Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ersun yanal'ın hataları


cambaz_11

Öne çıkan mesajlar

senı turkıyenın en buyuk takımının basına getırıyolar sende sorumsuzca davranıyosun....bu kadar da vurdumduymazlık olmaz....turkıyede yedegı olmayan tek futbolcu yu mıllı takıma cagırmıyosun...pekı gol atmadan nasıl galıp gelebılırsın kı???
defansta onemlı sorunlar var....denızle servete muhtac degıl mılle takım..onların yerını doldurabılecek hatta onlardan daha ıyı olabılecek oyuncular var....hakan ı cagırmıyosun barı onları cagır mıllı takıma...shevchenko'nun bırebırde ve bos alanda cok etkılı oldugunu butun dunya bılıyo.....mılan maclarında karsı takımın antrenoru onu ıkı kısıyle markaja alıyo...pekı ersun yanal'ın onlardan farkı ne kı sevckenko'yu onemsemedı...bunun cezasını da şebi ıkı golle verdı....hayırlı ugurlu olsun..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

birşeye dikkatinizi çekerim şükrü saraçoğlunda ilk 11 de asla galatasaraylı bir oyuncu göremiosunuz türkiyede, sonradan necatiyi aldı artık o da bi işe yaramıo, sizce hakan şükür niçin kadroya alınmadı ? bi alakası var mıdır bu olayla, baskı fln ? şükrü saraçoğlunda hangi gs li kaptan çıkabilir höyt fln ? olabilir mi acep birisi baskı yapmış olabilir snrm ;) eskiden türkiye'nin yarı kadrosu gs de kaşarlanmış oyunculardan kurulurdu hangi birini görüosunuz, o kdr adı duyulmuş " hakan şükür " den başka insan var iyi top süren ama hiç biri oynamıo acüba neden ? ( ersun yanal milli takımı bıraksın fener alcak ztn lol )[signature][hline]life is unfair, kill yourself or get over it.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
octopus, 18 Kasım 2004 18:12 tarihinde demiş ki:
birşeye dikkatinizi çekerim şükrü saraçoğlunda ilk 11 de asla galatasaraylı bir oyuncu göremiosunuz türkiyede, sonradan necatiyi aldı artık o da bi işe yaramıo, sizce hakan şükür niçin kadroya alınmadı ? bi alakası var mıdır bu olayla, baskı fln ? şükrü saraçoğlunda hangi gs li kaptan çıkabilir höyt fln ? olabilir mi acep birisi baskı yapmış olabilir snrm ;) eskiden türkiye'nin yarı kadrosu gs de kaşarlanmış oyunculardan kurulurdu hangi birini görüosunuz, o kdr adı duyulmuş " hakan şükür " den başka insan var iyi top süren ama hiç biri oynamıo acüba neden ? ( ersun yanal milli takımı bıraksın fener alcak ztn lol )

Bu sukru saraçoglu ıle pek alakası olmıyacak bır durum bence tabii[signature][hline]Onen-i Estel Edain
ü Chebin Estel Anim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hakan SUKUR'u alamak ona kalmıs Hakan en kotu anlarinda bile milli takimda gorevini eksiksiz yapmıs biridir tamam bunlara ragmen almayabilir bu onun oyun mantigina gore dogru diye gecistyirebiliriz ama Hakan varmis gibi sisirme toplarla gitmek 32. dk ya kadar 1 tane bile ara pas yapmamak ne oluyor ilk ara pasi 32 dk da gorduk gorende bizim forvet oyuncalarimiz en az onlarin defansi kadar uzun sanar halbuki onlarin defansinin en buyuk zaafi agir olmasi idi soyle dusunelim gs'da bulent + frank deboer varken arkalarina atrilan toplarda geri donmede zorluk cekiyorlar donemiyorlardi... arapaslarda rezil oluyorlardi... ama set savunmasinda kapanmalarda daha etkili oluyorlardi ben hakan sukur alınmıyorsa sisirme toplardan vazgecilmesini arapaslara agirlik verilmesi gerektigini dusunuyorum... Tuncay macin basinda olmalıydı...

/Galatasaray'i haklı bi sekilde elestirdim ama Galatasarayliyim...[signature][hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

umarım 2006 ya giden takımlar belli olduğunda bize "ersun yanal ın en büyük hatası milli takımın başına geçmekti" dedirttirmez.. :([signature][hline]my god sits in the back of the limousine
my god comes in a wrapper of cellophane
my god pouts on the cover of the magazine
my god's a shallow little bitch trying to make the scene*
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fizban, 18 Kasım 2004 20:29 tarihinde demiş ki:
HAKAN ŞÜKÜR BİR AYDIR TAKIMINDA NE YAPTI BANA BUNU SÖYLEYİN !


Onu geç sen bana Ersun Yanal ın aylardır milli takımda ne yaptığını söyle[signature][hline]Your feelings
I can't help but rape them
I'm sorry, I don't feel the same
My heart inside is constantly hating
I'm sorry, I just throw you away
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ersun Yanal'ın gördüğüm bir kaç hatası var.

Herşeyden önce iddia ettiği gibi tüm ülkedeki oyuncuların kayıtlı olduğu bir veritabanı üzerinden çalıştığına inanmıyorum ya da çalışıyorsa sanırım bu veritabanı sadece kilo yaş boy gibi demografik bilgiler içeriyor, oyuncular hakkında istatistiki bilgiler içermiyor.

İstatistiği ve bilimsel yaklaşımı kullandığını iddia eden bir teknik adam Ersun Yanal. Buna rağmen son 10 maçta en çok gol yemiş kaleci ve defans'ı en iyi görebiliyor. 2003-2004 sezonu gol kralı olan Zafer Biryol'u takımda görebildiniz mi hiç en azından hazırlık maçların da bile ya da yine geçen sezon 3ncü en çok gol atmış Samsunsporlu Serkan Aykut'u görebildiniz mi? cevabım hayır.

Gelelim liglerimiz de geçen sene 2nci en fazla gol atan PIERRE VAN HOOIJDONK anında milli takıma çağrıldı. Neden? Çünkü eli sıcak.

Profesyonel olarak futbol oynamadım ama 2nci lig'de basketbol oynamış biri olarak şu yorumu yapmak isterim ki, isme göre değil, form ve performans durumuna göre oyuncular oynatılmalı.

İşte Ersun Yanal'ın en büyük hatası bence bu. Takımı sadece isme göre kuruyor ve kişilerin gerek avrupa gerekse lig maçlarında gösterdikleri performasnları dikkate almıyor.

Gelelim ikinci yanlışa, Ersun yanal başa geldiğinden beri izlediğimiz ki buna hazırlık maçaları da dahil maçlar da hangimiz sistematik, çalışılmış bir taktiksel oyun gördük. Sadece kalemle 4-4-2 yada 3-5-2 yazmak yetmiyor kağıt üzerine her oyuncunun bu sistemde ne yapabileceğinin ona benimsetilmesi ve hatta beyinlerine kazınması lazım. Ben şahsen hiç bir oyuncumuz da bu durumu görmedim. Bu iki nedenle olabilir ya oyuncuların kapasitesi buna yetersizdir, ya da teknik yönetim bir sistem kuramamıştır. Birincisine katılmadığımı düşünürsek diğer seçenek benim için bu sonucun ana nedeni.

Gelelim son ve üçüncü yanlış gördüğüm şeye, lejyoner oyuncularımız sanki dışlanmış gibi bunu kimse malesef sorgulamıyor. Bir Hamit Altıntop sezon başında Shcalke'yi taşıyan isimdi mesela. Yaşı ne olursa olsun ada'da top koşturan bir Tugay'ın yerini hala dolduramadık, hala daha kimse onun gibi defansta kazandığımız topları oyuna sokamıyor. Eğer bu adam hala aktif futbol uzaklaşmamışsa neden kulanılmaz. 2006'daki kadronda yer almasa da şu an için sana maçı kazandırabilek ayakları kesmek mantıklı değil.

Hakan Şükür konusuna girmiyorum, çünkü Hakan'ın şu anki performansını beğenmiyorum. Ersun Yanal ile aralarındaki polemik ne olursa olsun değerli bir oyuncu katkı sağlayabilir ama şu performans ile değil.

Saygılarımla
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fizban da katılıo ersun un bişiy yapamadığına ama diyor ki, hakan ı çağırmamakla suçlamayın, o konuda doğru yaptı diyor.

doğru mu anlamışım fizban bey?[signature][hline]my god sits in the back of the limousine
my god comes in a wrapper of cellophane
my god pouts on the cover of the magazine
my god's a shallow little bitch trying to make the scene*
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fizban geçiceksin o işleri. Ümit ozat 2 aydır milli takımda ne yaptı söylesene bana. 3 Maçta 13 gol yiyen defansı aynen koydu milli takıma. Bunlar ne iş yaptı. Türkiyede 5-6 rahat yıyordu sizin Büyülü Kadıkoy Atmosferinde ve rekortmen defansınız sayesinde. 3 az oldu abi. 8-10 olacaktıkı ersun yanalı direk göndericeklerdi. Kısacası tüm dünyaya rezil olmaya devam ediyoruz. Burda birileri sürekli milli takıma zarar veriyor. Hala da fenerli çok bilgili arkadaşlar bunu savunuyor. Abi gidin avrupada kac yıyorsanız yiyin. Hakan bu takımda oynamazmış. Hakan hiç değilse pres yapıp defansı oyalıyor. Yada rakip takım 1-2 kişi ile onu sürekli markaja alıyor. Sonucta gizli kahraman diyebiliriz. Şu da var Hakan olsa yenermiydik? Pek sanmam. Sen o defansı koyduktan sonra 5 de yersin 10 da yersin.[signature][hline]Şükrü demiş ki:
NAIHAIHA LAN AYBÖKE KABIZ SIÇTIM HELA TIKANDI DEDİM KENDİME HAKİM OLAMADAN.
Deli333
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hakan kim abi..

eski,dem iyyidi artı kdeğil.. ne hani eskiden panter kaleciydi turgay şereni tekrar milli takıma çağırsın (ki cevabı bilinirt bu cümlenin) demek gibi bir şey bu..

gelemsin hakan artık.. necatiyi oynatsın fatih tekkeyi oynatsın.. diğer takımlarda bir sürü yıldız adayımız var onalrı oynatsın

son 4 ŞL maçında 13 gol yiyen fb defansı yerine başka bir formül geliştirsin..

ersun yanal adam olsun eski takımının başında çok iyi bir teknik direktördü.. bence bu maçtan çıkaracağı sonuçla gelecek maçlardan galibiyetlerle ayrılırız.. benim ersun yanala güvenim var benim hâlâ umudum var..

hakan şükür gelemsin.. defans fb li oyunculardan olmasın.. kalede aslanlar gibi genç panter volkan olsun.. (en azından bir gol yiyor başka yemiyor..)[signature][hline]FRANCO FEST ULUDAĞ!
Ayrıntılı bilgi burada
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ersun yanal ii kötü bişeyler denedi olmadı başka çözümler gerek, yoksa benim üzüntüm kupa değil güzelim gurbetçiler yani dünya kupası türkiyede yapılıyor bizimkiler olmazsa vahki ne vah :([signature][hline]Uçurumun kenarında olsan da sırf hayata gıcıklık olsun diye tekrar gül!!!!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de Hakan Şükür ün oynaması taraftarı değilim
ama illa hava topu üzerinden gideceksek kabul edin ki bu işi bu adamdan daha iyi yapan Türk yok benim anlamadığım defansta bekte Cihan neden oynamadı üstelik formda olduğu halde aklıma ilk Cihan geldi ondan yazdım[signature][hline]Your feelings
I can't help but rape them
I'm sorry, I don't feel the same
My heart inside is constantly hating
I'm sorry, I just throw you away
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Her gol atamadığımızda Hakan Şükür'e koşacaksak benim ne bu takıma ne da bu ülkenin futboluna güvenim kalmaz.

Beşiktaş'da Carew ile gol yollarında etkisiz değil miydi uzun bir süre? Bu Carew'i kötü oynatan adamı da bilgisiz mi yapar?

Danimarka maçında seyrettiğiniz Türk futbolunu 3. olduğumuz dünya kupasında seyredebildiniz mi?

Defans kurgusu kötü, bunu görebiliyoruz ama yaratıcı bir futbol deneniyor. Emre olsun, Nihat olsun iyi yıldızlarımız da var. Biraz daha zaman gerekecektir.

Her takım kötü oynar bunu kabullenip Türkiye'de spordan anlayıp tabelaya göre yorum yapanlardan olmayı lütfen. UNutmayın ki lig takımları koca bir seneyi beraber geçirirler, milli takımın kaynaşmak için ise bu kadar zamanı yoktur.[signature][hline]Silencer | Nebula | Resimler
Don't cheat be pro


Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ersun Yanal taktik veremiyor
heriflerde 2m boyunda savunma oyunuları var ama yavaşlar
bizimkiler yerden oynayacağına top şişiriyor
tabii kafa atıyor rakip gelen topa
gökdeniz + emre + okan + tugay kombinasyonu gerek hız gerek pas gerek çalım yeteneğiyle avlardı rakibi ama gökdenizi yanlış yerde oynattı
defanstan serveti alınca okan defansiv oynadı
tugay yerinede hüseyini koymuş
ergünde sol kanatta etkili olabilirdi
defans hattımızda ağır oyuncular vardı
schevchenko gibi hızlı oyuncularla kontraatack yedik
defansa hızlı ve iyi adam tutan adam lazım Emre Aşık iyi olabilir mesela
ama gidiyor denizi serveti koyuyor
ümit santraformudur beli değil

Ersun Yanal benim gibi bile düşünmüyorsa ayrılsın
elinde yıldız oyuncular var
oynatmayı bilmezsen oynayyamazlar

hakan konusuna gelecek olursak
herif tecrübeli ve fatih tekkeden daha iyi olabilir özelliklede kafa toplarında
Ersun Yanalın bu kriterlere uymasını beklerim[signature][hline]dillere destan bir öykü:
Günün birinde çiftçi tarlaından kısırlık için ilaç olan havuçları topluyormuş adam kısır kalmış niye:???
havuç kısırlık içinmiş

[Bu mesaj fizik tarafından 18 Kasım 2004 22:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hakan dememizin Yenilmemeizle pek bir alakası yok biz bu macı kazansaydıkda yine hakan oynamalı dicektim cunku oyun sitilimiz sanki forvetin gobeginde 1.90'lık bir oyuncu varmıs gibi.uzun ortalar doldur bosaltlar seklinde sayet bu taktıkle oynuorsak neden hakan gibi bir oyuncudan yararlanmıourz.
Neden Solda Ergun,hakan unsal oynamıorda umit oynuor.[signature][hline]Bakınız! Na
Buyrun! Mail=MsN
Allahım Sen beni dostlarimdan koru dusmanlarımla ben ilgilenirim!

[Bu mesaj Naa tarafından 18 Kasım 2004 23:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Türk milli takımında Hakanın olusu oynar abicim.Gorduk iste Gokdeniz Fatih Tekke'yi napiyolar?Trabzonda bi ballari tuttu madem cok iyilerdi kimi yendiler bilbao macini mi aldilar kiev macini mi aldilar?hakanın aldıgı maclari saymaya gerek yok ha 1 aydir kotu oynuo olabilir ama hakan sukur'e milli takım formasini verdiginizde herkesden fazla elinden geleni yapacagina inaniyorum(Ki formsuz olmasinin nedenini herkes biliyior ramazan da bitti hani)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hakan'i halen savunmak icin en az 2 oyuncu kullanilmasi sanirim varligi bile yetiyor anlamina gelecek birisi oldugunu gosteriyordur umarim. Bana sahaya cikip super bir oyun sergileyen fenerli oyuncularin sayisini sayin, sonra da onunu kesiyordu genclerin hakan diyip kac tane yeni genc hakan gibi oyuncu oldugunu soyleyin. Yaklasik 15 korner de kac tane kafa vurabildigimizi, hangi hava topuna kac oyuncu cikip defansi rahatsiz ettigini. 1.93 luk kalecinin karsisinda bacak kadar boyu ile fatih tekkenin mi oynatilacagini soyleyin. Deniz ve Servet gibi hatta Umit Ozat gibi bir kalasin o milli takimla Emre Belezoglu gibi bir oyuncu ile ayni formayi nasil giyebildigini de.

Ersun Yanal Fenerbahce'ye yalakalik disinda suana kadar milli takimda hic birsey yapmamistir. Simdiye kadar ki oynanan maclar bunun bir kanitidir. Denizin yerine Ibrahim Uzulmez, belki yasli olarak gorunebilir ancak tecrubesi ile halen Deniz'den daglar kadar iyi olan Hakan Unsal veya Ergun Pembe gibi oyuncular cok rahat oynayabilirler ki bu oyuncularin tecrubesi ve milli takima kazandirdiklari tartisilmaz bile. Tuncay'a gelince. Tecrube kazanmasi lazim. Ancak saha da yaninda tecrubeli oyuncular varken bunu yapabilir.

Yakin zaman da Ersun Yanal fenere gidecek ve sonra gelip buraya boyle birsey yok diyenler icin bir entry girecegim.[signature][hline]...and shepherds we shall be, for thee, my lord, for thee. power hath descendth forth from thy hand that our feet may swiftly carry out thy command. so we shall fall river forth to thee. and teeming with souls shall it ever be.. in nomine patri, et felie, et spiritus scanti.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadsım yazdıklarının coguna katılıorum ama takım ayrımcılıgı yapmayalım.
Mesela Deniz ve Server bence dogru secim milli takım icin Server cok iyi bir defans oyuncusu sadece bu mac da hızlı forvetleri karsında oynamaması gerekiordu.
İbrahim uzulmese kesinlikle karısıyım ne milli takımda ne kendi takımda bir katkısı yok iyi bir oyuncu olabilir ama yararda cok zarari oluor ayni hasan sas gibi.
Solda umitin yerine ergun yada hakan unsal oynamasi bencede daha mantıklı idi.
Ama bunların dısında en onemli Hata Hakanın yoklugu sonucda diger oyuncular genelde iyi oynayan oyucular en azından kendi takımlarında ama hakan gibi bir oyuncu bole bir taktıkle sahaya cıkan bir takımın ilacidir.[signature][hline]Bakınız! Na
Buyrun! Mail=MsN
Allahım Sen beni dostlarimdan koru dusmanlarımla ben ilgilenirim!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun sistemi ile Ersun hocanın dusundukleri birbirini karsilamıyor...

Uzun ve havadan toplarla oynamak icin uzun ve hava toplarında etkili bi forvetin olmalı

Turkiye milli takimi suan itibariyle defans arkasina atilan toplarla is yapabilecek bi takim hizli oyuncular (Tuncay,Nihat) ve bu ara paslarini atabilecek bircok oyuncumuz (Emre,Nihat,Tuncay,Yıldıray) var ama en azından Ukrayna macinda bunu 32 dakikaya kadar dikkate almadan sisirme toplarla atagi denedik ama sonuc ???

Hakan Sükür'ün her nekadar milli takima yakiştigini dusunsemde yası dolayisiyla alternatiflere yonelinmesini dogru daha dogrusu zamanı gelmis olarak gorüyorum... Ama Sükür'ün son zamanlardaki performansını goz onune alıp onun alınmamasını onaylayanlar fenerbahce savunmasını direk alan (bence Ersun Hoca milli takimi FB'E gecis kapisi olarak goruyor bunları bu nedenle yapıyor) ve bunların yerine alternatif bi defans bulamayan kotu die belirtilen adamlari bi sonraki maca direk cikaran teknik direktorle nereye kadar???


Su son maclardaki durum gruptan cikmasi en yuksek olan (1. torbadan olması dolayisi ile dedim) TURKIYE'nin bunu hakedecek bi futbol oynamadıgını gosteriyor...

Avrupadaki gurbetcilere yazık olacak...[signature][hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...