Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beslenme

Killer

Öne çıkan mesajlar

Bunlar biligin Rus kahvaltisi. Smetana bizim yogurdun yerini tutuyor ama yagli. Bizim gibi herseye katiyor ruslar. Tatlilara bile. Bu arada hemen butun tatlilara torak da koyuyorlar ki ben sevmiyorum.
Wiki: The word kefir,[3] existing in modern Russian (since at least 1884),[4] Polish and English, is probably from a North Caucasian language
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a9/Caucasic_languages.svg/840px-Caucasic_languages.svg.png
Sosyal ağlarda paylaş

bb com da biri yazmis sunlari;

"the word kefir is thought to have been derived from the Turkish word "Keif" for "good feeling," probably due to the sense of well-being experienced after drinking it"

It is generally thought that kefir was first discovered by nomadic shepherds who noticed the fermenting of the fresh milk they carried in leather sacks.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Bana akıl verin şimdi.

Boyum 1.91, geçen ay bugün 93 kiloydum. Sonra burger kingi kesip 1 haftada 3 kilo verdim. Üstüne de dukan diyetine başladım 20 günde 7 kilo daha verdim. (Totalde 10 kilo yani.)

Şimdi 83 kiloyum. Temmuz 10 gibi falan yurt dışından dönüp spora başlayacağım tekrar yan çizmezsem. O dönem muhtemelen 80'e inmiş olurum. Yalnız diyeti 80'e indikten sonra 100 gün kadar devam ettirmem gerekiyor kitapta yazana göre.

O 100 gün içerisinde yine protein ağırlıklı besleniyoruz, sebze, meyve ve çok az kuruyemiş serbest ama yine günde 2 kaşık zeytin yağından fazlası ve makarna, pilav gibi karbonhidratlar kesinlikle yasak.

Ben şimdi böyle devam ederken salona gitsem hakkını verebilir miyim? Çünkü adam gibi çalıştığım dönem kilo almak için herkes 1 dürüm yiyorsa ben 3 dürüm yiyordum, tavuklu pilavı duble alıyordum falan yine zor gelişiyordum.

Bir yandan yetmez gibi geliyor yediklerim (gerçi proteinde falan sınır yok, öküzü yiyebilirsin komple diyor adam), bir yandan diyeti tamamlamazsam verdiğimi anında alacakmışım gibi hissediyorum. Bilemedim.

Bu mesajı attım, daha sonra 81'e indim. 28 haziranda yurtdışına çıktım, diyeti bıraktım komple. Biraya ve 7/24 hazır yiyeceklere abandım (Prag'daydım, içmesem ayıp sdf). Türkiye'ye de daha p.tesi günü geldim.

Sadece 1 kg almışım 10 günlük sürede, şu an 82 kiloyum. Bugün tekrar saf protein diyetine başladım. 1 hafta kadar devam edip 80'i görmeye çalışacağım. Aynı zamanda salona da başlıyorum. Yurtdışında o kadar boktan beslenerek ciddi anlamda kilo almamış olmak motive etti bayağı.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilae adam 48 günde 12 kilo verdirdi neredeyse. Zerre acıkmadım, arayış içerisine girmedim. Hatta hayatımın düzenli beslendiğim nadir zamanlarını diyette yaşadım.

http://www.gobiel.com/sonsofruss/motiv/images/The-God-Emperor-Can't-be-Wr.jpg

Diyet bayağı başarılı adam gibi uygulayana. Tek kötülüğü benim gibi çikolata düşkünü insanların arayış içerisine girmesi bir süreliğine.

Bu arada diyetin güçlendirme evresi zaten kilo alma derdi olmayan sporculara bayağı uygun. Meyve, sebze ve tüm protein kaynakları serbest. Haftada 2 porsiyon nişasta + 2 serbest öğün var. Spor sonrası karbonhidrat + protein almak isteyen insan oturur 3 gün meyve yer, 2 gün nişastalı gıda tüketir, 2 gün de serbest öğünde ne isterse yer. Zaten etin, yumurtanın sınırı yok. Oturup bir bütün öküz yemek falan serbest. Spor öncesi kahve içmek isteyene zaten tüm diyet boyunca kahve de serbest.

Çoğu insan dukan diyetinden bir haber olduğu için sadece et yenildiğini falan sanıyor da alakası yok.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Bilae adam 48 günde 12 kilo verdirdi neredeyse. Zerre acıkmadım, arayış içerisine girmedim. Hatta hayatımın düzenli beslendiğim nadir zamanlarını diyette yaşadım.

http://www.gobiel.com/sonsofruss/motiv/images/The-God-Emperor-Can't-be-Wr.jpg

Diyet bayağı başarılı adam gibi uygulayana. Tek kötülüğü benim gibi çikolata düşkünü insanların arayış içerisine girmesi bir süreliğine.

Bu arada diyetin güçlendirme evresi zaten kilo alma derdi olmayan sporculara bayağı uygun. Meyve, sebze ve tüm protein kaynakları serbest. Haftada 2 porsiyon nişasta + 2 serbest öğün var. Spor sonrası karbonhidrat + protein almak isteyen insan oturur 3 gün meyve yer, 2 gün nişastalı gıda tüketir, 2 gün de serbest öğünde ne isterse yer. Zaten etin, yumurtanın sınırı yok. Oturup bir bütün öküz yemek falan serbest. Spor öncesi kahve içmek isteyene zaten tüm diyet boyunca kahve de serbest.

Çoğu insan dukan diyetinden bir haber olduğu için sadece et yenildiğini falan sanıyor da alakası yok.

yıllardır böyle besleniyorum çok memnunum. dukan beni gözlemleyip kitap yazmış sanırım
Sosyal ağlarda paylaş

aynen bi ara zorla kahvaltı yiyodum "günün en önemli öğünü" diye. öyle bir şey yok.
aç aç spor da yaptım aylarca zerre performans kaybı olmadı. ama az set az tekrar az hareket takılıyodum. "intermittent fasting" le bulk yaptım. iyi geliştim ama protein yiyip spora gitseydim daha çok gelişebilirdim belki. kontrollü deneyini yapmadan bilemiycez
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...