Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

annemin sürekli olarak tamircilerden kazık yemesi


Chemical

Öne çıkan mesajlar

arkadaş ben birilerini dövücem
annem anlamıyor bu konulardan, gözü de görmüyor, para hesabı da bilmiyor
bugün tamirci gelmiş musluk ben askerlik yoklamasındayken, abi adam ALTI tane karo kırmış, tek bir su kaçağını bulup düzeltmiş ve geri kapatırken KAROLARI GERİ TAKMAMIŞ abi, koridorun ortasında 6 tane karo yerine yerle aynı seviyede düz çekilmiş BETON var karolar yok.
Annem de tamam zaten üstüne parke yaptırıcam demiş
BEŞ YÜZ LİRA VERMİŞ.
Ya hangi meslek 5-6 saatte 500 lira kazandırıyor, ayrıca niye yeri eski haline getirmiyorsun karo yok beton çekeyim ne demek.

sonra benim panjur camdan aşağı düşmüştü. zeki tamircimiz camdan düşen panjuru almış bi güzel, almış geri takmış ama 6-7 dil eksik olsun farketmez, TAMAMI KAPANMASIN NE FARKEDER, en altta panjurun içeri kaçmasını engelleyen parçalar yerine de bi vida atmış, eve bi geldim panjuru kapatıyorum lan 1 alttan karış açık kalıyor boyu yetmiyor güneş kesmez, geri açayım dedim lap vida düştü panjur içine kaçtı çıkaramadım bidaha.
bundan da YÜZ ELLİ LİRÖ alayım demiş
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Biz 500 lira kazanmak için 6 metre tenteyi 11. katın balkon demirinde yürüyerek takmak zorunda kalıyoruz lan =/


ya diyorum anlamıyor ki 10 gün çalışıp 5000 lira kazanan arkadaşım yok üniversite bitirip, herif sıfır masraf çalışıyor koridorun içinde.

bi de diyor, vermicem mi beşyüz lira isteyince o kadar uğraştıktan sonra diye,
ya önceden anlaşsana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hayır sıkıntı şu, o kadar inanılmaz kalitesiz iş yapıyorlar ki insan ne paraysa vereyim ya diyor ama, para versen de kalite aynı kalite, kafayı yersin ustaların yaptığı işlere,

ya bak klima condenser'ı takılacak, binanın HER KATININ kliması balkonda aynı yönde en sola dayanmış, bizimkini en sağa dayamışlar sadece fuck you thats why diye.
Adamlar bir hortum çekiyor, cephe kahverengi hortum beyaz, sonra insanlar niye şikayet ediyor. Halbuki cephede gözüken iş yaparsan gizlemen gerek, senin işin o hortumu belli etmeden geçirmek.
bunlar gene evi içeri bakan taraflarını düzgün yaptı yetkili oldukları için.

Ben 3 yılda bir çöktükleri için değiştirilen açık hava yer kaplaması gördüm. Adam geliyor, karoları bi güzel diziyor yapıştırıyor, 1. sene güzel
2. sene ortada su mu birikiyor ne 3. sene çüş oha havuz olmuş burası
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi Türkiye'de ustalarla savaş derneği kurulmalı

işlerini mutlaka yavaş yaparlar
mutlaka eksik yaparlar
mutlaka fazla para koparmaya çalışırlar
ne kadar düzgün yaptıklarını anlatıp dururlar

Bunlara karşı takınacağın tavır tam bir yaşlı huysuzluğu sergileyen, sürekli başında dikilip asabını bozan, sürekli sorular soran orta yaş türk erkeği olmalı.

bir ustaya ne iş yaptırıyorsan yaptır başında duracaksın, işten anlamasan bile sürekli mudahale edeceksin, söylediği parayı vermeyi sürekli reddedeceksin

belki sadece belki böylece istediğin işi belli bir oranda yaptırabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 yıl önce kaldığım apartın altında yemek yiyiyodum. 2 kadının yeni açtığı bi lokantaydı. Kadın dolap için elektrik çektiricek, elektrikçi çağırmış. 5 mt kablo çekti dışarıdan. Dağıtım kutusuna bağladı, diğer ucunu da 3'lü prize bağlayıp kabloyu kroşeledi.


150 milyon istedi. Kadın bozuldu kasada da o kadar yokmuş çıkardı 80 küsür lira para var dedi, naptın kardeşim 150 lira diyosun fln. O kadar uğraştık fln dedi. Kadın 75 mi ne verdi kalanını da yarın verebilirm yok para fln dedi. Çok üzülmüştü kadın garip gördü kazıkladı herhalde diye.



Türkiyede esnaf ağlamasın abi iş yok diye. Büyük marketler geldi işlerimiz bozuldu ayağı yapmasın kimse. Bakkal desen adam silkiyor. Hırdavatçı desen %200 kâr ile teknik hırdavat satışı yapıyor. Hadi onları büyük marketlerle halledebiliyosun ama el emeğine bişey de yapamıyosun, alternatifi az.


Çok ciddiyim, biz balkon demirinde yürüyoruz lan koskoca tenteyle. İnsanlar çingene gibi pazarlık yapıyor. Kimisi anlaştığın paradan zorla kesinti yapmaya çalışıyor.

Küçük şehirde esnaflar düzülüyor, büyük şehirde esnaf milleti düzüyor. Kural böyle.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya elektrik konusu ayrı bir sıkıntı, yangın tehlikesi var vs diye ellemiyim diyorsun.
mesela spotları kesinlikle elletmemek lazım yanlış yapması zor bişey otur yap, zaten yapamıyorlar, gene koridora öle bi transformatör takmış ki birileri subwoofer gibi inliyor bütün tavan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Chemical said:

hayır sıkıntı şu, o kadar inanılmaz kalitesiz iş yapıyorlar ki insan ne paraysa vereyim ya diyor ama, para versen de kalite aynı kalite, kafayı yersin ustaların yaptığı işlere..



Rahmetli dedem hep evinin çatısını yapmayı planlıyordu, çalışmaktan fırsat bulamamıştı. Kimseye de güvenmiyordu, kendi de süper titiz olduğu için, herhangi başka bi ustayı eve sokmak istemezdi konu ne olursa olsun.


İşte en son kanser olup yatağa düşünce, baktı kendisi yapamayacak, en azından yaptırayım dedi, sordu aradı güya buranın en iyi çatı ustasını buldu. Trink para 3k mı ne verdi, tek talebi de "iyi yapın, iyi malzeme kullanın, parasını ben veririm np" di yani.


Neyse kış gelmeden vefat etti fln. İlk yağmurda evi su bastı, çatıdan kiremitler uçtu,oluklardan biri aşağı düştü, allahtan yan taraftaki oluktu da boş arsaya denk geldi.

Hani dedem yaşasaydı hasta yatağından kalkıp çok net döverdi herifi. Hatta dedik yani iyi ki görmedi şu olanları, hasta hasta bide sinirden kendini yerdi.


Babam küfür kıyamet yaka paça tuttu 1-2 kez getirdi, "abey bu sefer olduğ" diye gittiler, yine sonuç hüsran oldu. Sonra bi 2k fln daha harcandı çatının tam olması için. Herif harç bile kullanmamış lan, baca dibine oluk fln yapmamış.


Yaşlı insanları bile kazıklayacak adilikte esnaflar var bu ülkede vesselam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben okuyorum abi ama gelecek vaadetmiyor.
Bi kere makineleşmeye uzak bi sektör. El emeği üzerine kurulu.
Her şeyi robotlaştırsan, balkona çıkıp tente takıcak bi robot bulmak zor.
İş güvenliğinden fire veriyosun bu sefer. Yükseklik korkusu olan varsa zaten kaçsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

500 lira şaka gibiymiş harbi oha

Yalnız su kaçağı varsa bilerek kapatmamıştır ,dirsek vs birşey değiştirdiyse 1 hafta falan açık bırakılır genelde düzelmeme ihtimaline karşı ,su bu malum baya uyuz bir durum ,kesildi artık sızdırmıyor diyerek 6 ayda 3 kere aynı yeri kırdırmak zorunda kaldım ordan biliyorum ,geçmiş olsun
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...