Nacrem Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 Burdan elbet bir bilen çıkar diye umuyorum :) İnternetimde kopmalar oluyor ama bu kopmalar aslında kopma değil... Bu kopmalar yaşandığında aktif bağlantım devam ediyor ancak yeni bağlantılarda sorun yaşıyorum. Örnek vermek gerekirse skype konuşmam devam ederken, diabloda oyuna girip cikarken yada pathofexile da map değiştiğinde (muhtemelen sunucular değiştiği için) ya da yeni bir web sayfası açmaya çalıştığımda cevap alamıyorum... Türlü türlü dns denedim, dns siz denedim. Firewalli denedim firewallsiz denedim, port açtım port kapadım, kasayı yan yatırdım çözüm bulamadım... Ttnet adsl kullanıyorum, müşteri hizmetleri sizin de tahmin edebileceğiniz gibi sorunu bulamadı... (modemim eskiydi gittim modem aldım, kablo dandiktir dediler kablo aldım, splitter takili) port değiştirin dedim, onun için telekoma gitmem lazımmış... bi bana buldurun çözümü yahu
Nacrem Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 harbi mi :( tablette de var aynı sorun
kzpmaza Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 Wireless driverını aygıt yöneticisinden güncellemeyi denedin mi? yada kabloyla bağlanıyorsan LAN driverını? belki sorun sürücüyle ilgilidir. ayrıca optimus teknolojili bi ekran kartı kullanıyorsan combofix çalıştırma.
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 Modemin ayarlarından sadece bir frekans ve bir dalga boyu yayın lasın diye ayarla. Mesela 801.2 g veya b, Mhz yi 2400 yap. Kanal yayınını da değiştir. Kanal genelde 6 veya 11 yapılır standart.Etraftaki sinyalleri de hesaba katarsan fena crowd olur o kanallarda , kanalı 8 yap.
Nacrem Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 wireless modemim ama masaüstü kullanıyorum. kablolu bağlanıyorum. lan driver da güncel :( modem firmware de güncel
nuki Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 Bu aralar bana da oluyor TTnet yüzünden. (Bostanci Civarı) Oyunları bilmiyorum ama skype bağlı kalıyor geri kalan bütün bağlantılar gidiyor. 1 saat sonra felan düzelliyor anca.
KidLazer Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 bana niye cevap vermediniz lan adam mı kayırıyosunuz :( http://forum.paticik.com/read.php?5,6687190,6687226#msg-6687226
Nacrem Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 ben dil döktüm o kadar ondan :) emeğe saygı diyip cevap vermiş adamlar :)
Nacrem Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 combofix bi ota yaramadı bu arada :) bilginize...
ShadowFax Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 bi başka client'i bağla modeminden internetet bide öyle bak. hem laptop'ında hep desktop'ında combofix'in çözeceği ya da çözemeyeceği zararli yazılım olabilir. başka modem de deneyebilirsin.
KidLazer Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 ben 'özet geç lan' yaptım kendime :) sende ve diğer arkadaşta da aynı sorun varsa muhtemelen TTNET muhteşem altyapısında 'çalışma' yapıyodur yine.
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 sen benim dediklerimi yap yaşaman bir daha kopma mopma
Nacrem Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 abi wirelessdan bağlanmıyorum ki Channel 08 - 2447MHz yaptım 802.11 Modu - Sadece 802.11g yaptım Kanal genişliği var bide - oda otomatik 20/40 Mhz de onun bide 20 MHz olanı var... ama sorun şu wirelessdan bağlanmıyorum...
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 Aa pardon onu bir anda idrak edemedim, neyse onlar oyle kalsın , elleme , ama sorun binanın kablolarından o zaman. İzmirde bende oyle yapardı kendi kendine kopardı,telefon calınca kopardı.Modem dir, switch tir, modemin kablosudur, formattır , antivirustur , aklına ne gelirse yaptım, duzelemedi. TTnet malum o zaten kendinden bir haber. En son usta getirtip benim daire ye gelen bütün kabloları yeni baştan çektirdim. Ancak oyle duzeldi. Umarım oyle bir şey değildir senin. Telefon kablosu ceken ustalarla kanka olmaya bak.Ben bir kasa biraya halletim işi.
Nacrem Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 kablodan olsa aktif bağlantı da kopar diye düşünüyorum. sonuçta çatır çatır download ediyorum ama oyuna giremiyorum... yada oyundaysam oyundan düşmüyorum ancak server değiştiğim zaman tekrardan bağlanamıyorum... aynı şekilde skype konusma devam ederken dosya alıp gonderebiliyorum ancak yeni bağlantı açtıgım zaman bağlanmıyor... kablodan olacağını sanmıyorum hiç. bina yeni en azından 1 yıllık bina kablosu da yenidir...
Nacrem Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 bu arada şirketin vpn e bağlandığım zaman sorun ortadan kalkıyor sanırım... biraz daha test edip bildirecem... bunuda semptomlara yazabilirsiniz :) hala cevap arıyorum..
Phyx Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 ventrillo veya teamspeak deneyebilirsen dene benzer sorun bende de vardi. ventrillo veya teamspeakte milleti dinlerken sorun yok ama ne zaman konussam net gidermis gibi oluyodu, ama sitelerde gezinmede sorun yok, skype baglantisi da kopmuyodu, wowda zirt pirt dc oluyodum cozum olarak ttnet aboneligimi iptal ettirip yeniden actirmistim duzelmisti sdjkfg
kzpmaza Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2013 MelihMercan said: combofix bi ota yaramadı bu arada :) bilginize... o ciddi bi' cevap degildi sanirim zaten.sdfsd
KidLazer Mesaj tarihi: Ocak 14, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2013 Phyx said: ventrillo veya teamspeak deneyebilirsen dene benzer sorun bende de vardi. ventrillo veya teamspeakte milleti dinlerken sorun yok ama ne zaman konussam net gidermis gibi oluyodu, ama sitelerde gezinmede sorun yok, skype baglantisi da kopmuyodu, wowda zirt pirt dc oluyodum cozum olarak ttnet aboneligimi iptal ettirip yeniden actirmistim duzelmisti sdjkfg bu kesin çözüm. ciddiyim. arkadaş evine daha yeni internet bağlatmıştı TTNET. adamın 1mbit interneti benimkinin 2 katı hızlıydı binaları da eski. ama 4 5 ay sonra onun hızı benimkinin de altına indi. TTNET bu şerefsizliği ciddi anlamda çok yapıyor.
jagd Mesaj tarihi: Ocak 14, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2013 telefon çalınca meydana gelen kopmaların en büyük nedeni splitter kullanılmaması yada kullanılan splitterın bozulması. Tabii birde paralel vb varsa evde onlara giden bağlantıdada splitter olması lazım :birde nisbeten eskiden sık rastlanan bir sorun bazı kablosuz telefonların adsl sinyalini etkilemesi idi. Quo-Vadis said: İzmirde bende oyle yapardı kendi kendine kopardı,telefon calınca kopardı.
Nacrem Mesaj tarihi: Ocak 14, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 14, 2013 kzpmaza said: MelihMercan said: combofix bi ota yaramadı bu arada :) bilginize... o ciddi bi' cevap degildi sanirim zaten.sdfsd o derece çağresizim işte anla :)... kopuyor efenim durduramıyoruz. sorun telefon çaldığında oluşmuyor. sorun belirli aralıklarla oluşuyor. daireye 1 kablo geliyor, splitter ile 2 ye ayrılıyor. biri telefona diğeri modeme giriyor. splitterda değiştirdim sorun aynı...
KidLazer Mesaj tarihi: Ocak 14, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2013 abi sorun %90 ttnet kaynaklı dandik bi çalışma yapıyolar yine sanırım.aramaya üşeniyorum.
kek Mesaj tarihi: Ocak 14, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2013 MelihMercan said: kablodan olsa aktif bağlantı da kopar diye düşünüyorum. sonuçta çatır çatır download ediyorum ama oyuna giremiyorum... yada oyundaysam oyundan düşmüyorum ancak server değiştiğim zaman tekrardan bağlanamıyorum... aynı şekilde skype konusma devam ederken dosya alıp gonderebiliyorum ancak yeni bağlantı açtıgım zaman bağlanmıyor... kablodan olacağını sanmıyorum hiç. bina yeni en azından 1 yıllık bina kablosu da yenidir... abi torrente fazla abanıyosun diye olmasın o olay ? bide cfosspeed gibi paket düzenleyici bi program kullanıyomusun?
Nacrem Mesaj tarihi: Ocak 14, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 14, 2013 torrente abanmıyorum abi. izlediğim 3-4 tane dizi var haftada 1 bölümünü indiriyorum onun dısında adil kullanımı geçtiğim nadir oluyor. cfos kullanmıyorum. ttnet de sorun yok diyor zaten arasan bile aramana gerek yok :) ben 4 kere görüştüm
Öne çıkan mesajlar