moncici Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 abi yok hz.ömer olayı yalan, öyle şey mi olur allah aşkına. kız gömme olayı 10 yılda değişebilecek bir şey mi? dediğim gibi bazı ilkel kabileler gömüyormuş işte vikide de yazdığı gibi. daha detaylı incelemek lazım tabii ki ama mekkede kesinlikle böyle bir şeyin olmadığını söyleyebiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 put: "Bazı ilkel toplumlarda doğaüstü güç ve etkisi olduğuna inanılan canlı veya cansız nesne, tapıncak, sanem, fetiş." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 moncici said: abi yok hz.ömer olayı yalan, öyle şey mi olur allah aşkına. kız gömme olayı 10 yılda değişebilecek bir şey mi? dediğim gibi bazı ilkel kabileler gömüyormuş işte vikide de yazdığı gibi. daha detaylı incelemek lazım tabii ki ama mekkede kesinlikle böyle bir şeyin olmadığını söyleyebiliriz. o koyduğum bir tez var arka sayfada. 92. sayfasında mekke'deki çocuk ölümlerinden çocukların gömüldüğü yerlerden bahsetmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 moncici said: öyle bilmemne hukuk kitabından iki satırla olmaz bu iş. alın okuyun: http://books.google.com.tr/books/about/Women_in_the_Middle_East_and_North_Afric.html?id=ndqLZK3ba8gC&redir_esc=y ben derste öğrendiğim kadarıyla, yüzeysel biliyorum. islam öncesi kadının tümleyiciliği daha fazla. bedevi kültüründe erkekler paso hareket halinde oldukları için bazı kabileler anne soyundan bile ilerliyor. kadınların önemli ekonomik rolleri var. islamla beraber, daha doğrusu islamın hicaz bölgesinde ciddi bir ticari güç elde etmesiyle beraber ne oluyor, bölgede şehir hayatı gelişiyor. ekonominin kontrolü eski asker-yeni tüccar elit sınıfına yani çoğunlukla erkeklere geçiyor. şöyle düşünün; eskiden kervanlarla ticaret yapanlar şimdi çok daha büyük bir alana yayılmış organizasyonu yönetiyorlar. bu da bu erkek milletini bencilleştiriyor. islam da zaten bu yeni sınıfa fanteziler pompaladığından ne oluyor mesela erkeklerde poligami gelişirken kadınlar monogam kalıyor. kadınlar salt deve sütü sağan, giysi diken kakılmış durumuna itiliyorlar zamanla. ama öncesinde de öyle eşitlik meşitlik yok yanlış anlaşılmasın, savaşçı toplum tabii ki erkeklerin ayrıcalıkları daha fazla. şimdi böyle bir manzarada kadınları diri diri gömüyorlarmış, islam gelmiş mutluluk getirmiş gibi bir yorum yapılamaz. ha birçok dağınık kabile var, ayrıca çöl iklimi dolayısıyla yeterli besin de yok, sınırlardaki savaşçı bazı kabilelerde böyle münferit olaylar olmuş olabilir. ama kazın öteki ayağı da var, hz.hatice var, hatta asma bint mervan falan var. burada bahsedilen nedenler benim de, üzerimde durduğum ve bence kadın meselesinin küresel olarak başlıca nedeni. bunun dışında arabistanda kadınlar öldürülüyor diye olayı dramatize etmeninde manası yok, yukarıda belirtildiği gibi, geçim meselesi ve diğer birçok diğer konu ile birlikte aileler şu anda bile erkek-kız ayrımını erkekten yana kullanıyorlar, en güncel örnek çinde, tek çocuk hakkı hep erkekten yana kullanılıyor, misal cağrı da ilgili sahne var orada anlatıyor adam oğluna, ve özünde film de dediklerinden ekstra bir şeyler yazılacağını da zannetmiyorum veya romalıların kartacaya itaf etiği sapık dini inançları ile bebekleri öldürdüklerini mi düşünüyorsunuz onuda bilmiyorum gerçi yani asıl mesele öldürülüyor olması ile neyi anlatmaya çalışıyorsunuz, veya aksi durum da neyi vurguluyorsunuz? yani demek istediğim arapla, islam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Akito said: http://freethoughtblogs.com/taslima/files/2012/07/moon_god_allah_Arabia1.jpg "Allah, the moon god and his three daughters, Goddess Al-Lat, Goddess Al-Uzza, and Goddess Manat. Pre Islamic Arabia." şu konuda bi şeyler araştırmış olan var mı merak ettim nedense ve paticiklerin geniş bilgilere sahip olması beni tembelliğe itiyor. özellikle de dincileri sinirlendirmek için bir şeyler çıkabilir mi merak ediyorum açıkçası. islamda aya çokça değiniliyor http://en.wikipedia.org/wiki/Allah_as_Moon-god şurada bir şeyler diyor da yeterli değil. cok uzun uzun gercek islam topiginde anlattim ben araplarin siyasi birligini saglamasinin onundeki politheist yapidan monotheisme gecis sureclerini, araplarin pagan inanislarinin temelinde babil vardir, resimdeki el-ilah (allah) ise sumer ay tanrisi "sin"dir hani dinciler bosuna sumerologlardan tiksinmiyor, kac senedir muazzez hoca bosuna olum tehditleri almiyor islam oncesi arap kulturunde ayin yeri ve islamin ay uzerine kurulmus bir din olmasi gercegi var birde tabiki, kuranda ayin "nur" kaynagi oldugu 4-5 yerde gecer, aya kiyasla gunes 2. planda kalir hep. colun ortasida sicaktan kavrulan bedevilerin bir numarali dusmanlari olan gunese tapmasini beklemek sacma olurdu zaten. butun gun gune starafindan kavrulduktan sonra ay isiginin sefkatinde ilahi birseyler bulmalarida bu yuzden tesaduf degil, islami takvimin ay uzerinden hesaplanan bir takvim olmasi, ibadet saatlerinin sert bir sekilde ay ve gunes hariketlerine gore duzenlenmesi, ozellikle ramazan ayinda gecenin sefkatinin kutsanmasi falan filan. islamin butun insanlik atrafindan kabul goren sembolu zaten aydir, oyle turklerden gordukleri birsey filanda diildir bu lise tarihi terk yorumlari gormeden soliyim. tabi obur konuda detayli ve uzun aciklanmisi var, bulursam linklerim burayada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 islam oncesi kadinlar anca amatoru eglendiriyordu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Türk tarihi, Pers tarihi ve Arap tarihi...Bu 3 uygarlık bugünkü İslam uygarlığının temellerini oluşturdukları için ayrı ayrı incelenmeli. Türklerin tarihinde de, İranlıların tarihinde de kadınların hem aile içindeki yerlerinin ve hem de toplumsal hayattaki yerlerinin çok farklı olduğunu; çok etkin görevler aldıklarını, asker olduklarını ve hatta hanın yokluğunda devleti yönettiklerini biliyoruz. Arapların tarihi bizim ve İranlıların tarihinden farklı. Orada hiçbir zaman kadınlar benzer haklara sahip olmamışlar. İslamiyet ise zaten geri planda olan kadını iyice köleleştirmiş arap toplumunda. Türkler öyle bizlere tarih derslerinde anlatıldığı gibi "lap" diye müslüman olmamışlar, türklerin gelenek-göreneklerine en uygun din olduğu için müslüman olduk masalları yalan. 200 seneye yakın savaşılmış araplarla. şu an islamiyeti yaşıyorum diyerek ortada gezinen ya da evine kapanan kadınların beyinlerini kullanma yetenekleri ne yazık ki islamiyet sayesinde kendilerinden alınmıştır. kuranı anlayarak okuyup halen "müslümanım" diyen kadının aklından şüphe ediyorum. çünkü ERKEK DİNİdir islamiyet. kadınlar 2inci sınıftır, bırakın dünyayı cennette bile 2inci sınıf insanlardır onlar. çok yazarım da...neyse... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 moncici said: öyle bilmemne hukuk kitabından iki satırla olmaz bu iş. alın okuyun: http://books.google.com.tr/books/about/Women_in_the_Middle_East_and_North_Afric.html?id=ndqLZK3ba8gC&redir_esc=y ben derste öğrendiğim kadarıyla, yüzeysel biliyorum. islam öncesi kadının tümleyiciliği daha fazla. bedevi kültüründe erkekler paso hareket halinde oldukları için bazı kabileler anne soyundan bile ilerliyor. kadınların önemli ekonomik rolleri var. islamla beraber, daha doğrusu islamın hicaz bölgesinde ciddi bir ticari güç elde etmesiyle beraber ne oluyor, bölgede şehir hayatı gelişiyor. ekonominin kontrolü eski asker-yeni tüccar elit sınıfına yani çoğunlukla erkeklere geçiyor. şöyle düşünün; eskiden kervanlarla ticaret yapanlar şimdi çok daha büyük bir alana yayılmış organizasyonu yönetiyorlar. bu da bu erkek milletini bencilleştiriyor. islam da zaten bu yeni sınıfa fanteziler pompaladığından ne oluyor mesela erkeklerde poligami gelişirken kadınlar monogam kalıyor. kadınlar salt deve sütü sağan, giysi diken kakılmış durumuna itiliyorlar zamanla. ama öncesinde de öyle eşitlik meşitlik yok yanlış anlaşılmasın, savaşçı toplum tabii ki erkeklerin ayrıcalıkları daha fazla. şimdi böyle bir manzarada kadınları diri diri gömüyorlarmış, islam gelmiş mutluluk getirmiş gibi bir yorum yapılamaz. ha birçok dağınık kabile var, ayrıca çöl iklimi dolayısıyla yeterli besin de yok, sınırlardaki savaşçı bazı kabilelerde böyle münferit olaylar olmuş olabilir. ama kazın öteki ayağı da var, hz.hatice var, hatta asma bint mervan falan var. islamla pek alakasi yok bu surecin, batidada dogudada ayni olaylar yasandi cunki aslinda hersey uretimle basliyor, uretim faaliyeti yok olmayan gocebe topluluklarda kadinin esit haklara sahip oldugunu gozlemleyebiliyoruz yerlesik hayata gecmis avci-toplayici toplumlarda ise erkekten cok kadinin egemen oldugunu goruyoruz, butun bilgi deneyim ve tecrube kadinlarin elinde yani bilim kadinin elinde, delhi kahini ve kibele kultunu yakin inceleyince zaten orta doguda tarim oncesi butun gucun nasil kadinin elinde oldugunuda gorebiliyoruz rollerin degisimi uretim ile basliyor, tarim toplumunda erkek kendi hayatini yirtici hayvanlar ile yemek yarisinda heba etmiyor cunki, kendi bolgesini belirleyip koruyucu konuma geciyor, bu aslinda baya sert bir gecis burda cok bilinmeyen meshur kibele porsomenlerinden bahsetmek lazim aslinda, bugun asiri populer olan elder scrolls serisinin cikisi bu hikayedir cunki kadinlarin topladigi butun tecrube, doga olaylari ile ilgili yaptiklari butun gozlemlerler ve kehanetler tapinaklarda toplaniyor ve kullanima sunuluyor, bir nevi ilkel universite gibi is yapiyor tapinaklar, dionyso kultunun duzenledigi orgazm partilerinden bikan son roma krallarindan tarquin bu ise uyuz olup bu eglenceleri amoral ilan ediyor ve yasaklatiyor cunki kendi karisi ve kardesleride katiliyorlar. Bunun uzerine tapinaklar isyan bayragini aciyorlar, kehanet vermeyi reddediyorlar ki veridkleri kehanetler gokcisimlerini gozlemliyerek belirledikleri hasat programlari ve mevsim ve hava bilgilerinden ibaret, unutmayin tarim toplumuna yeni gecildi, daha zaman kavrami tam oturmamis durumda. Kehanetler kesilince uretim perisan oluyor, kitlik basliyor ve kargasa cikiyor tabi, askeri gucu elinde bulunduran kral kesinlikle geri adim atmiyor bunun uzerine apollo kahinlerinin basi olan sybil tapinaklardan topladigi 9 kitap ile bizzat romaya geliyor ve bir anlasma oneriyor, tarikatlarina, inanclarina ve rituellerine dokunulmamasi kosulu ile butun bilgilerin yazildigi kitaplari tarquine vermeyi teklif ediyor, kral kitaplarin icerigini hafife aldigi icin reddediyor bunun uzerine sybil kitaplardan birini panthenonun buldugu yerde yakiyor. kral gene pes etmiyor bunun uzerine 3 tane kalincaya kadar bir bir kitaplari yakiyor, en sonunda tarquin korkup pes ediyor ve analsmayi kabul ediyor kalan 3 kitap derhal korumaya aliniyor ve bir heyet kurulup inceleniyor, icinde kaybolmus birsuru bilgi, yontem ve tarihi olayi kesfediyorlar, kitaplari okuma ve duzenleme gorevini alan kurul birdenbire bilginin getirdigi mutlak gucu elinde buluyor ve bununla beraber bir ayaklanma cikarip romada kralligin sonunu getiriyorlar, tarquin romanin son kralidir. Roma cumhuriyeti tamamen bu kitaplardan edinilen bilgilerle yeniden duzenleniyor, kitaplar jupiter tapinagina aliniyor ve her kriz doneminde senatonun bir numarali rehberi oluyorlar ki haklarinda yiginla efsane vardir ki hristiyanliklada ic icedir bu kitaplar, bir mesih inanisinin bu kitaplardan geldigi soylenir bu kitaplar mo83 e kadar senato tarafindan korunmustur ve esrarengiz bir yangin ile yokedildikleri yazar, orjinal kitaplarin kaybolmasindan sonra birdenbire nasil cumhuriyetin tepe taklak olup sezar ve hanedaninin gucu eline aldigi cok buyuk tesaduf degildir, sonrada aslian uygun oalrak farkli apolla tapinakalridnan bu kitpalarin toplandigi soylenir ancak asli ile ilgisi yoktur bu kopyalarin. magna mater inanisi bu sekilde magna patere donusur, kibeli kultu ile beraber kadin egemen toplumunda kesin sonu gelir ve erkek egemen duzene kesin gecis yapilir orjinal kitaplara ne oldugunu bilmiyoruz, 83 den sonra resmi tarihten kayboluyorlar, haklarinda yiginla komplo var, kitaplarin tesaduf uzere sezara gectigi, imparator neron bu kitaplari domus aureayaya tasimak istemesi ve roma yangininda bunlarin kayboldugu soylenir, daha sonra hristiyanalrin eline ve tapinak sovalyelerine gectigi, tapinak sovalyelerinin vatican tarafindan yokeldilme nedeninin bu kitaplar oldugu, daha sonra bu kitaplarin vaticana getirildigi soylenir, tabi daha sonra illuminatiye ve masonlara gotururler mo83 den beri bizim dunyamizin elder scrollarinin kayip oldugunu soyleyebiliriz kesin olarak, zaten dikkat ettiyseniz kitaplarin kaybolmasi bir kirilma anidir insanlik icin bayadir yaziyim su hikayeyi diyordum, denk geldi iyi oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 islam oncesinde kadin yoktu arkadaslar, konu kapanabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 İnsanlar ağaç kovuğundan çıkıyordu! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2012 kadın meselesin, bir irk veya salt inançla tam olarak alakadar olmadığı hakkında biraz fikir birliği sağlanmış gibi duruyor şu aşıkar notunda düşeyim mısır-arap-iran coğrafyası, bu gününün avrupa toplumları "tam" şehir hayatına geçmeden kabaca iö. 2000 yıl ve is.1000 toplam 3000 yıl kadar önce şehirleştiklerini de göz ardı etmemek lazım roma ve sonra kliseyi bu bu hesaba katmıyorum, çünkü almanya ve fransa köylerindeki insanlara bunun sirayet etmesi şarlmanın devletini kurması ve feodalizm oturmasında sonra olmuştur, keza ingiltere ve kuzey avrupa için dahada sonraları ve ingiltere dini reformu ile bunu biraz da engelemiştir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Aralık 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2012 Viktor said: yerlesik hayata gecmis avci-toplayici toplumlarda ise erkekten cok kadinin egemen oldugunu goruyoruz Buna örnek olarak hangi toplumlar var ki, Afrika ya da Güneydoğu Asya'daki kabilelere baktığımızda kadınlar kocasının yanında konuşamayan, bütün gün dizini kırıp hasır battaniye dokuyan tipler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2012 islam öncesi kadınların memesi yoktu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2012 Nigger_of_the_sand said: Viktor said: yerlesik hayata gecmis avci-toplayici toplumlarda ise erkekten cok kadinin egemen oldugunu goruyoruz Buna örnek olarak hangi toplumlar var ki, Afrika ya da Güneydoğu Asya'daki kabilelere baktığımızda kadınlar kocasının yanında konuşamayan, bütün gün dizini kırıp hasır battaniye dokuyan tipler. ne bekliyorsun ki, yerleşik hayata geçmiş kadınlardan her bakımdan daha özgür oluyorlar en basiti, bekaret, ata bacaklarını açarak bindikleri için böyle dertleri yok ama 1200 ile 1800 ler arası avrupada misal kadının bacaklarını açarak ata binmesi yadırganan bir davanıştır misal boudica, kadın askerlere komutanlık yapmış, misal Jeanne d'Arc, sonra irandan örnekleri var (bkz. osprey sasanian elite s60 -prenses boran ve banu...) bu türkler ve step halkları için örnek teşkil eder zaten kitap elimin altında değil ama kaynakları orada vardı... misal hitit kadınları 3.Hattuşili nin karısı Pudhepa, (gerçi soy olrak hitit değil ama mantaliteden bahsediyoru) bir kadın olarak II. Ramses mektup yazmıştır, bu normal şartlarda savaş nedeni sayılacak bir davranış çünkü mısırda kadınların bir değeri yok, ama ramsesin çok hoşuna gittiğinden bahsediyorlar, tabi kadeş i yeni kaybetmiş olmasınında etkisi var sonra yakın tarihten kara fatma örneği var, ve aklıma geldi viking kadınlarından da bahsede biliriz, adamları deniz de iken kendi başlarının çaresine bakıyorlardırr şüpesiz, av ve sefer peşinde olan step halkları gibi şunuda ekliyim, benim bildiğim "evlenme" filini yani ev alma ev kurma olarak, kullanın bir biz varız birde portekizler var casa bilmem neydi galiba, buda biraz çağrışım yapsın bi zahmet şu an depoda sayım yapıyoruz ellerim dondu anca bukadar yaza bildim hatalar olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Aralık 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2012 casado evli casa ev. ispanyolcası bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Aralık 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2012 Örnek olarak birey değil toplum sordum ben, istisnai insanlar heryerde var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2012 bu arada dün murat bardakçi ve kafilesi bu konuyu konuşmuş galiba işte bun çıkan kişiler toplumların ve yaşayış biçimlerinin sonucu çıkıyor misal fransadan verelim dediğim gibi roma/vatikan yaşam biçimi franklara tesir etmesi bir süre sürmüş ve jan dark bu süre sonunda (savaşçi kadınlar (!) celtlerde de vardır, ayrıca athena minarva iştar ve benzeri germenik tanrılarda savaş tanrıları/ savaşçılara hitabet eden ilahların tanrıça olduğunu görüyoruz, örn. roma sonradan marsa geçmiştir, yunanda savaş tanrısı athena dır, ares kavga/kavgacıların tanrısıdır, spartada bile athena kültü geçerli) evet jandarkda bu işin son temsicisi dir çünkü artık hristiyanlık ile franklarada işlemiştir gelmek istediğim nokta celtler ve franklar fransa ve ingilterede zor zamanlarda erkekelerin bir şekilde olmadığı veya insiyatif almadığı durumlarda ortaya çıkmış ve savaş gibi ciddi bir konuda bile önder olabilmişler, ama 2. dünya savaşında bir çok kadın direnişileri olmasına rağmen, fransızlar ve ruslar bir kara fatma çıkartamamışlar, dönüp bizim tarafa baktığımızda, özellikle iskitlerde görüldüğü söylenen, savaşçı, intikamcı kadınların seneler sonra üstelik uzak akaraba bir kültürde karafatma, nene hatun ve çeteci kadınlar, kağnılar olarak ortaya çıkması bence istisna değildir yine misal, antik yunandan verelim, bir kale/şehir kuşatması gibi bir durumda sabah erkekleri savaşır, gecede kadınlar erzak almak için kaleden çıkar, kaleyi kuşatanlarla yatarlamış, diye de anlatılmaktadır... sparta mesela antik dünyada kadının en saygın olduğu yerlerden biridir, orada bile kadının birinci vazifesi kaliteli ve savaştan kaçmayacak erkek yetiştirmektir... yani özetle, ilgimden dolayı ağırlıklı olarak antik çağdan, fişeğin bulunmasına kadar yapılan önemli savaşları ve dolayısı ile geçtikleri çağları araştıran biri olarak, kahramanlık yapan veya erkeğin önüne geçen kadınlar diye yazdıklarımdan başka bir şey görmedim ve dediğim gibi bu bir kültürün ve yaşam biçimin sonucudur, rast gele olabilecek bir şey değildir, erkekler kahramanlık yapabilir, ama "kız" olarak yetiştirilen bir insanın bir sıkıntı durumunda "kız" sıfatından sıyrılıp, "erkek" sıfatına yanaşması olası ve kolay bir şey değildir, o şekilde yetiştirilmemiş ve genleri o şekilde kotlanmamıştır bir şeyler daha yazacaktım ama unutum şimdi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Aralık 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2012 Ya ben anlamakta güçlük çekiyorum ya da çok tümevarımsal çıkarımlarda bulunuyorsun. Pakistan'da da Çin'de de kadın liderler olmuş, bireyleri ele alarak toplumu değerlendiremezsin, ele aldığın kişiler zaten lider, istisnai. Jean d'arc da ordu yönetti ama noldu sonunda yaktılar cadı diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2012 (başı sonu biraz karıştı ama ) lider kadınlardan bahsetmiyorum ki ben sona yazmıştım ama başa yazayım ana fikir zira: toplum ve kültürü ikiye ayırsak, yerleşik hayata yeni geçmiş ve daha yeni yeni şehirleşen ve roma/kilise etkisine yeni yeni giren bir frank/kelt fransanında jandark ve benzerlerinin çıması tesadüfi değil, bir geleneğin sonucudur merkezi kalabalık şehirlerin, kilise ve kralın yönetimindeki feodal fransa da ülkesini kurtarmış bile olsa erkek dünyasını korkutacak kadar yükselen bir kadının öldürülmesi de tesadüfi değil, bir geleneğin bir kültürün sonucudur vajinaları küçülsün diye kadınların ayaklarını küçültüp onları sakat bırakan, tırnak uzatmanın "ben ellerimi bile kullanmadan yaşacak kadar varlıklıyım" demenin bir aracı olduğu çinde evet her hangi bir kadının metres harici önemli bir mevkide olması istisna olur lider kadın çıkması ayrı, veya özelikli kadın, elizabet, hürem gibi ben onlardan bahsetmiyoru, çünkü onlar olması için yetiştirilen şey olmuşlar, veya fransız, ingiliz, rus modern kadınları 2. dünya savaşında savaşmış, veya amerikan yerli savaşlarında göçmen kadınları pısıp kalmamışlar anlatmak istediğim bu değil bunlar her yerde olabilir yine spartadan örnek vereyim, kendi çağının seçme kadınlarının ve komşuları arasında cesur ve savaşa yabancı olmayan kadınların olduğu bir yer olmasına rağmen, tam hatırlamıyorum ama makedon savaşları olası lazım, ordu savaşı kaybedince bütün kadınlar şehirde ağıt yakarak ve ağlayarak düşmanı beklemiş, sparta kraliçe siki, en ortalaması bile lider tabi ile tanın mış kadınlar olmasına rağmen o veya her hangi biri silahlar kuşanıp veya silahsız düşmana mukavemet etmemiş hemen hemen yakın çağlarda ise romaya karşı bir soylu bir kadın yanında kızlarını alarak savaşa adam topluyor niye aynı örneği verdim, iki kadını kantara koyunca objektif baksam spartalı kraliçenin bu işi yapmasını beklerim, ama celt yapmış, ha demin yazacağımı hatırladım, celtler de baya var böyle aksiyonlu kadınlar, mitleride var, bu işte toplumun belirleyen bir şey değil mi? bende bunu anlamana şaşırıyorum jandark meselesi ve aslında aramızdaki uyuşmazlık dan nedeni, daha önce bahsetiğim gibi franklar ve celtler fransada yerleşik hayata geçince bu eski huylarını unutmaya başladılar, bu türkler, iranlılar içinde geçerli, ve üstüne hristiyanlıda yaygınlaşması ile jandark gibi bir kahramında cadı diye yakıyorlar, tıpkı yunan erkek egemen şehir devletlerinin savaşçı amazon kadınlardan korkup efsaneler üretmesi gibi son olarak, şunu diyim toplumsal olarak bakıyorsan kadınların varlığına bakacaksak folklore lerine, destanların efsanelerin bakmak lazım ben yine germen, kelt asya yunan ve dede korkut ve sassani metinler haricinde böyle bir şey görmedim, gören varsa söylesin bulup okıyım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Aralık 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2012 Hiçbirşey anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2012 hehee aslında yazacak ortamda olmadığım çok baştan sağma oldu ama anlaşılır ya, o kadarda değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar