Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigaraya %40 zam

kami

Öne çıkan mesajlar

Sir.Enis said:

sadece türkiyede 10larca milyon insan neden sigara içiyordur sence ? bi nedenleri vardır bence herkesin...

sanırsın bir tek türkiye de sigara içiliyor

dünya da 7 milyar varsa 2 milyarı içiyordur rahat.hepsi avuntudan mı içiyor

o tamamen sigaraya başlama klişesi.niye içiosun abi şu zıkkımı ?.neden olcak efkardan.

bu geyik üzerine kurulmuş bir yalan yani o.geçiniz
Sosyal ağlarda paylaş

zararlı içmeyin? alkol zararlı içmeyin?uyuşturucu zararlı içmeyin?
insanlar zararlı yararlı diye kullanmaz herşeyi.
10 yaşında sigaraya başlamakta ayrı üzücü bir olay
ama aklı başında bir insanın seçimlerini yargılamanız için önce kendi hayatlarınızı bir düşünün derim.herzaman doğru kararları mı veriyoruz hayatta yanlış olduğunu bildiğimiz şeyleri yapmıyor muyuz ?
Sosyal ağlarda paylaş

Sir.Enis said:

zararlı içmeyin? alkol zararlı içmeyin?uyuşturucu zararlı içmeyin?
insanlar zararlı yararlı diye kullanmaz herşeyi.
10 yaşında sigaraya başlamakta ayrı üzücü bir olay
ama aklı başında bir insanın seçimlerini yargılamanız için önce kendi hayatlarınızı bir düşünün derim.herzaman doğru kararları mı veriyoruz hayatta yanlış olduğunu bildiğimiz şeyleri yapmıyor muyuz ?

3 ayrı savunma yapmışsın heyecandan asdşlfkas
sigara olayı çok farklı bir şey, bir süre sonra seçim olmaktan çıkıyor, kişinin kendisi dışındakilere zarar verebiliyor, zevk vermemesine rağmen içilmeye devam ediyor çoğu kişi.

ha sen bunların hepsini kayda alıp düşünmüş olup hala içiyorsan zaten kimse sana bi şey diyemez ki. söylenilmiş şeyleri üstüne alınman senin için hata olur. savunma yapman başlıca saçmalık olur yani.
Sosyal ağlarda paylaş

aynı düşüncede bulunmadığın insanlar senin için salak olabilirler. ama bu senin onlara karşı empati kurmadığını gösterir sadece. bu kadar sığ düşünmeyin insanları yargılıycaksanız onlar hakkında azcık düşünün madem? burda bana salak demen seni cool yaptı bu egoyla baya bi yol katedersin eminim
Akito said:

3 ayrı savunma yapmışsın heyecandan asdşlfkas
sigara olayı çok farklı bir şey, bir süre sonra seçim olmaktan çıkıyor, kişinin kendisi dışındakilere zarar verebiliyor, zevk vermemesine rağmen içilmeye devam ediyor çoğu kişi.

ha sen bunların hepsini kayda alıp düşünmüş olup hala içiyorsan zaten kimse sana bi şey diyemez ki. söylenilmiş şeyleri üstüne alınman senin için hata olur. savunma yapman başlıca saçmalık olur yani.

ben kendimden bahsetmiyorum ki benim sigaraya başladığım topu topu bir sene olmuştur ve çoğunluklada holborn (sarma sigara) içtim tiryakisi fln değilim sürekli içmiyorum. başlama nedenimde saçma gelebilir ama 1-2 tane içip 2 gün içmediğimde sigarayı içmek istemek hoşuma gitti öyle öyle başladım...
benim anlatmak istediğim insanların ne içtiğine başkalarının karışması çok saçma..
Sosyal ağlarda paylaş

Akito said:

yoo çok farklı bir şey değil. bu dediğin mantıkla kendini tutamayıp sürekli yiyip obez olan da var, sürekli at yarışı iddaa oynayan da var, alkol aynı şekilde. Bağımlılık yaratma tehlikesi olan her şeye aşırı vergi gelsin o zaman, böyle bir mantık yok yani. üstelik gelen ek vergilerin üzerine gelen aşırı verginin üzerine tekrar ek vergi geliyor bir yandan da şirketler zam dayıyor. herkes kendini tutmasını bilecek buna devlet karışamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

devlet bu tarz şeylere karışabilir. halkı beyinsiz kabul edip ona göre davranmak gerek. burada sorun bunun eşit şekilde yapılmaması, mesela pırlantadan vergi almazsan ama sigaradan, alkolden aldığın vergiyi her gün arttırırsan o zaman sövmekte haklı olurlar. vergi ülkeye harcandığından emin olunduğunda zararlı olan her şeyden fazlaca vergi alınması savunulabilir.

yoksa ülke camiilerle döşenirken, ihaleler badem bıyıklılara badem yağı olurken verdiğim vergiye acırım.

tartışırken de hakaretleşmeyin lan. ayıp.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Tütüne döndük yine. Sigara kesinlikle baskı ile bırakılabilecek yada baskı ile önüne geçilebilecek bişey değil. Sigarayı bırakan adam gerçekten kurtulmak istiyorsa artık bıkmışsa bırakır. Gerisi fasa fiso. Baskıcı ülkelerin ne kadar boktan bir durumda olduklarına bakmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Vergi artışının düşük fiyatlı sigaralarda daha yüksek olması nedeniyle, bu gruptaki sigaraların fiyatlarının yüzde 10'a yakın bir oranda artması gerekirken, yüksek fiyatlı sigaralarda zam oranı yüzde 5'te kalabilecek.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22271725.asp
Sosyal ağlarda paylaş

Ahahaha gene aynı dram yaşanmış.

Devlet : A ürününe %30 zam yapmayı uygun gördük.
Türk İnsanı : "Of abi napçaz şimdi, ürüne %30 zam geliyormuş."
Devlet : A ürününe yapılan zammı %30'dan %15'e indirdik.
Türk İnsanı : "Ahahahaa salaklar %15 zam yapmış, hadi kurtardık. Ahahaha Noob tayyip."

Bir de doğalgaza kışın gelen zam için üzülmeyip, yazın gelen indirime sevinen yurdum insanı versiyonu var. O daha vahim tabii ki.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...