bck Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 pek datmin olmadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 troll science yalnız ben de merak ediyorum asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 yorunge asansoru projeleri var zaten, biraz aratin lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Aslında ay ile dünya arasına çelik halat çekicen, max mesafeye göre uygun boyda. Tırmana tırmana çıkacak insanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 bck said: konu ıle alakası yok ama benımde aklıma takılan bı soru var.. simdi atmosfer dısna cıkmak oldukca sorunlu ve pahalı bır surec. Atmosfer dısında yer cekımı yok fakat yorunge muhabbeti var. Bu bilim adamları nıcın bir asansor vb. bir arac planlamıyorlar. Sonucta yukarıdakı agırlık 0. hıc olmaz ıse uydu teknık bakımı gıbı olagan ıslerde hızlı sekılde kullanılabılır. Kaldı kı yorungeye oturtularak dunyanın donus hızı ıle de senkronıze sekılde calısabılır. halat mi yok ? Bilmemkac metre uzunluğunda olupta kendi ağırlığını /gerginliği, kaldırabilicek malzeme yok. tatmin olunmıycak bişey dğeil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 asansör işi çok fantazi birşey değil. uzun yıllardır üzerinde düşünülüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 Şu japonları dolandırıp doktorası iptal edilen bi eleman vardı ya, ATA asansörü diye gelip türkiyede anlatmıştı bu olayı. Biz de tabi ilk defa duyduğumuz için "aa türkler bulmuş adı da ATA, İŞTE TÜRKÜN GÜCÜ" diye sevinmiştik sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 asansör imkansız nasıl durcak lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 bide şu var http://www.youtube.com/watch?v=MMrVn8n8j7E Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 Ardeth said: var direk deney tasvir ettiğim gibi zaten http://en.wikipedia.org/wiki/Crookes_radiometer Agalit yalnız bu ışığın momentumunu ispatlamıyormuş. said: Explanations for the force on the vanes Over the years, there have been many attempts to explain how a Crookes radiometer works: Crookes incorrectly suggested that the force was due to the pressure of light. This theory was originally supported by James Clerk Maxwell, who had predicted this force. This explanation is still often seen in leaflets packaged with the device. The first experiment to disprove this theory was done by Arthur Schuster in 1876, who observed that there was a force on the glass bulb of the Crookes radiometer that was in the opposite direction to the rotation of the vanes. This showed that the force turning the vanes was generated inside the radiometer. If light pressure were the cause of the rotation, then the better the vacuum in the bulb, the less air resistance to movement, and the faster the vanes should spin. In 1901, with a better vacuum pump, Pyotr Lebedev showed that in fact, the radiometer only works when there is low pressure gas in the bulb, and the vanes stay motionless in a hard vacuum. Finally, if light pressure were the motive force, the radiometer would spin in the opposite direction, as the photons on the shiny side being reflected would deposit more momentum than on the black side where the photons are absorbed. The actual pressure exerted by light is far too small to move these vanes, but can be measured with devices such as the Nichols radiometer. Solar sail konusunda var EM rad. ile nasıl itme gücü oluştuğu Cihaz da buymuş http://en.wikipedia.org/wiki/Nichols_radiometer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 o zaman benim aradığım cihaz bu değil ya da ben yanlış hatırlıyorum bizim lisanstaki modern fizik dersinde buna benzer bir deneyi photunun momenti olduğu ve olayın moment korunumu ile ilgili olduğuna dair bişeyler diyordu diye hatırlıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 aha burda aradığım deney http://books.google.com.tr/books?id=XrKpnIdkdvAC&pg=PA410&lpg=PA410&dq=photon+moving+black+plate&source=bl&ots=DAYlFkfa9-&sig=wg7L5TpPL6kYS7v8aqe9wtuADUQ&hl=tr&sa=X&ei=Rd_rUNDZBs2JhQee0oDIDQ&redir_esc=y#v=onepage&q=photon%20moving%20black%20plate&f=false Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 Yep o da var, altta verdim işte linkini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 fakemiş bu beyler ip varmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 buda burda dursun: http://vimeo.com/51873011# Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar