Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Göktürk II

GreenPeace77

Öne çıkan mesajlar

100% turk yapmak istemek kadar mantiksiz bir sey olamaz. Meendize desen bi tarafiyla guler zaten.

Dunyada bu isi en iyi kim yapiyorsa outsource edeceksin sen de isin bir ucundan tutacaksin ya yazilimi olur ya cok ozel bi parcasi olur artik uydularda neler varsa :). Bunu dunyada en iyi yapan oldugun zaman zaten daha ne isteyesin.
Sosyal ağlarda paylaş

Milli üretimden kasıt o ürünü geliştirebilme yetisine de sahip olabilmek. Sanmıyorum ki Türkiye'de varolan bir firma bu uyduya ait yazılımı geliştirebilecek know-howa sahip?

Bu nedenle basit bir uydu ile şow yapmamak lazım.

Güzel bir girişim. En azından 100% başkasını görevlendirmek yerine biraz daha kendi kaynaklarına yönelmiş ülke. Bir sonrakı adım otomotiv, hava ve uzay sanayi gibi kurumlara ürün (donanım, yazılım) sağlayabilecek firmaların ve araştırmaları ileriye götürebilecek üniversitelerin desteklenmesi vesaire olmalı.

Türkiye'de bir tane dahi adam gibi universite olmadığına göre ciddi bir üniversite yenilenmesi mümkün kılınmalı. Bu gerçi pek bir ihtimal dışı bu aralar.

imamizer said:

parça birleştirme olayını yerli/milli diye sahipleniyorsak yıllardır %100 yerli araba da üretiyor bu ülke. boşuna tantana yapıyormuşuz.

Çok doğru tespit.
Sosyal ağlarda paylaş

hukumetin gereksiz gaz vermeye calismasi ve her olaydan propaganda cikarmaya calismasi yuzunden oluyor bunlar. uydunun butun parcalarini uretmek diye bisey olmaz zaten butun parcalarin cogunu tek basina uretebilen anca almanya amerika falan vardir heh. ona da yerli uydu uretimi denmez uydu teknolojisinde onculuk yapmak denir. ama onemli olam bu uyduyu yapanlarin en azindan modifikasyon vs yapabilecek kadar isinde bilgili olmasi onu da bu haberden cikarma imkani yok. bu hukumet "oo 15 universite actik gencleri universiteye soktuk" kafasinda oldugu icin boyle sacma propagandalar yapmasi normal.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

sağlam abi. adamların kafa bu.
geçen sene itü nano uydu yaptık demişti.
parçaları bedavaya verseler evde siz toplarsınız.
yemin ediyorum toplayabilirsiniz..
oradan burada parça sipariş et,birleştir.
TÜRK YAPIMI NANO UYDU! komikti işte.
bu seferkinde en azından parçaları birleştirmek daha da zor.
badem bıyıklı türk kafası ayrı bişi.
itiş sistemi israil değil almanya sanırım. dün ben de baktım parçaları nereden almışız diye :P
keza bizimkilerin cacık yapamayacağının farkındayız sanırım çoğumuz.

İTÜ'nün nano uydu mevzusunu %100 İLK YERLİ UYDU BİZİMDİ!!! diye dile getiren birkaç itülü tanıyorum, mevzuyu anlatıp internetten hazır satılan nano uydu kitlerini falan göstermiştim, bayaa böyle e ticaret sitesinde uydu satıyo adamlar, sen alıp iki yazılım daha geliştiriyorsun, modül ekletiyorsun, sonra fırlatma için bi yerle anlaşıyosun falan. itü kazanamadın diye mi çekemiyosun falan demeye başladılar. canınız sağolsun dedim ben de.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...