Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güvenilir Bal ve Tereyağı Markası


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selamlar özellikle sivas zara bala kefilim .canlı şahidiyim yani yıltaş aş nin markası. Ayrıca teryağını annem istanbulda tereyağı olarak değil de kaymak olarak alıp hamur yoğurur gibi yoğurarak aylık tereyağını stoklar :) size se tavsiye ederim zaten içinde katkısı olan kaymak tereyağına dönüşmez.
Mesaj tarihi:
ya ben bi de şeyi anlamam, bal yararlı falan derler ya mesela. balı alıyosun arkasında değerleri yazıyo ondan fazla bi şeye sahip olabilir mi ki bal ? nasıl olur böyle bi şey yani. o farkı yaratan şey ne merak ediyorum. BAŞKA HİÇ Bİ YERDE SORAMADIM BUNU İÇİMDE KALDI SENELERDİR.
Mesaj tarihi:
Akito said:

ya ben bi de şeyi anlamam, bal yararlı falan derler ya mesela. balı alıyosun arkasında değerleri yazıyo ondan fazla bi şeye sahip olabilir mi ki bal ? nasıl olur böyle bi şey yani. o farkı yaratan şey ne merak ediyorum. BAŞKA HİÇ Bİ YERDE SORAMADIM BUNU İÇİMDE KALDI SENELERDİR.


arının kakası o, ondan yararlı
Mesaj tarihi:
Cipetpet said:

Ayrıca teryağını annem istanbulda tereyağı olarak değil de kaymak olarak alıp hamur yoğurur gibi yoğurarak aylık tereyağını stoklar :) size se tavsiye ederim zaten içinde katkısı olan kaymak tereyağına dönüşmez.


Bildiğimiz tereyagımı oluyo kaymak?
Mesaj tarihi:
Evet lord,ister tuzla yemeklere kullan,ister azını tuzlama kahvaltıda v.s kullan .ama tuzlamadan en fazla 15 gün dayanıyor.500 gr kaymakdan 250-300 gr tereyağı çıkar.tuzlayın yemwklerde margarin yerine kullanın olm .bir de yoğuruyormusun bildiğin demişsiniz de,evet epwy bir yoğurun ,çıkan suyu böreklerde bile kullanabilirsiniz olm :) emin olun elinizden çıkan birşey den gerçek anlamda zevk alırsınız.istanbul da bildiğim fatihde ki mahalle yoğurtçularında kaymak satılıyor,kiloluk veya 5 kiloluk
Mesaj tarihi:
yoğurduktan sonra nerde bekletiyosun ? dışarda mı yoksa buzdolabında mı ? dışardaysa ne kadar süre dışarda kalıyor. ve tuzluyorsak yoğururken mi tuzluyoruz, sonrasında mı ?
Mesaj tarihi:
Abi yoğuracaksın sonra süzeceksin suyunu,önemli nokta şu yoğurtçuya sorun ,makina da yoğurulmuş kaymaksa hemen yoğurup tuzlayıp atın dolaba,ama ham taze kaymaksa ,1 hafta serin yerde bekletin sonra yoğurun ,süzün tuzlayın ama topak tuzlu da olsa tuzsuz da olsa yıkamadan tuzlanmaz ve tuzu az atacaksınız.güzelce yoğurur ve yıkarsanız tuzsuz 1 ay da yiyebilirsiniz kahvaltıda.denemek isteyenler az bir miktar alıp deneyin sonra işi büyütürsünüz :)
Mesaj tarihi:
Kendimi tarımtv'de tereyağı yapımını izlerken buldum. Neyse şöyle bi entry gözüme çarptı;

said:
markalı olan pastorizeleri bile olein kökenli bir plastit kimyevi maddesi ve genetiği değiştirilmiş soyalardan yapılan mat yağdan elde edilen ölüm kaynağı ürün. köyde yapılan orjinlerinden getirebiliyorsanız başka. ama ülkemizde tam bir ölüm silahı sanayi ürünü gıdalar.
×
×
  • Yeni Oluştur...