moncici Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 diyelim ki çevreci bir öğretmensiniz. her türlü paperworkten imtina ediyorsunuz, sınav yapmıyorsunuz. öğrencileri ölçmek için de powerpointten sunumlar hazırlatıyorsunuz. bu durumda, öğrencinin sunumu hazırlarken kullandığı elektrik enerjisi, google'da yapılan aramalar için kullanılan enerji vs. toplamını bir kağıtla nasıl kıyaslayabiliriz? veya şöyle sorayım, daha az enerji tüketmek için nasıl bir yol izlememiz gerekiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 kagit uretmek icin agac yoketmek gerekiyor. Bunun onune geciyor olman onemli amaçta o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 doğayı koruyoruz yani dostum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 soru ne burda kagit israfi nasi az olur mu daha az nasi enerji harcariz mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 enerjiyi azaltmak evet. ve böyle yapan bir öğretmenin pek de bilinçli olmadığının kanıtlanması (mümkünse) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 hesapla. önce time interval seç, bir dönem mesela. bir dönemde paperwork için toplam maliyet ne kadar. sonra da sunum için hesapla. ortalama sunum hazırlama süresi, ortalama elektrik tüketimi, ortalama ortalama. engineering is art of approximation. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 kağıtı üretirken de elektrik harcıyon onu da say sşfdsjd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 ben hesapladım y.lisansta bir ders için ödev hazırlarken. kağıt daha zararlı çevreye. finale çalışıyor olmayaydım uzun uzun anlatırdım. bu kadarını bil şimdilik küçük sincap tamam mı? sonra söz yazıcam uzun uzun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 ben şu nicki değiştirip destroyer falan yapayım ya. küçük sincap ne lan dümbelek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 popcorn.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 enerji tüketiminin kkağıt israfından kötü olması hilç gerceki değil. baska bi acık ara sen. kağıt tükettirmiyosund diye herkezin evine bilgisauar koymak zorunda kaldık cok fazla kannak tüketiyo!!! falan gibi zorlamalara gitmikceysen hiç sansın yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 geçen google'da yapılan her aramanın 0.2 gram co2 salınımına sebep olduğunu okumuştum. 1 kilojoule enerji harcanıyormuş. yani işte buna elektriği ekle vesaire, bir kağıdın önümüze gelmesi için harcanan toplam enerjiden fazla olur gibi bir düşünceye kapıldım. tabi çevre kirliliğine sebep olma ayrı bir konu sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 önemli olan her zaman toplamda ne kadar enerji harcadığın değil. Yeşil alanların doğal hayat için önemini, azalan ormanları vs. göz önünde bulundurursan kağıt tüketmemek için fazladan enerji harcayıp başka bir kaynağı kullanmak daha mantıklı olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 moncici said: ben şu nicki değiştirip destroyer falan yapayım ya. küçük sincap ne lan dümbelek düzetlme ve özür monicici isimli kullanıcının kullanıcı adındaki sevimliliği arkadaşçı bir davet olarak görüp hayvanlar dünyasından tatlı bir afacan olan sincap imgesi üzerinden yaptığım küçümseme gibi görünen davranışın altında muhtemelen olası bir narsistik kişilik bozukluğu etkisi yatmaktadır. en kısa zamanda tedavi olacağımı bildirir. eğitimin yükselen neferi olan öğretmen arkadaşımdan özür dilerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 google searchu karsılıycak güncellikte durmadan yenı anabriitanica almanın saklamanın dah aaz enerji tüketiğceğine daha az karbon salıcağına daha az depolama alanına ihtiyac duyucağına falan ınanmıyosun dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 geri dönüştürülmüş kağıtlardan yapılan kağıtların kulanılması düşünce elde edilen sonuç ne? geri dönüşüm yapmak da mı yetmiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 şu thread başlı başına zaman israfı ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 5 defadan fazla geri dönüştüremiyorsun kağıdı. 4 ten sonra bok oluyor zaten. enerji, yenilenebilir kaynaklardan da sağlanabilen birşey. ayrıca zaten lityum ion pillerin şarjı 4000mV kadar birşey tutuyor. o ağacı kesmek için çalışan elektrikli testerenin 1 saatlik çalışmasıyla harcanan enerjiyle 100.000 den falza tableti şarj edebilirsin. benim yaptığım hesapta kağıt kullanmamak ile kağıdı seçmek arasındaki oran 10200 kat civarı birşey di enerji tasarufu açısından. kaldı ki bunun birde anerji ve ekserji yönünden incelemesini yapsan o oran 1,5 katına çıkar olayın bir de çevre boyutu var ki kesilmeyen her ağacın sadece sera gazı değil yağmur çekme yükü, o yağmurun y.altı su kaynağı olması, hidroelektriğe katkısı, sağladığı ekolojik denge katkısı ve onun kümülatif etkilerini göz önüne alınca. bu soruyu sormak kakam geldi acaba lavman mı yaptırsam yoksa sıçsam mı demek kadar abes oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 chrome özürünü kabul ediyorum sevgili arkadaşım bilmukabele. evet geri dönüşüm de ayrı bir faktör. ayrıca cuce tabii ki o dediğin şekilde düşünmüyorum ama şöyle düşün, artan nüfus, satın alım gücü, teknoloji vesaire sonuç olarak daha fazla enerji üretimi tüketimine neden oluyor. bilgisayarları da böyle düşünürsek, merkezi kütüphanede duran ana brittanicadan daha fazla enerji harcanmasına sebep oluyor doğal olarak wikipedia. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 abi sen inanmışsın. yapacak birşey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 hımm harbi mi? direk güveniyorum o zaman bak sana. tamam sayısallaştıralım mevzuyu. 1 tane kağıda yazıp hocaya veriyorum 20 sayfalık bir powerpoint sunumu hazırlıyorum. google'da 100 arama yapıyorum. 20 saat bilgisayar ve internet kullanıyorum. tabi yaklaşık olacak ama. diyorsun ki 1 tane kağıt daha fazla enerji. doğru mudur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 kaynakların kıtlığından ziyade insan nüfusunun fazla olduğu aklınıza geldi mi hiç? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lyv Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 moncici said: hımm harbi mi? direk güveniyorum o zaman bak sana. tamam sayısallaştıralım mevzuyu. 1 tane kağıda yazıp hocaya veriyorum 20 sayfalık bir powerpoint sunumu hazırlıyorum. google'da 100 arama yapıyorum. 20 saat bilgisayar ve internet kullanıyorum. tabi yaklaşık olacak ama. diyorsun ki 1 tane kağıt daha fazla enerji. doğru mudur? powerpoint sunumunu da 1 sayfa yapabilirsin. bir sürü gugıl yapmadan direk wikiden alıp da yapıştırabilirsin. verdiğin örneklerdeki çalışmalar birbirine denk değil. Sana esas yorucu gelen şey sanki hocanın daha detaylı araştırma yapmanızı istemesi gibi gözüküyor buradan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2013 Bu arada AnaBritanicca ansiklopedi basmayı durdurdu, onlar da aylıklı web sitesine döndüler tamamen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar