barbu Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 2-3TB lık bir hdd almak istiyorum. Ana amacım tv'den film izlemek istediğimde paso hard diski sök, pc ye tak, filmleri aktar geri tv ye tak olmasın. direk tv ye takılı iken oraya indireyim filmleri. sanırım ağa bağlı bir hard disk ile olur bu istediğim ama kablosuz veri aktarımı konusu da olunca performans baya farklılık gösterir gibime geliyor. var mı hiç deneyen, araştıran kapsamlı olarak? Şu aşırı pahalı yarı kasamsı hard disklerden ziyade daha makul bir şey olursa iyi olur. 2-3bin vermek istemiyorum sırf şu iş için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 içinde android işletim sistemi olan external hdd media player'lar vardı sanki, bir araştır istersen. ucuza halledebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 burada sormamın sebebi wireless performansı. tv ye kablo bağlayıp görüntü bozmak istemiyorum. Direk wireless stream performansı yeterli ise o şekilde kullanacağım. Yoksa Seagate'in filan var ama wireless data aktarımı 2mb larda diye şikayetler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 yeni nesil tv ise LAN desteklidir zaten ve network attached storage dan gorur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Tamam iste nas arıyorum ben de. Ana wireless steam 1080p de problem çıkarır mı? Hdd buna etki eder mi? Bottleneck olmaması lazım bı yerden. Buradaki gurulardan destek bekliyorum bilgi acisindan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 wireless i bilemem, ama 1080p rc45 ile sorunsuz bende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 2-3 tb destekli media box lar var bu arada. torrent bile calistiranlari var hatta. istersen onlardan kullan rahat et. benim pc tvye bagli oldugu icin stream ettirmeye pek ihtiyacim yok haliyle. goruntuyu tepki suresini dusuren pc modundan cikarip post processed izlemek daha keyifli oluyor tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 niye wireless? tvye usb yok mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Bende Synology DS212J var gayet memnunum. 2x2TBlık HD var içinde her turlu foto dizi vb şey içerisinde aynı zamanda evin her yerine kablo çektim her TVden ulaşabiliyorum. Destek olarak gayet başarılı bir NAS. Network hub ile modeme bağlı aynı zamanda PCye gerek olmadan wilreless olarakda istedigini yapabiliyorsun ama elbette wireless transfer hızları ile HD film izlemek biraz zor oluyor. http://www.synology.com/index.php?lang=default Mesela bu modeli usb3.0 falan da destekliyor baya güzel bişi ama Turkiyede henüz bulabilir misin bilmiyorum. http://www.synology.com/products/spec.php?product_name=DS213%2B&lang=enu#p_submenu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 http://www.teknobiyotik.com/galaxy-gtx460-whdi-kablosuz-baglantili-1gb-ddr5-256-bit-pci-ekspres-ekran-karti.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 ben de soyle bir sikinti farkettim; media player divx leri falan cikabiliyo televizyona ama mkv leri cikamiyo. baska bir medya sunucu program var midir ki mesela? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 aquila said: niye wireless? tvye usb yok mu? hem ağ hem usb olan hdd ler çok pahalı. o kadar vermek istemiyorum. sadece usb ise tak çıkart uğraştırıyor işte dosyaları kaydederken. eğer ucuza varsa böyle bir opsiyon tabiki onu tercih ederim de bulamadım ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Absolut said: Bende Synology DS212J var gayet memnunum. 2x2TBlık HD var içinde her turlu foto dizi vb şey içerisinde aynı zamanda evin her yerine kablo çektim her TVden ulaşabiliyorum. Destek olarak gayet başarılı bir NAS. Network hub ile modeme bağlı aynı zamanda PCye gerek olmadan wilreless olarakda istedigini yapabiliyorsun ama elbette wireless transfer hızları ile HD film izlemek biraz zor oluyor. http://www.synology.com/index.php?lang=default Mesela bu modeli usb3.0 falan da destekliyor baya güzel bişi ama Turkiyede henüz bulabilir misin bilmiyorum. http://www.synology.com/products/spec.php?product_name=DS213%2B&lang=enu#p_submenu fiyatları pahalı değil mi abi bunların? öyle kutu şeklinde oldu mu kaçıyorum direk. hepsi çok pahalıydı baktıklarımın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Pahalı ama tam çözüm işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 olm o kadar dlna sunucu programi ariyoruz yazdik biriniz de demiyonuz neden ps3 media server kullanmiyosun diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 barbu said: Absolut said: Bende Synology DS212J var gayet memnunum. 2x2TBlık HD var içinde her turlu foto dizi vb şey içerisinde aynı zamanda evin her yerine kablo çektim her TVden ulaşabiliyorum. Destek olarak gayet başarılı bir NAS. Network hub ile modeme bağlı aynı zamanda PCye gerek olmadan wilreless olarakda istedigini yapabiliyorsun ama elbette wireless transfer hızları ile HD film izlemek biraz zor oluyor. http://www.synology.com/index.php?lang=default Mesela bu modeli usb3.0 falan da destekliyor baya güzel bişi ama Turkiyede henüz bulabilir misin bilmiyorum. http://www.synology.com/products/spec.php?product_name=DS213%2B&lang=enu#p_submenu fiyatları pahalı değil mi abi bunların? öyle kutu şeklinde oldu mu kaçıyorum direk. hepsi çok pahalıydı baktıklarımın. Bunlar iş odaklı cihazlar, ondan. Adamların anasayfaya bakarsan direkt rack şeklinde NAS/SAN cihazını adamın gözüne sokmuşlar =) WD veya seagate ev kullanımı için uygun cihazlar üretiyor, vatan bimeks bilmemne sitelere bakarsan görürsün. İki markayı da denedim, sıkıntısız aletler. Uğraşırım diyosan en güzeli aslında itx boardlu ufak bi kasayla olayın dibine vurmak. istediğin kadar kapasite yaratabilirsin. Bi sürü Linux dağıtımı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 bu nas denen olay genelde sacma pahali. ev icin olani bile 300$ civarlarinda. dendigi gibi 50$ a no name kasa, 100-150$ a itx board (cpu lu), uzerine 20$ a 4 gb ram.. sonra 3 tane 2tb disk. yok dersen kesmez bu, pci-e sata controller da atarsin oldu mu 7 tane sata cikisi. eski diskleri de kullanirsin boylece. yeterli sanirim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 yok hic ugrasmiyim opsiyonu, zyxel nsa 320 falan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 bu arada baya bi baktim genelde wi-fi full hd streamlerde sikinti olabiliyormus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 Ya geçen bi ekran kartı görmüştüm. Standart dışı garip bi kablosuz yöntemi vardı aletin. 5 tane anten var kartta, tvye takılan receiver dongle'ını da yanında veriyo diyodu... Öyle enteresan çözümlere de gidilebilir. Bu arada WiDi deneyen var mı ya? (konu sapıyo çaktırmadan) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 linkini vermiştim önceki sayfada. indirimli fiyat var 5 ürün için. tabi kablosuz ne kadar verimli olur tartışılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Hah o kart hakkaten. TV'nin yakınında olduğu sürece bir sorun yaşanacağını sanmıyorum ben o kartla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Esh said: bu arada baya bi baktim genelde wi-fi full hd streamlerde sikinti olabiliyormus. Baya yuksek transfer hızlı wifi cihazla mevcut aslında ama çok da başarılı oldukları söylenemez yani en ufak duvar kapı bir anda hızı yarıya indiriyor nerdeyse. Ev içine üşenmeyip kablo çekmek lazım adam gibi sistem kullanmak isteniyorsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 evde bütün odalara taşınmadan CAT5e çektirdim, wifi ile düzgün stream olmuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 abi bu sorun hdd kaynaklı mı modem kaynaklı mı? 300mps wifi hıza kadar olan modemler var yanlış hatırlamıyorsam. bu hızın 1080p ye bile rahatça yetmesi lazım. sırf bu yüzden hard disk kaynaklı diye düşünüyorum ama teknolojinin bunu sağlayacak kadar gelişmiş olması gerekiyor. düzgün bir setup ile çok da pahalıya kaçmadan yapabilmenin bir yolu olmalı. TVden bir de network kablosu çıkmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar