Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gerekli ayna boyu hesabı


yav

Öne çıkan mesajlar

Muhteşem çizim tekniklerimi konuşturup şöyle bişey düşündüm de mantığımda bi hata var gibi geliyor, ne olduğunu anlamadım.

http://i.imgur.com/eaOlbAX.png

1,5 m uzaklıktan böyle olmaması lazım ama ölçeksiz çizdiğim için mi saçma geliyor yoksa mantık doğru mu emin değilim.
Ama ana fikir şey işte: kafanın tepesinden ve ayaktan yansıyacak ışınların göze ulaşması gerekli, ayna düz ise yüksekliğin tam ortasından gelmesi lazım(hayır, Ali gözünden lazer atmıyo o resimde).
Sonuç olarak ta aynanın boyunun ışınların aynaya değdikleri noktaların arası olması yeterlidir işte.


//Edit: Hatayı anladım. Ama bir yandan da doğru gibi geliyor, atladığım bir şey var ama ne olduğunu anlamadım.
Bu şekile göre aradaki mesafe ne olursa olsun ayna boyunun şekil boyunun yarısı olması yeterli. Biraz saçma, çünkü 1.5m den de 1.5km den de aynı sonucu verir böyle.

Mesafe verdiğine göre uzaklığa göre perspektif hesabı filan istiyor olabilir. 3m uzaklıktaki birini %kaç küçük görürüz onu bulup ondan sonra 2 ye bölmek gerekli sanırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi cismin boyu görüntünün boyuna eşit derken, sanal görüntü ile gerçek görüntü boyu eşittir. Ayna boyunu bağlamaz o. Yani görüntünün bozulmadığını söyler o kural, ayna boyunun görüntü boyuna eşit olması gerektiğini söylemez.


Aslında bi extermum hesabı, türev kullanmak lazım ama bilemedim açıkçası, bi dif denklem kuramadım ordan. Mantıken böyle bi sistem olması lazım. Burdan da üçgen benzerliği kur tamamdır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...