Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çakallarla Dans-2

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

Kesinlikle gitmeyin. Çok kötü film. İlk film bana göre son yıllarda izlediğim en iyi yerli filmlerden biriydi. Ama bu ikinci film genele uymuş. İlk filmin gölgesinde kalan kötü bir devam filmi olmuş. Diyaloglar genel olarak düz, toplumsal mesaj verme çabası acaip başarısız...ilk filmde ergenekon başta olmak üzere ülkenin içinde bulunduğu toplumsal travmaya son 30 yılın resmi ideolojisi <>, <> harmanı yaparak ve tabii ki tüm oyuncuların mükemmel oyunculuklarıyla,üzerine dökülmüş şahane bir mizah sosuyla tadından yenmez bir film olmuştu. "Hastasıyız dedeeeeee" nidası unutulmazlar arasına çoktan girmişti. Bu filmde gülünecek sahne bana göre bir tane. o sahnede de gerçekten sağlam gülünüyor (araba tamircisinin kokaini un sanıp kokainle balık kızartması ve yemesi sahneleri). bunun haricinde gerçekten de amacını gerçekleştirememiş bir film olmuş. izlemeyin derim. en azından sinemaya giderek izlemeyin, çok merak ediyorsanız sonra cdsini-dvdsini,vs. izlersiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi kusura bakmada, komedi filminden bile yok ergenekon yok ülke gidişatı falan diye mesaj mevzu çıkarma peşindesin, hayatı fazla militanvari yaşıyorsun farkındamısın.

Sal biraz bünyeyi hayatına bak, çoluğuna çocuğuna işine yoğunlaş kafayı boşalt şu siyasetten yahu, 15-20 sene sonra zaten yaş itibariyle her muhabbetinde vatanı kurtarmaya başlayacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

yok tatar, kusura bakarım. ulan bu mesajın neresinde ergenekon var(benim verdiğim özel bir ergenekon mesajı yok anlamında söylüyorum tabi, yoksa ilk filmi izlediğinde bal gibi baştan sona ergenekon göndermesi vardı filmde, bunu söylemem ya da söylemem filmde bu vurgunun hem de baştan sona yapıldığı gerçeğini değiştirmeyecek), neresinde vatan kurtarmak var?

@fistan...özür dilerim :) ama şöyle düşün, sadece orada gülmek için sinemaya gitmeye değmez ;)
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:
Diyaloglar genel olarak düz, toplumsal mesaj verme çabası acaip başarısız...ilk filmde ergenekon başta olmak üzere ülkenin içinde bulunduğu toplumsal travmaya son 30 yılın resmi ideolojisi <>, <

Ee bu ne?
İlk filmde ne Ergenokon ne toplumsal travma falan yoktu, bir grup arkadaşla ilgili saf komediydi, sen devreleri yakacak duzeyde takınti derecesinde siyasallaşmışsın bence ve her gördüğüne siyasi pencereden bakar olmuşsun.
Sosyal ağlarda paylaş

sen ilk filmi izlediğinden emin misin? polisin mahalledeki herkesin her türlü telefon konuşmasını dinleyip kendi aralarındaki konuşmalarda <<ülke bütünlüğünü tehdit eden büyük bir organizasyonu çökertmek üzere>> operasyon planladıklarını, filmin sonunda tvlardaki alt yazılarda ve spiker konuşmalarında yine <> haberlerindekine benzer göndermeler yaptıklarını izlemedin mi?

edit: benim gibi bu filmde ergenekon'a gönderme olduğunu düşünen başka kişilerde olduğuna sadece 2 örnek, ekşi'den:

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=%C3%A7akallarla+dans%2F%2322734755

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=%2324426444
Sosyal ağlarda paylaş

"Tatar Ramazan" said:

Abi kusura bakmada, komedi filminden bile yok ergenekon yok ülke gidişatı falan diye mesaj mevzu çıkarma peşindesin, hayatı fazla militanvari yaşıyorsun farkındamısın.

Sal biraz bünyeyi hayatına bak, çoluğuna çocuğuna işine yoğunlaş kafayı boşalt şu siyasetten yahu, 15-20 sene sonra zaten yaş itibariyle her muhabbetinde vatanı kurtarmaya başlayacaksın.

=))
/thread atmışsın
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...