Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MSE Fail


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
http://www.theverge.com/2013/1/17/3885962/microsoft-security-essentials-fails-anti-virus-certification-test

Pek iyi olmadigi hep belliydi zaten, ona guvendigim bazi anlarda da zarar gormustum ben. En iyisi Bitdefender ya da Webroot iyi saglam bir sey almak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Seçin beğenin işte aşağıdaki sitelerden. Avast'ın bedava sürümü çok yönlü koruma sunmasına rağmen MSE kadar hızlı olunca geçtim, detection oranıda çoğu programdan iyi. Ama herkesin özgür bi iradesi var, herkes hürdür birdir. Herkes o biçim giyinir. Kimse kimseye karışamaz.

http://www.av-test.org/en/tests/home-user/windows-7/novdec-2012/
http://www.av-comparatives.org/
http://www.av-comparatives.org/comparativesreviews/detection-test

Doğruluğu tartışılır ama verilere göre şurada Webroot şov yapmış.
http://www.av-comparatives.org/images/docs/avc_fdt_201209_en.pdf

edit: Linkte av-test lablarında ki testleri incelemiş. Dediğim gibi çılgın paraların döndüğü bir sektörde lablara güvenebilir misin tartışılır. Ama genede genel bir kanı bırakması açısından girin bir bakın, fikir oluşsun.

edit2: şurada vardı comodo'nun sahibi test lablara saydırıyordu. sonu ne oldu bilemedim ama.
http://www.melih.com/2011/11/27/av-comparatives-org-bullying-censorship-and-financial-deals-with-anti-virus-vendors/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Doğrudur incelemelere bakarken şüphe payını hep bırakmak lazım , özellikle reklam -reklam veren / labaratuvar -testin parasın ı ödeyen kişi ilişkileri önemli ,zaten artık bir anti virüs için değil her şeyde dikkat etmek lazım bu '' social media marketing '' çabalarına
Bunun dışında anti virüs ne kadar iyi olursa olsun yinede kaçırabiliyorki orda biliçli kullanıcı olmak önem kazanıyor.

Deathblade said:

edit: Linkte av-test lablarında ki testleri incelemiş. Dediğim gibi çılgın paraların döndüğü bir sektörde lablara güvenebilir misin tartışılır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Artik Webroot gibi seyler almak gerek ama, hatta sanirim Webroot tekel bile sayilabilir su anda. Bulut bazli antivirus olmasi local virus veritabanlariyla calisanlardan daha iyi performans vermesini sagliyor genel olarak. Ama Bitdefender da yari buluta gecmisti son baktigimda, sonra ne oldu bilmiyorum.

Bu iki firmaya guveniyorum ben ama, Bitdefender ve Webroot.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ben yıllardır antivirüs falan kullanmıyorum ya, nerelerden ne indiriyosunuz da kullanma gereği duyuyosunuz? Hani anlarım anne baba ufak kardeş falan bu tarz kişilerin bilgisayarıysa eyvallah da internet gençliğiyiz abi, yıllardır içindeyiz, artık yemiyo olmamız lazım değil mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yermek için sormuyorum yani dikkatli olarak kapayamayacağım bi açığım varsa kapayabilmek için soruyorum yanlış anlasılmasın.
Mesla keylogger eyvallah da nerden yiyebiliriz ki abi artık? Eskiden olsa ICQ'dan "ehehe al lan süper oyun" diye arkadaşlarımıza ne idüğü belirsiz exe'ler atardık da artık ne kaldı ki?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Keylogger icin tutuyorum ben de Windows altinda buyuk oranda. Zaten unix-based sistemler kullaniyorum asil isim icin kendim. Genelde kiz kardesimin ve annemin kisisel bilgisayarlari ve babamin hukuk burosu icin yukluyorum. Yasadigim sorunlar da onlar uzerinde oluyor, ne yapiyorlar bilmiyorum.

Webroot su an cozumum. 29$'a uc lisans almistim, uc bilgisayar vardi korumam gereken (otekiler Ubuntu ve OS X). Tamamen uygun benim icin fiyat olarak. 400 gunluk 10$. Cok degil yani. Hakkinda sunu yazmistim:

Bulut olmasının iyi yanı bu arada tüm kımıl zararlılarının anında database'e işlenmesi. AVG gibi free programlar resmen 5-6 saatte bir güncellenerek geri kalıyor. Bitdefender gibi her ne kadar imba olsa da local database programlar bile geride kalabiliyor.

Bulut antivirüs olayını beklemediğim kadar çok sevdim ben. Kaynak kullanımın %0.1 olması da cabası.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5-6 saat güncelleme kaybında yayılacak bir virusün gelip, home pc'ye bulaşması komple teorisinde çıkma bir fikir gibi geliyor bana, bilemedim.

Skynet bile o kadar hızlı yayılmadı sdf.

Ki ilk mesajda da yazdım, webroot pek parlak görünmüyor şu testte.
http://www.av-comparatives.org/images/docs/avc_fdt_201209_en.pdf

Cloud based antivirus kullanmadım, fikrim yok. Peki internet yokken nasıl bir koruma sağlıyor? Ya da malum ttnet yurtdışı çıkışları göçtü. Database'i bilgisayara kopyalıyor mu? Kopyalıyorsa ne sıklıkla kopyalıyor? 5-6 saatse 1.maddeye başa dönüyoruz zaten. Ne kadar büyüklükte dosyaları ne hızlarda çekiyor? Kota dünyasında yaşıyoruz. Bağlantı hızlarıda ortada. İnternet hızını yavaşlatıyor mu? Benim için internet yokken koruma daha önemli çünkü son 5-6 yılda kendim kullanırken bir tane virusle karşılaşmamışken yediğim tüm virusler sağdan soldan arkadaşlarımın usb-dvd takması ile gelmiştir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu konuda haklısın yalnız sorun o kadarla bitmiyor , o başlangıç .Biz ne kadar dikkat edersek edelim birde ziyaret ettiğimiz sitelerin durumu var ,onlar hacklenmiş virüs yayıyorsa ne olacak ?
Mesela yıllar evvel donanım sitesi anandtech hacklendi ve hackleyenler anandteck üzerinden virüs yaydılar ,sanırm i.frame virüsü idi tam emin değilim ,msela millet buna kurban giderken ben script blocker kullandığım için çubuğumu tüttürüp keyfime baktıydım http://noscript.net/ tabii ondan önce başıma bir kere bu hadise gelmişti ,ekstra akıllandıydık o yüzden.
Bunun üstüne birde microsoftun açıklarını ilave et yani dikkatli olmak gerek
Deathblade ,asıl dikakt edilmesi gereken şeyler artık usb flashlar oldu sanırım .Virüs vb şeylerin usb flashlardan çalıştırılmasını önlemek en önemli konu olmalı bence.
Kojiroh said:

Hani anlarım anne baba ufak kardeş falan bu tarz kişilerin bilgisayarıysa eyvallah da internet gençliğiyiz abi, yıllardır içindeyiz, artık yemiyo olmamız lazım değil mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
İnternet yokken heuristic koruma sağlıyor ama sık sık internetten ayrı kalıyor ve o esnalarda yeni dosyalarla uğraşıyorsan eski tarz bir çözüme yönelmen daha iyi olabilir.

Ama virüsler günümüzde çok anlık. Genelde en büyük zararlarını ilk saatlerde veriyorlar popüler siteler ya da flash gibi, java gibi şeylerden. Bulut tabanlı antivirüs bunun için en ideal koruma işte. 6 saat sonra hepsi koruyor zaten, olay o ilk saatlerde bitiyor. Eski bir virüsün riski yok zaten, istersen çok iyi olmayan beleş bir antivirüs kullan. Bu ilksaatlerin kazanımı marjinal gibi görünse de aslında en büyük farkı yaratan alan. Jagd'nin dediği olay benzerleri hala oluyor ve eski tarz virus programları buna karşı anında koruma sağlayamıyorken bulut tabanlıların böyle bir sorunu yok.

Değiyor yani, sürekli internete bağlıysan Webroot'u tercih etmelisin derim ( daha iyisi çıkmadıysa, yılda vir bakıyorum ben duruma ). Kota filan sorun olmuyor hiç, farkedilmiyor bile açık olduğu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...