Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu hırsızlar imparatoru kim?


Feamer

Öne çıkan mesajlar

said:
Bilmece, bildirmece!

DENİZ Feneri soygunu ile ilgili dava henüz başlamadı ama davayı soruştururken görevden alınan savcıların yargılanması tamamlandı.

Savcıları yargılayan Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanı, kararı açıklarken “Hadi geçmiş olsun” demiş. Sanık savcı Nadi Türkaslan da “Suç işlemedim ki sevineyim” diye yanıtlamış.

Bence sevinmeliydi, bu iş idamlarına kadar da varabilirdi. Yargılanan gazeteciler gibi senelerce neden o hücreye tıkıldıklarını bile anlayamadan hapiste kalabilirlerdi. Duruşmada yargılanan ve beraat eden savcılardan Abdülvahap Yaren Afrika’daki aç çocuk fotoğraflarını göstererek şöyle konuşmuş: “Yardım paralarının buralara gitmesi gerekiyordu. Peki, nereye gitti? Evli kadın, evli adamlar, metreslerini elinde tutmak için zekât paralarını bu şirketlere hisse payı olarak aktarmışlar. Niye? Cinsel istismara, şantaja devam etmek için. İşte bunun için mala el koyduk. Zekât hırsızlarını koruma altına alan bir güç var. Ben bu güce hırsızların imparatoru diyorum. Bu imparator hem altında yer alan figüranları koruyor, hem de kendisine ulaşılmasını engelliyor. Hem de zekât hırsızlarını masum maskesi ile kamuoyuna pompalıyor. Hırsızlar imparatorunun kim olduğu apaçık belli. Halk arasında bir tabir vardır, arife tarif gerekmez anlamına gelen, damda gezer miyav der diye, isme gerek var mı?”

Böyle bilmeceleri çok severim! Hem yeteri kadar ipucu verir, bilmecenin yanıtını bulup çıkarmanıza olanak verir. Hem de bulduğunuz yanıtı söylemenize engel olur, hafif bir ürpertinin sırtınızı yalayıp geçtiğini hissedersiniz.

Şimdi düşünün bakalım: Bu hırsızlar imparatoru kim?


http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/21959504.asp

aslında yazının diğer kısımları da güzel, özellikle çamlıca camii meselesi ama, bana vesile olan bu kısmı alıtıladım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

başbakanın bu soyguncuları koruyup suç ortağı şüphelisi olmasına rağmen bu işi sorgulayan savcıların suçlandığı bir ülkedeyiz.
lanet olsun bu işe arkadaş ya.
hayır gazeteler de şu işi watergate skandalı gibi büyük ölçekte yapabilirdi, ama onlar da satılmış olduğundan suskun kalıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu olay görüldüğü gibi değil malesef ,buz dağının görünen yüzü aşası daha boktan adamlar 40 milyon euro için bu kadar caba sarf etmezler .Muhtemelen tutulanıp serbest bırakılan soyguncular büyük soyguncunun yaptığı her işi biliyor bu herifleri sırf konuşmasınlar diye aldılar içeriden .

Yardım paralarına kadar tenezzül eden adamlar kim bilir özelleştirme olaylarında neleri götürdüler bide buna tokiyi ekleyin. 10 yıllık iktidar süresince türkiyedeki zengin sayısı iki katına cıkmış nasıl bir ülkedir bu yiye yiye bitiremediler

Haa bide iktidarın sahip olduğu belediyeler var hiç birisi için soruşturma bile açılmadı dahada açılmaz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...