monoscope Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Belli bir süredir frontendci olarak çalışmaktayım. piyasayı bilen sizlerden tavsiye alayım dedim. html5 canvas gibi konseptler üzerinde gidip hiç frontendci etiketinden çıkmamalımıyım yoksa server side kısmına geçmeli miyim bir türlü karar veremedim. Phpci .netci arkadaşlara bakıyorum hep bir sorumluluk yükü altında eziliyorlar yani site patlar onlar koşar hata çıkar onlar koşar her boka onlar koşuyo açıkçası. Ben psd->html,js yapıp bırakıyorum. Ha tabi parası ona göre o farklı konu :D. Hiç rahatını bozma takıl derseniz dediğim gibi canvas webgl html5 gibi olaylara dalacağım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cantug Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Hiç rahatını bozma takıl. Ciddiyim. Senin uğraştığın şeyler daha çok aranıyor emin ol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralpb Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Backgroundini bilmiyorum ama 0'dan baslayacaksan sunu dusunmen lazim: Ben kac ay/yil calisip tecrube kazanmaliyim ki yapacagim is hindistandan outsource edilemeyecek kadar kompleks olsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 php backgroundum contact form göndermek ve include(header.php)den ileri değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Eralpb said: Backgroundini bilmiyorum ama 0'dan baslayacaksan sunu dusunmen lazim: Ben kac ay/yil calisip tecrube kazanmaliyim ki yapacagim is hindistandan outsource edilemeyecek kadar kompleks olsun? cogu kompleks proje hindistandan outsource edilemiyecek kadar kompleks. ama front-end tarafini cok ta bilmiyorum, ben ugrasirkan jsf yetiyordu bana front end olarak, primeface ve richface cok hayatimi kurtardi :) ama bi js ile ajax yazmisligim yoktur, nasil oluyor onu bile bilmiyorum, hep hazir componentler uzerinden gittim. arkaya da az suslu bi css dayiyordum, mesuttum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Ocak 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2013 Front end developer ile middleware-backend developer arasindaki fark; benim nezdim de tamamen artistik. Gercekten artistik ama, estetik yani. Deli dunya code yazan adam gordum ama UI isine karistigi zaman artistik bakis acisindan yoksun oldugu icin cok basarisiz, kullanissiz ve cirkin bir sonuc cikiyor. Eger ki kendinde bu yetenegi ve bakis acisini goruyorsan devam et birakma. Maddi olarak da, core platform developer (server side) > middleware developer > front end developer. Sanatin hobi olarak goruldugu memleketim de, yine benim nezdim de bir sanat olan front end dev. ne yazik ki hak ettigi degeri gormuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ocak 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2013 Bende programcılığı bitirdikten sonra mühendisliğe hazırlanırken, stressiz olur diye front-end üzerine gideyim diye girdim. İş başta bir yazılım firmasında çalıştım e-ticaret üzerinde şuanda dijital ajansda çalışıyorum. Şöylemem gerekirse yazılım firması baya bir sıkıcıydı. Hep aynı tarz işler, hep e-ticaret sitesi. (gerci oradaki back-endler daha bi sıkılıyordu. paso yok stok hatası bilmem ne hatası vs). Ajans daha iyi. Her zaman yeni bir iş geliyor ve genel olarak işler birbirinden bağımsız. Kısa sürdüğünden sıkmıyor ve kendini geliştirmeye imkan veriyor. Ben backende kendi projelerim için giriyorum (php). Onun dışınca bence devam edip javascript üzerinde geliştirebilirsin kendini. nodejs ve türevleriyle baya şeyler yapılacak gibi gelecekte. oop javascript öğrenmek, şu aşamada canvas olayından daha yararlı olur gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Ocak 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2013 Evet aslında advanced js kısmına dalsam iyi olucak gibi. Front-endden hiç çıkmak istemiyorum açıkçası ama bi işlevselliğe kavuşturulamıyor gibi php,.net vs kullanmadan. Birşeyler eksik gibi geliyor :). Bir de açıkçası gelecek bazlı baktığımda yazılım vs. bir bölüm okumamanın verdiği ve benim de kafamda hep bu sektörde kendi işimi yapacağım(kendi projelerim olur, ajans olur, olur da olur) ilerde düşüncesi olunca sanki bambaşka yönlerde kendimi geliştirmem gerekiyormuş gibi hissediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2013 Turkiye'de is degistirmek istedigimde ayni gun icinde is bulabilen biriyim ben ama olay yurt disinda bambaskaymis onu anladim. Vasat kaldim resmen cogu ilana basvururken. Haliyle olayin gidecegi yer belli oldugundan benim tavsiyem olayi kokten ayirman. Front-end developer olacaksan HTML5, CSS3 ve haliyle de javascript'i yalayip yut derim. Front-end olayi hep sikici gelmistir mesela bana kendini tekrar ettiginden ama yeni teknolojilerle o da degisiyor artik. Haliyle severek yaptigin bir is ise bu front-end olayi ikinci kere dusunmene pek gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Ocak 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2013 şunları okudukça zamanında şu işleri bıraktığıma pişman oluyorum açıkcası =) kuzenim üni okumadan front end girdi geliştirdi 6 senedir çalışıyor şimdi freelance tkaılıyor ki gayet iyi işler alıyor ve para kazanıyor. bu yaştan sonra başlamakta zor tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Turkcell'deyim ben front endci olarak, kurumsal firmalar yavaştan yönelmeye başladı front ende sanki. Outsource tabi gerçi şu an ama bu da bi şey. C++ ve PL/SQL'den, ASP.NET ile web servis yazmaya kadar türlü back-end iş yapmış olan biri olarak front end yolundan geri dönmeli miyim dönmemeli miyim onun kararını verememekteyim şu an. Kendine yazılımcı demeyi uygun gören biri olarak çevremde gördüğüm bazı şeylerden tiksindim, bunlarla aynı kefeye mi koyulcam lan diyip. Kariyer imkanını bilemiyorum ama, yani Turkcell'in kadrolu elemanı olma, yönetici pozisyonuna yükselme falan bu tarz bi şey olur mu olmaz mı bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Ya bu front end cilere sorayım bi Böyle adobe un bir programı vardı fireworks müydü neydi orda direk grafik tasarlar gibi siteyi tasarlayıp direk html ve css export unu alabiliyormuyuz nasıldı o olay? Az yardımcı olursanız :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Photoshop, Fireworks bunlar yapabiliyo galiba ama ben hiç kullanmadım. HTML5 falan üreten bi de Edge var sanırım, ona da bakabilrisin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 turkcell outsource san sanırım nexum'dan sın? =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Yok Nexum değilim, Arneca da değilim, tamamen farklı bi firmadanım RDC Partner diye sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Nexum paso beni iş görüşmesine çağırıyor ne ayak harbi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 ee git Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 beni de cagirsa keske. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Sukru senin staj yasi falan da geciyo lan. Iyi kotu bi yere atsana sen kapagi, ordan yurursun sonra ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 geri atiyolar abi kapaklarimi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2013 300 kapak toplayana catal kasik falan vermiyolarmi lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar