BAŞBAKAN O GÜN YERLİ GÖKTÜRK2 UYDUSUNU UZAYA FIRLATIRKEN,GİRİŞİMLERİYLE EMPERYALİZMİN PENÇESİNDEN ÜLKEYİ KURTARMAYA ÇALIŞIRKEN, "EMPERYALİZME SÖMÜRÜYE HAYIR" DİYEREK GÖSTERİ YAPAN BU ÖĞRENCİLER YA KÖR YADA ART NİYETLİLER.
Türkiyenin üretim ekonomisine geçmesi gerek. Öyle bir ekonomi oluşturması gerek ki yurt dışında ki gibi her öğrencinin yarı zamanlı çalışabileceği işletmeler olmalı bu ülkede ne yazık ki yeteri kadar yok. Onun dışında öğrencilerin enerjisini atması gerek spor olsun sevişme olsun bunlarla çok daha iç içe olması gerek. Toplumsal tabular yüzünden herkes sevişemiyor enerjisini atamıyor ondan sonra serseri mayın gibi geziyor işte.
Bu çok ayrı bir tartışma. Kafa karıştırmasın.
Çözüm burada bunu tartışan yok.
pasif toplum mu çözüm? ...
Tabi ki hayır aksiyon amacına uygun olmalı. Mesela thy çalışanları eylem yaptı çok iyi bir protestoydu. Herşey olması gerektiği gibiydi onlar neden sağı solu camı çerçeveyi indirmediler? Çünkü çalışan işinde gücünde adamlardı onlar. Yaptıklarıda çok doğruydu. Sonucu ne oldu o takunyalı müdürler eyleme katılan herkesi işten attı. Bu şerefsizlik değil de ne?
Ücretsiz eğitim istiyoruz diyen öğrenciler 2 sene içeride yattı. Adam gibi protestosunu yapmış bu öğrencilerde onlarda polis dayağı yedi. Yani bu ülkede tepki verme kültürü oturtulamadı. Polisin katkısı çok buna. Peki nasıl oturur? Bence bu jenerasyonla oturmaz. Çünkü geçmişte tepkiyi insan gibi vermemişler. Toplumsal hafıza buna müsait değil şu an.
Onu da niye insanca verememişler çünkü daha hala geçmişten gelen bir takım kalıntılar var toplumun benliğinde. İnsanlar şiddeti atamamışlar hala. Çünkü atalarının kortekslerinden onlara nükleik asit ile geçmiş o anılar. Normal insan gibi yaşayamıyor.
Geçen mesela sende biliyorsundur Antalya da olan bir olay. Galatasaraylılar galip gelince gitmişler Antalya Lisesinin orada sevinirken Fenerliler mi ne gelmiş tak bıçaklamışlar adamları. Bu nedir şimdi mesela?
Bana soracak olursan bu ülkenin göstereceği en iyi aksiyon bir şekilde üretim ekonomisine geçip bağımsızlığını kazanıp bu ülkede yaşayan her insanın insanca yaşamasını sağlayabilmektir.
Gerisi hikaye.
Bu tabi ki kolay olmayacak ama kavga ile olmasına da gerek yok. Gördüğünüz gibi nurcular bunu suya sabuna dokunmadan sadece ekonomiyi ele geçirerek çok rahat yaptılar ve hala yapıyorlar. Yaptıkları doğru veya yanlış onu tartışmıyorum ama adamların metodolojileri doğruydu neden doğruydu çünkü onu da Amerikalılar çizip koydu önlerine. Onlar nasıl bilebildi bunu? Adamlar 50 ler de salmış ne kadar toplum bilimci varsa Anadolu ya. Buraların resmen haritasını çıkartmış ve bilimden yardım alarak böyle bir sistem çıkartmış demek ki.
Kavga ve şiddet bir enerji kaybıdır. Rekabet zaten olacak ama fiziksel olması bir medeniyetsizlik göstergesi. Rekabetin ham maddesi artık fiziksel güç veya üstünlük değil direk zeka ya geçti 300 senedir böyle bu durum.
üniversitedeki 30 kişi orayı babalarının malı sanmış, okula istemediğimizi sokmayız diye olay çıkarıyor. Bu kadar basit. Üniversite oradaki öğrencilerinmiş!? Hadi lan, devlet orada eğitim yapılsın diye hazineden tonla para ayırıyor, iki serseri de olay çıkararak üniversitenin sahibi olduğunu sanıyor. saçmalığın daniskası...
Allahın zibidisi mahallenin bıçkın abisi gibi kampüsü sahiplenmiş, istemediğini okula sokmamaya çalışıyor.
İÜ. Hukuk fakültesinde okudum, bizde de hiçbir derse girmeyen, bir işte çalışmayan 6-7. senesinde, sürekli açtıkları standlarda takılan profesyonel boş tipler vardı. Eğitimle alakaları olmadığı halde ne gariptir ki hep bunlar "eğitim hakkımız engellenemez, üniversiteler bizimdir" diye sürekli olay çıkarırdı.
o son paragrafta bahsettiklerinle bu adamların farkı var ama. Ayrıca sanırım 30 kişiden biraz da fazlalardı.
Neymiş o fark? Yumurta atan,dergi satan, protesto yapan, masa açan, afiş asan vs insanlar aynı kişiler değil farklı departmanlarda mı zannediyorsunuz?
EK: Yanlış anlama olmasın zerobeyin yorumuna zerre kadar katıldığım yok. "masa açan ayrı,protesto yapan ayrı" tipi algılayışla ilgili konuşuyorum
edit: Önizleme yerine göndere bastım yanlışlıkla.
Benim gözümde ODTÜ'de bu protestoyu yapan arkadaşlar diğerlerine göre daha işi ciddiye alıyorlar. Zerobey'in bahsettiği kişilerin yanında bu arkadaşlar daha elini taşın altına sokan, eyleme geçebilen adamlar gibi geliyor.
Ayrıca dasa sen hiç konuşma boş konuşma konusunda o kadar iyisin ki adamlar seni yönetici yapmış. Birde geçen spor genel de bana küfür etmene rağmen stresli olduğunu söylediğin için anlayışla karşıladım insan gibi davrandım olayı büyütmedim veya başkalarına yansıtmadım. Seninle ilgili nötr değilim ne yazık ki önce adam ol özür dile sonra belki normal üyeymiş gibi görebilirim seni.
abi sap ile samanı karıştırma konusunda doktoran mı var senin?
ikinci olarak, ben diyorum abi; bırakın şu "seni yönetici yapmışlar!!!" ayaklarını. bullshit bunlar. hani şu saçma yaklaşımlar "alan sorumlusu muydun sen?" "yönetici bu mu??" tavırları falan.. sıkıcı yahu. sanki tek yönetici var, tüm site de üstüme tapulu. lol
daha önce de dedim açın abi başlığı "dasaaa gitsin mi?" diye. oylamaya sunun, gitsin yani.
tınnnnnnnnnnn diye ses geliyor böle dediğinizde.
son olarak, e boş konuşulduğunda "boş konuşuyor bu" demek için forum var.
boş konuşmuşsun.
içeriği doldur, "a dolu da konuşuyor bu!!" diyen çıkacaktır.
Kardeşim bırak geyiği şimdi sen durduk yere anana filan dedin bana. Özür filan da dilemedin. Ben yönetici ayağı filan yapmıyorum banane bunlardan onu sana başkaları yapıyorsa bilemem. Herkes de istediğini yazar boş mu değil mi kim nasıl isterse öyle karar versin.
Sen terbiyesizce konuştun bana ve hala özür dilemedin.
Bende sana nötr olamam kusura bakma. O yüzden sen bana boş konuşuyorsun dersende tabiki başka bir üye demiş gibi bakmayacağım.
Ayrıca niye oylama yapacakmışız ki senin burada sevilmen veya sevilmemen sadece burada geçerli. Bu senin terbiyesiz olduğun gerçeğini değiştirmez mesela.
Öne çıkan mesajlar
nutella yerim
ühühüühhü,haklısın mübarek
Sosyal ağlarda paylaş
Soris
Tabi ki hayır aksiyon amacına uygun olmalı. Mesela thy çalışanları eylem yaptı çok iyi bir protestoydu. Herşey olması gerektiği gibiydi onlar neden sağı solu camı çerçeveyi indirmediler? Çünkü çalışan işinde gücünde adamlardı onlar. Yaptıklarıda çok doğruydu. Sonucu ne oldu o takunyalı müdürler eyleme katılan herkesi işten attı. Bu şerefsizlik değil de ne?
Ücretsiz eğitim istiyoruz diyen öğrenciler 2 sene içeride yattı. Adam gibi protestosunu yapmış bu öğrencilerde onlarda polis dayağı yedi. Yani bu ülkede tepki verme kültürü oturtulamadı. Polisin katkısı çok buna. Peki nasıl oturur? Bence bu jenerasyonla oturmaz. Çünkü geçmişte tepkiyi insan gibi vermemişler. Toplumsal hafıza buna müsait değil şu an.
Onu da niye insanca verememişler çünkü daha hala geçmişten gelen bir takım kalıntılar var toplumun benliğinde. İnsanlar şiddeti atamamışlar hala. Çünkü atalarının kortekslerinden onlara nükleik asit ile geçmiş o anılar. Normal insan gibi yaşayamıyor.
Geçen mesela sende biliyorsundur Antalya da olan bir olay. Galatasaraylılar galip gelince gitmişler Antalya Lisesinin orada sevinirken Fenerliler mi ne gelmiş tak bıçaklamışlar adamları. Bu nedir şimdi mesela?
Bana soracak olursan bu ülkenin göstereceği en iyi aksiyon bir şekilde üretim ekonomisine geçip bağımsızlığını kazanıp bu ülkede yaşayan her insanın insanca yaşamasını sağlayabilmektir.
Gerisi hikaye.
Bu tabi ki kolay olmayacak ama kavga ile olmasına da gerek yok. Gördüğünüz gibi nurcular bunu suya sabuna dokunmadan sadece ekonomiyi ele geçirerek çok rahat yaptılar ve hala yapıyorlar. Yaptıkları doğru veya yanlış onu tartışmıyorum ama adamların metodolojileri doğruydu neden doğruydu çünkü onu da Amerikalılar çizip koydu önlerine. Onlar nasıl bilebildi bunu? Adamlar 50 ler de salmış ne kadar toplum bilimci varsa Anadolu ya. Buraların resmen haritasını çıkartmış ve bilimden yardım alarak böyle bir sistem çıkartmış demek ki.
Kavga ve şiddet bir enerji kaybıdır. Rekabet zaten olacak ama fiziksel olması bir medeniyetsizlik göstergesi. Rekabetin ham maddesi artık fiziksel güç veya üstünlük değil direk zeka ya geçti 300 senedir böyle bu durum.
Sosyal ağlarda paylaş
Aket-Atum
edit: Önizleme yerine göndere bastım yanlışlıkla.
Benim gözümde ODTÜ'de bu protestoyu yapan arkadaşlar diğerlerine göre daha işi ciddiye alıyorlar. Zerobey'in bahsettiği kişilerin yanında bu arkadaşlar daha elini taşın altına sokan, eyleme geçebilen adamlar gibi geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş
dasaaa
abi sap ile samanı karıştırma konusunda doktoran mı var senin?
ikinci olarak, ben diyorum abi; bırakın şu "seni yönetici yapmışlar!!!" ayaklarını. bullshit bunlar. hani şu saçma yaklaşımlar "alan sorumlusu muydun sen?" "yönetici bu mu??" tavırları falan.. sıkıcı yahu. sanki tek yönetici var, tüm site de üstüme tapulu. lol
daha önce de dedim açın abi başlığı "dasaaa gitsin mi?" diye. oylamaya sunun, gitsin yani.
tınnnnnnnnnnn diye ses geliyor böle dediğinizde.
son olarak, e boş konuşulduğunda "boş konuşuyor bu" demek için forum var.
boş konuşmuşsun.
içeriği doldur, "a dolu da konuşuyor bu!!" diyen çıkacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş
Soris
Sen terbiyesizce konuştun bana ve hala özür dilemedin.
Bende sana nötr olamam kusura bakma. O yüzden sen bana boş konuşuyorsun dersende tabiki başka bir üye demiş gibi bakmayacağım.
Ayrıca niye oylama yapacakmışız ki senin burada sevilmen veya sevilmemen sadece burada geçerli. Bu senin terbiyesiz olduğun gerçeğini değiştirmez mesela.
Sosyal ağlarda paylaş