Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

arabalari otomatik calistiran zimbirti

xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

abi ben orasini bilemicem. 1.6 ford focus var ben de -30 da bile bu araba isinip camlarda ki buzu dahii eritiyorsa 10-12 dk de birak yapsin gerisi.

bu arada gercekten bu aleti tavsiye ediyorum. ozellikle(!) sabahlari ise vs gidenlere ki ozellikle sicakla sogugu gorn memleketlere tavsiyem.

ford focus un gosterdigi digital ekrandan daha akilli bir kumanda.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Diesel arabayi rölantide isitsin eyvallah :D
Rusyada veya o tarz yerlerde akü takviyeli elektrikli ek isitici var. Almanlarda bu sistem opsiyonel; saati belirliyorsun araci o saatte isitiyor.

Saygilar.

hatta fardan bağlanıyo bi kablo prize. zamanında topiğini açmıştım ne lan bu diye. kanadadaki bi arkadaş yollamıştı. araba donmasın diyeymiş..
Sosyal ağlarda paylaş

webasto 90 ların sonundan beri bir cok markada motor isitma isini yapıyor, ozellikle dizel araclarda. turkiye de de bu tur bir cok araba gordum. bazi markalarda ek donanim maliyeti vererek belirlenen saatte kabin isitmasi icin de kullanabiliyorsunuz. webasto su olan ancak kabin isitmasi olmayan bir cok kisi retrofitleyerek de bu isi cozuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Birçok -ımmm pahalı mı desem lüks mü desem bilemedim- diesel araç elektrikli ısıtıcı kullanıyor. Bu sayede motorun ısınmasını beklemiyorsun ve diesel için kritik olan motor ısısını da çalmıyorsun ;)

Mevcut bazı sistemler (bazıları motor ısıtma için)

http://www.iamaudi.com/img/Audi-Block-Heater-A3-Diesel-1.jpg

http://elsaweb.spaghetticoder.org/doc/A.en-GB.4D-ZS-ZS/20841985/2

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

auxiliary heater lar yerine parking heater kavrami ayni sistemle daha da verimli.

Hem kabini isitiyor, hem motor yagini.

Bir de ustune her ne kadar yakit kullansa da , soguk motorun yeterli kompresyonu ve verimi cikartincaya kadar harcadigindan cok cok az.

Ben de hayli dusunmustum webasto uygulayayim diye (iskandinav ulkelerinde satilanlarin hepsinde standart donanim, direk yeri bile belli) fakat turkiye kosullarinda biraz fazla simariklik olucak sanirim diyip vazgectim. =]
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Motivasyonunu kaybetme, benimle kal, gözlerime bak ve tekrarla: sabahları popişimiz ve ellerimiz üşüyor! Bize bu cihaz şart... tekrarla benimle :)

Hedefimde o bahsettiğin RC araç var. Benim ufak oğlan istiyor da (yersen) :P

Saygılar.

Direksiyondan ısıtma ve koltuk ısıtma işinizi çözer aracı çalıştırmaya gerek yok:) BMW nin gözünü seveyim ahah
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...