Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beslenme


Killer

Öne çıkan mesajlar

  • 3 hafta sonra ...
Selam,

Bir iki tavsiye alayim istiyorum. Spora basladim tekrar Pazartesi itibariyle. Hedefim haftada minimum 3 gun, ideal olarak 4 gun gitmek.

Yag namina ne varsa kurtulup abarti olmayan sekilde kas yapmak.

Degistiremeyecegim tek sey oglen yedigim sandvicler zira baska secenegim yok, onun da icerigi su seklde;

pesto sos, sade tavuk, kasar peyniri, marul/yesillik, domates, salatalik, jalapeno.

Sabah kahvaltim yok. Gun icinde kahve girla gidiyor. Aksama dogru acikma kismi ve aksam is cikisi gozumun donmesi olayi biraz sikinti, haliyle ara ogun + spor oncesi ve sonrasi oneriniz ne olur ?

Bir de baslayali 2 gun oldu ama protein tozu konusunda bir iki sorum var;

* Baslamak icin belli bir sure beklemek lazim mi yoksa iki gun olsa da alip baslamali mi ?

* Bu tozlari siradan besinden alacagim protein yerine kullanabilir miyim yoksa sadece takviye amacli midir bunlar ?

* Kaslari deli gibi sisirmek ile alakasi var midir ? Kilolari atip kasli ama slim kalmak isteyen biri kullanabilir mi bu naneyi ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence takviye olarak her ay 1 tane d vitamini ampülü için ki 2 tl bişi eczanelerde.
Onun dışında balık yağını sürekli kullanın.
Diğerleri çünkü beslenme ile kolaylıkla karşılanabiliyor.
Ben mesela paraya kıyacam sıvı balık yağı alacam salatalara da koymaya başlayacam zeytinyağı ile karıştırıp fifti fifti ama çok pahalı olur diye tırsıyorum. Gerçi sigaram yok kumarım yok alkol zaten içmiyorum spora başladığımdan beri bir balık yağı alıp salataya koyma şımarıklığını yapmışım çok mu :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Killer said:

yumurtayı

hızlı ve temiz yemenin yolunu anlatın pls

haşlama sayılmaz kırıp içmek istiyourm

[list]
[*]Yumurtayı çiğ yemeyin, salmonella kaparsanız gg no rmk.

[*]Yumurtayı çiğ olarak yerseniz, pişmişine oranla %40 daha az vitamin ve minarel alırsınız bu da 2.

[*]Yumurtayı haşlama yicekseniz sarısı yeşil veya kararmış ve ısırdığınızda pudra gibi olmuşsa o yumurtadan da hayır beklemeyin. Ne protein var ne mineral, besin değerinin çoğu ölmüştür. Ayrıca kansorejen ve kötü kolestrol ihtiva eder. Tam bir katil.

[*]Yumurtayı tavada yicekseniz fazla kızartmayın, yine aynı sebepten çok fazla besin değerini kaybeder ve kötü kolestrol yapar. Ben şöyle tüketiyorum:
[/list] Ben tavaya biraz zeytinyağı koyup, dometesleri ve biberleri ekliyorum, piştikten sonra biraz daha zeytinyağı ekliyorum çünkü zeytinyağının da çok kızması besin değerlerini düşürüyor. 3 yumurtayı koyup tavayı kapakla kapatıyorum. Buharında pişiyor. Hem sağlıklı, hem leziz ama bazen üşendiriyor.

Hızlı tüketmek adına aklıma şöyle birşey geldi:
Rondonun içine haşlanmış yumurta + beyaz peynir + 1 tost ekmeği + biraz zeytin yağı + tuz + karabiber. Bu şekilde 6 tane yumurtayı indirebileceğimi düşünüyorum. Sabah denicem.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Olay yumurta ise Çılbır yapacaksınız arkadaş.

http://www.diyetyemekleri.org/wp-content/uploads/cilbir.jpg




istediğiniz kadar yumurtayı bir tasa kırın dursun. (sarıları dağıtmayın)

Sonra hafif derin bir tenceremsi kaba su koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra tuz dökün biraz suya.

Sonracığıma kaynayan suya yumurtaları ittirin. Piştiğinde anlarsınız zaten :D Kevgirle alıp servis edebilirsiniz.


Servis :

Tabağa yoğurt koyun üzerine yumurtamızı döküp mideye indiriyoruz. Üzerine pulbiber de atabilirsiniz.

0 fat
yoğurt + yumurta kombosu ve güzel bir tat ^^



Bunun üzerine pulbiberli yağlı sosta yapıyorlarda bize gelmez pek :D Ama denesin isteyen.

http://yemekgunlugum.blogs.com/photos/uncategorized/lbr.JPG
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...