren firmalar.
  • Admin
Mesaj tarihi:
Kendi Londra & Ingiltere sitemde Ingiltere'deki butun is ilanlarini aratabileceginiz bir sayfam bulunmakta.

Sayfada asil listelenen ilanlari Londra'da Turkce konusan eleman arayanlarin verdigi ilanlari filtreleyerek olusturdum. Genelde guzel pozisyonlar cikiyor. Oyle ki ben de 2. isimi kendi sitemde gosterilen ilanlar arasinda bulup basvurmus ve kabul edilmistim. :)

Sayfanin altinda da google arama kutusunu Ingiltere'deki ilanlari barindiran en iyi is arama motorlari ve is ilani barindiran siteleri belirleyerek olusturdum. Orada istediginiz ilani aratip bulabiliyorsunuz.
  • Admin
Mesaj tarihi:
Buna ek olarak en basarili is arama sitelerini soyleyim. Ben de bunlarin bir tanesinde 2 yil kadar calismistim. :)

www.Indeed.com
www.Careerbuilder.com
www.Monster.com
www.jobrapido.com
www.totaljobs.com/
www.careerjet.com

yukaridaki listenin geneli aggregator yani google gibi calisan is arama motorlari. baska sitelerde verilen butun ilanlari onceden server'larinda arsivleyip arama yapinca gunluk guncellenen veritabanlarinda gosteriyorlar. ilanlara tikladiginizda genelde sorun cikmaz ama bazi ilanlarin kaldirildigini gorebilirsiniz.

biraz bayik gelebilir boyle seylere denk gelirseniz ama cok takilmayin. neticede diger 10000 tane sitede barindirilan ilanlari tek arama motorunda bulabilmek her daim zaman kazandiriyor.
Mesaj tarihi:
rüya gibiymiş

http://www.indeed.co.uk/viewjob?jk=fc5d15362cbcab10&qd=b8tbFUsaKGZ7ReiW44ipyBozuKxKXyQKTrqna400bBiA1xKBXyrbZXbjeL3siQ0rLs0IBkNPCUc9katFaedFfsmGwaGAWLvNwI5gw4vSLEs&chnl=ijs&atk=17huavch206ag4pf&jsa=4689&inchal=apiresults&utm_source=publisher&utm_medium=organic_listings&utm_campaign=affiliate
Mesaj tarihi:
Allure- said:

http://www.efinancialcareers.com/

finans alanını düşünenler için

bişey sorcam şimdi bir türk vatandaşı olarak başvurduk diyelim amerikadaki intershiplere yada işlere. Sizce işveren için dezavantajlı değilmi bi non-citizen i tan avrupadan getirip işe alması amerikada bir ton işsiz eleman varken. Merak ediyorum hani yeni üniversite mezunu olup böyle sitelerden başka ülkelerde gerçekten iş bulanlar var mı? (istedikleri işleri tabi)
Mesaj tarihi:
staj/başlangıç işleri part time şeyler için falan vize veya relocation şeyetmezler zaten sınırlı sayıda vize kotası olduğu için, bi senior seviyede olmadan zor hatta baya.
Mesaj tarihi:
GEd said:

Seele said:

almanya düsünüyormusun mavikart olayi var. süresiz oturum felan veriyorlar.

süresiz vermiyorlar. 2 senelik veriliyor.

ondan sonra süresiz olmasi lazim.
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Linkedin,monster,stepstone ve xıng başlıcaları ancak genelde büyük firmalar insan kaynakları firmaları ile iletişime geçip,onların şirkete önerdikleri isimlerden eleman alıyorlar,bu şekilde şirkete başvuru yapmadan önce zaten bir eleme süzgecinden geçirilmiş oluyor başvuranlar.Aklıma gelen ilk isim Adecco oldu, ancak gitmek istediğiniz ülkede headhunter şeklinde aram yaptırıp bu tarz insan kaynakları firmaları ile iletişime geçerseniz iş bulma şansınız artar diye düşünüyorum.Bu arada vize konusunda aklında soru işareti olan arkadaşlar için de şunu söyleyebilirim,siz o iş için kalifiye elemansanız ve firma sizi işe almak istiyorsa her şekilde vizenizi alırlar,belki biraz uzun sürebilir bazı ülkelerde bürokratik engellerden dolayı ama sonunda muhakkak çalışma iznine sahip olursunuz,o konuda endişeniz olmasın.
  • Yeni Oluştur...