Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Göktürk II

GreenPeace77

Öne çıkan mesajlar

başarı olmaya başarı tabii; ama özdil de bir miktar haklı. yani %100 yerli deyince bilmeyenin aklına %100 geliyor. bugün adım gibi eminim uzaya uydu yollayan hiç bir ülke her parçayı kendisi tasarlayıp, üretmiyordur; ama %100 fransız, abd üretimi de demiyorlardır.

benim dediğim açıdan yazmışsa haklı, işi küçümsemek açısından yazmışsa ayıp etmiş.

nihayetinde son 200-250 senesi hezimet dolu bir milletiz, az biraz moral ve özgüveni arttırma çabasını da normal karşılıyorum bir noktaya kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Özdil yine kötü yazmış ya.

İlkinin kaybolması bile başarısızlık sayılmaz, sonuçta ilk adımların bunlar. Böyle şeyleri siyasi ideolojiye bağlamayacaksın aga. Hiç bi katkısı olmasa üniversitede ilgili bölümü okuyup iş imkanı olmadığı için polis olan adamlara yarar, örnek vermiş ama onu da yanlış vermiş.

%100 Türk olayını zaten geçiyorum, öyle diyen varsa da inanmayın. Bu gün %90 parçasını alırsın. Yarın %80 olur, derken %30 a düşürürsün kü %100 kendin yapmazsın zaten herşeyi, kimse yapmaz.

İlk adımı attığın olayın tamamını kendinin yapabileceğini düşünmek, bunu beklemek bile çok aptalca.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

sağlam abi.

adamların kafa bu.
geçen sene itü nano uydu yaptık demişti.

parçaları bedavaya verseler evde siz toplarsınız.
yemin ediyorum toplayabilirsiniz..

oradan burada parça sipariş et,birleştir.

TÜRK YAPIMI NANO UYDU! komikti işte.

bu seferkinde en azından parçaları birleştirmek daha da zor.

badem bıyıklı türk kafası ayrı bişi.

itiş sistemi israil değil almanya sanırım. dün ben de baktım parçaları nereden almışız diye :P
keza bizimkilerin cacık yapamayacağının farkındayız sanırım çoğumuz.

AHAHAHAHAHAHAHA
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

ne gülüyon?

1 milyon TL bütçesi olan projede ben de çalıştım.

Ve sadece ilk nano uydu değil, aynı zamanda ilk üniversite öğrenci uydusu, 3 aydan daha az ömrü olan uydu 2 yıldır hatasız çalışıyor hala. Ama irtifası azalıyor giderek enerji kaybettiğinden, biraz matlab, simulasyon vs bilsen sen bile alırsın gönderdiği sinyali evinden.

Hindistan'dan fırlatılırken bile 250k masraf vardı sadece, kalkıştan sonra uyduyu roketin içine at, yukarı çıksın kapak açılınca hoop yörüngeye oturmuyor abi o uydu, ona uygun modülü de roketi yapan fırlatma şirketi tasarlıyor.

Hocaları geçtim, lisans-master öğrencileri yapıp gönderdi o uyduyu, testleri de üretimden sonra hem yurtdışında hem burada yapıldı. Prototipi tasarladıktan sonra okulda vakum ortamına dirençli anakart, anten, attitude determination control vs üretemediğimizden mecburen alındı bazı parçalar.

Lego değil bu evinde birleştiresin.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.haberturk.com/polemik/haber/805268-ben-mi-dogru-soyluyorum-ozdil-mi

said:
İşletim sistemini de yazdırsın bakalım kolaysa. Dediğim gibi... Onun yazdığı da doğru. Benim yazdığım da. İsteyen onun yazdığına inansın. İsteyen benim yazdığıma. Ben bizim çocuklarla gurur duyuyorum. O utanç duysun.
Sosyal ağlarda paylaş

muhalefet tarafında olduğunu iddaa edenler hükümete yüklenicez açık yakalıycaz diye kendilerini rezil ediyolar başka bişey değil bence, bunları okuyup inanan o kadar fazlaki şu ülkede yazık, biraz kişisel gelişim kurslarına filan gitseler bariz farkedecekler kafalarının nasıl örümcek bağladığını.

videonun 42. dakikasında göktürk haberi var proje mühendisleri cevaplıyor.
[video]tv.cnnturk.com/5n1k?feature=oembed" width="459">

Sosyal ağlarda paylaş

Trias said:

http://www.haberturk.com/polemik/haber/805268-ben-mi-dogru-soyluyorum-ozdil-mi

said:
İşletim sistemini de yazdırsın bakalım kolaysa. Dediğim gibi... Onun yazdığı da doğru. Benim yazdığım da. İsteyen onun yazdığına inansın. İsteyen benim yazdığıma. Ben bizim çocuklarla gurur duyuyorum. O utanç duysun.

fatih altaylıya bir konuda katıldığım için kendimden utandım ama doğru söylüyor malesef
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...