Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kilo vermek için dövüş sanatı?

KidLazer

Öne çıkan mesajlar

selam

8kilo kadar fazlam var. ocak'ta kick box'a başlamayı planlıyorum sırf bu amaç için.

2006yılında 6 ay capoeira eğitimi aldım ve 1 ayda 6 kilo kadar vermiştim. capoeiranın yine aynı etkiyi yaratacağımdan şüphem yok ancak sol kolum 7yaşımda kırıldığı için çok kuvvet alamıyorum artık bu vücutu kaldırmaz anlayacağınız parandeler vs...

benim aklımdan geçen kick box ancak sizin tavsiyelerinize de ihtiyacım var. kick box yerine şu spora git hacı diyebileceğiniz öneriler gerek.

not: fitness, pilates, vücut geliştirme, step, aerobik, ebru şallı ile kilo veriyoruz gibi öneriler benden uzak allaha yakın olsun :)
Sosyal ağlarda paylaş

yok benimki biraz daha farklı. 2mm daha yandan kırılsa ana damarı kesiyormuş dolayısıyla kol kesilebilirmiş.

dirsekten bileğe uzanan uzun kemik dirsek kısmından deriyi yırtıp 2 3 mm kadar dışarı çıkmıştı baya teferruatlı bir ameliyat olmuş doktorun dediğine göre şu an için sanki iki dirseğim varmış gibi gözüküyor ve kolun üst kısmında hafif bir tepe var estetik açısından dikkat etmezsen anlaşılacak kadar değil.

capoeira yaparken özellikle dikkatimi çekmişti mesela amuda kalkıp 180derece döndüğün bir hareket vardı onu hiç yapamamıştım çünkü amuda kalkıp 5 6 saniye bekleyince güç bıçak gibi kesiliyordu zaten amutta uzun süre durunca kıtlıyodu falan sakat yani.
Sosyal ağlarda paylaş

moriarty said:

ben capoeiraya dövüş sanatı olarak bakamıyorum abi dans gibi geliyo eyvallah çok estetikte.

türkiyede sökmez o işler adam kösele ayakkabısı ve odunuyla gelirken sen kafanın üstünde dönüp zıpzıp bişeyler yaparken kafanla ayaklarının yerini değiştirir adamlar

öyle gözüküyor ancak ciddi anlamda diyorum (abartmadan) fazlasıyla ölümcül bir dövüş sanatıdır. kick box gibi karşı tarafa verdiğin her darbe ayakta tutacak cinsten değil aksine savurduğun ve başa gelen her tekme ciddi anlamda sakat bırakacak cinstendir. dolayısıyla müzik ile yapılırken tekme karşı tarafa uygulanmaz(uygulananı da var) sakatlık çıkmasın diye. dolayısıyla insanlar buna dans olarak bakar.
ayrıca bu sanatın en önemli artısı 'ginga' denen hareketi boş durduğunuz her an yapıyor olmanızdır. bu yüzden karşı taraf ne yapacağınızı çoğu zaman kestiremez tıpkı Monkey Style'da olduğu gibi. bu sanatı profesyonel olarak yapan biri osmanlı tokadıymış çemkirme stylemış pek kolay yemez:)çünkü capoeira bilinenin aksine sadece ayaklar kullanılarak yapılmaz karşı atakı egale etmek için eller ve diz kısmı da ağırlıklı olarak kullanılır.

bunun üstüne youtube'daki dayak yine capoeirista videosunu koymayın o malın önde gideni :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...