Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Factory Farming in 60 seconds


fede

Öne çıkan mesajlar

tavuğun tüylerini yolabilmek, zaman tasarrufu yapabilmek için hayvanı önce canlı canlı kaynar suya sokup şöyle bi gezdirip, derisini rahat rahat yüzmenin...

yada bi dakika

hayvanın gırtlağını kesip içindeki tüm kanı boşaltana kadar da öldürmeden dakikalarca beklemenin, onuda muhammed adındaki bi hırbonun uydurmacasına bağlayanların

farkındalıkları oldukça yerinde sıra vejeteryanların öldürdüğü ota gelmiş...

et yensin. hayvanlar adam gibi öldürülsün,

tuğba özerk gibi herhangi orospu ortaya çıkıp, "tavşan kürkü bu önemli bişey değil merak etmeyin. bizon fln değil yani"

dediğinde de tskya bağışlansın, moral olsun.

istenen şey bu zannediyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kaynar su hala kaldi mi ya, degisik bi sivi sikiyolar tuyler rahat soyulsun diye. Tavuun derisini yemeyin diye bosuna bagirmiyorlar.

Bi de soru "6 milyar insani nasil doyurcaz?" Degil de , "neden 6 milyar insan var amk?" Olmali. Hala deli gibi doguruyar hindistanda cinde , biri de cikip dur desin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

BonePART said:

aşırı kırmızı et tüketimi ne demek lan
kırmızı etin aşırısı olmaz ki


sağlıklı olandan gerekenden cok fazlasını tüketiyoruz, özellikle batı ülkeleri ve amerikada.

ciddi kaynak ve carbon salınımı sebebi kırmızı et


sağlıklı olandan çok fazla çok şey yapıyoruz
gene en zararsızı kırmızı et o açıdan
mis protein
kan gelsin yüzüne cüce
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Kaynar su hala kaldi mi ya, degisik bi sivi sikiyolar tuyler rahat soyulsun diye. Tavuun derisini yemeyin diye bosuna bagirmiyorlar.

Bi de soru "6 milyar insani nasil doyurcaz?" Degil de , "neden 6 milyar insan var amk?" Olmali. Hala deli gibi doguruyar hindistanda cinde , biri de cikip dur desin.
cin de tarım yapan tasra dısında 1 cocuktan fazlasına agır vergi cezaları geldi. tarım yapan kısma da cocukların aileye yardım ederek calısmalarından dolayı 2 ya da 3 cocuk izni var fazlasına hayvan gibi ceza yiyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BAIIHAN said:


hayvanın gırtlağını kesip içindeki tüm kanı boşaltana kadar da öldürmeden dakikalarca beklemenin, onuda muhammed adındaki bi hırbonun uydurmacasına bağlayanların

şu olayı merak ettim, direk boynunu keserek öldürmek gerekmiyor mu tavuğu ? nasıl öldürmek gerek ? kalbe bıçak mı saplamak lazım. dalga geçer gibi oldu yazı ama bilgisizliğime bağışlayın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ikı türlü kesim var tavukta; Kuru yolma ve sulu yolma;Kuru yolma sistemi insanlığın yaratılışından günümüze kadar gelen geleneksel, tek tek el ile tüy alma yöntemi ile doğallığı bozmadan tüy alma tekniğidir. Aynı zamanda bu sistemin çok zor ve sabır isteyen bir işçilik süreci vardır. Bundan dolayı firmalar tavuğu sıcak haşlama kazanlarına sokarak tüy alma yoluna gitmiştir. Bu sulu yolum sisteminde binlerce tavuk aynı kazana girdiği için tavuk eti kanlı ve dışkılı suyu çeker. Bu su çok pis ve bakterili olduğu için çeşitli kimyasal maddelerle bunun önüne geçilmeye ve tavuğun raf ömrü uzatılmaya çalışılır. Bu mükemmel ve kusursuz dediğimiz konvensiyonel sistemler aynı zamanda tavuğun et kalitesini ve besin değerini bozar, tadını değiştirir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

besi ve diğer girdi fiyatları ithal değişkenlere bağlı olduğu için et fiyatları düşmez, bilakis eldeki azalan parayla daha az yem alınabileceği için önce düve ve danalar, sonra da boğalar ölmeye başlar..


Masakari said:

BonePART said:

kurban bayramı çok reröre diyen arkadaşların senede 1 kere et yiyen bi aileye bi fikirlerini açıklamasını istiyorum


Hayvanları kesmek yerine üremeye kassalar et fiyatları zamanla normal hal alır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Akito said:

BAIIHAN said:


hayvanın gırtlağını kesip içindeki tüm kanı boşaltana kadar da öldürmeden dakikalarca beklemenin, onuda muhammed adındaki bi hırbonun uydurmacasına bağlayanların

şu olayı merak ettim, direk boynunu keserek öldürmek gerekmiyor mu tavuğu ? nasıl öldürmek gerek ? kalbe bıçak mı saplamak lazım. dalga geçer gibi oldu yazı ama bilgisizliğime bağışlayın.

sölemeyim diyorum ama bu baiihan tam saf aptalmış ya.hiç mi hayatında izlemedin hadi izlemedin bilen birinden duymadın bizde kasaplar öle bi kesiyo ki hayvanın boğazını bi parça et -deri kalıyor kafayı tutan sadece.2 tane acemi kasap videosu izleyen uzman kesiliyor.bide kanı akana kadar canlı tutuluyor diyor ... hayvan aniden ölünce bacakları hareket ediyor kasılıyor ya bu canlı sanıyor hayvanı heralde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Masakari said:

BonePART said:

kurban bayramı çok reröre diyen arkadaşların senede 1 kere et yiyen bi aileye bi fikirlerini açıklamasını istiyorum


Hayvanları kesmek yerine üremeye kassalar et fiyatları zamanla normal hal alır.


Simcity zaten bu. Yada farmville. Öle hemen cecik oluyo ürüyo hayvanlar.

Daha çok hayvan = daha çok yem
daha çok yem = yem fiyatlarındaki artış
yem fiyatlarında artış = daha pahalı et

Ayrıca hayvanı kesmeyip besleseler deki lojistik saçmalıklara değinmiyorum bile. 20 koyunum vardı kesmedim 40 tane oldu diye bi sistem yok nere beslencek bu hayvan nerde meraya çıkıcak?

Zaten öle bi imkan olsa hayvan bescisi onu dikkate alır adam bu işten para kazanıyo.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Akito said:

off bunu öğrendikten sonra nasıl tavuk yiyebilirim ki. daha fazla balık yerim vs ama yine de tavuğun yerini bi şey tutmaz ki. her alanda ignorance is blissmiş ya.


aahah p90x e başlıyorum alışverişe çıkıcaktım hafta sonu. tavuk salata vs. var menüde, direk poker face oldum go go balık kırmızı et.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BAIIHAN said:

tavuğun tüylerini yolabilmek, zaman tasarrufu yapabilmek için hayvanı önce canlı canlı kaynar suya sokup şöyle bi gezdirip, derisini rahat rahat yüzmenin...

yada bi dakika

hayvanın gırtlağını kesip içindeki tüm kanı boşaltana kadar da öldürmeden dakikalarca beklemenin, onuda muhammed adındaki bi hırbonun uydurmacasına bağlayanların

farkındalıkları oldukça yerinde sıra vejeteryanların öldürdüğü ota gelmiş...

et yensin. hayvanlar adam gibi öldürülsün,

tuğba özerk gibi herhangi orospu ortaya çıkıp, "tavşan kürkü bu önemli bişey değil merak etmeyin. bizon fln değil yani"

dediğinde de tskya bağışlansın, moral olsun.

istenen şey bu zannediyorum.


bu kim lan sdfds
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Osuran_boğa said:

Akito said:

BAIIHAN said:


hayvanın gırtlağını kesip içindeki tüm kanı boşaltana kadar da öldürmeden dakikalarca beklemenin, onuda muhammed adındaki bi hırbonun uydurmacasına bağlayanların

şu olayı merak ettim, direk boynunu keserek öldürmek gerekmiyor mu tavuğu ? nasıl öldürmek gerek ? kalbe bıçak mı saplamak lazım. dalga geçer gibi oldu yazı ama bilgisizliğime bağışlayın.

sölemeyim diyorum ama bu baiihan tam saf aptalmış ya.hiç mi hayatında izlemedin hadi izlemedin bilen birinden duymadın bizde kasaplar öle bi kesiyo ki hayvanın boğazını bi parça et -deri kalıyor kafayı tutan sadece.2 tane acemi kasap videosu izleyen uzman kesiliyor.bide kanı akana kadar canlı tutuluyor diyor ... hayvan aniden ölünce bacakları hareket ediyor kasılıyor ya bu canlı sanıyor hayvanı heralde.


islami kesimde hayvanın soluk, yemek ve beyne giden kan damarları kesilir, omuriliğe dokunulmaz. hayvan öldükten sonra kafa bedeninden ayrılır.

direk kafası vurulan hayvan zaten 30 sn kıvranmaz. nasıl bir dünyada yaşıyorsun sen birader?

tek bacağın boşta bırakılması olayıda omuriliğe dokunulmamasıda çırpınan hayvanın kalbinin hızlı çalışarak kanı boşaltmasına yardım etmek için.

ha yine umarım senin kasapların öyle kesiyordur. öylesi daha iyi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...