Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

29 yaşına kadar beleş askerlik erteleme var dediler

tiLi

Öne çıkan mesajlar

Lisans mezunları tecil süresi bittikçe askerlik şubesine gidip tecil ettirebiliyormuş tekrar 29 yaşına kadar. Bunu biri söyledi, yarın askerlik şubesinde çalışan birine de doğrulatacak ama size de sorayım. Kulaktan dolma tecil olmaz tabi, bi de ben işin aslını öğrenmeye çalışayım. Askerlik şubesini arayıp konuştuğum adama güvenmiyorum doğru bilgi konusunda ama
Sosyal ağlarda paylaş

üni den menzun olunca 2 yıl hakkın var.
yüksek lisans için 3 yıl veriyorlar
yüksek lisansdan sonra 1 yıl erteleme hakkın var.
doktora için 30 u geçebiliyor ama sanırım dendiği gibi.

birde mesela 2 yıl erteletmeden direk yüksek lisans girersen bu sefer o 2 yıl hakkında gidiyor. sonradan kullanamıyorsun gibi de saçma bir şey var.

öyle istediğin kadar olmuyor yani.
Sosyal ağlarda paylaş

ben 2 yıl tecil ettirdim lisanstan sonra. 1 yılını harcadım. seneye ocak'ta dolcak sanırım o da. seneye bi mastera girsem, girmesi kolay herhangi bir bölüm, sonra hiç devam etmesem gene 3 yıl erteletecek. bitirmeme de gerek yok. tecil olsun yeter. sonra çalıştığım proje bitince yurtdışına kaçarım. böyle bir düşüncem var da böyle sikko bi master bulmam gerek istanbulda.
hepiniz mi askerliğinizi yapıyosunuz anlamıyorum ki, akademik kariyer yapmayıp 28-29 yaşında olan yok mu
Sosyal ağlarda paylaş

GodBlessStoya said:

AÇIK öğretim kredili sisteme geçtiği için kalma olayı yok 29 a kadar açık öğretim harcını yatırıp erteleyebilirsin

lisanstan mezun olup tecil hakkını kullandığın zaman, açık öğretime girdiğin zaman tecil hakkın olmuyor diye duymuştum. master veya doktora istiyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

tiLi said:

iki sebebi var. ilki köprü projesini baştan sona bitirmeden gitmek istemiyorum. ikincisi sonra yurtdışında 3 sene çalışıp dövizli yapmak istiyorum

abi o üç sene değil tam olarak sanırım ya. 1095 gün deniyor ama, 1095 iş günü mü, yoksa tatiller dahil olarak tam 3 yıl mı onu öğrenmek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi 1095 gun aslinda, 1095 + haftasonlari + tatiller vs degil. calismaya basladiktan sonra 1095 gun - turkiye'de toplam gecirdigin sure. Yani tatilini turkiye de yapmassan, o bile sayiliyo.

Bende oyle doldurup yaptim dovizliyi.

edit: ha bi iste calisiyodun ayrildin baska ise basladin, o arada calismadigin icin o surelerde sayilmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...