Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gecen seneki robert college birincisi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
O zmn sorun yok senden akrep ıstemezler sen bazuka fln oyle seylere bak artık[signature][hline]Ash nazg durbatuluk,ash nazg gimbatul,ash nazg trakatuluk agh burzum-ishi krimpatul...
Ennyn Durin Ultan Moria:Pedo mellon a minno.Im Narvi hain echant:Celebrimmo o Eregion teithnt i thiw hin...
Mesaj tarihi:
Nası ya ortalaması 5.0 olan bırının ne aktıwıte yapmasını beklıolarkı haha komıklık yapıolar heralde :D[signature][hline]Ash nazg durbatuluk,ash nazg gimbatul,ash nazg trakatuluk agh burzum-ishi krimpatul...
Ennyn Durin Ultan Moria:Pedo mellon a minno.Im Narvi hain echant:Celebrimmo o Eregion teithnt i thiw hin...
Mesaj tarihi:
said:
BonePART, 11 Kasım 2004 13:10 tarihinde demiş ki:
Pent su forumda bol bol konusutug halde sacmalamadıgını dusundugum hatta tebrik ettiğim sayılı adamlardandın. Sende yazmaya basladın.
MIT ye 40 K doları olan herkes giremez girebilyiosasende girseydin ya pentcim yılda 10K dolar verip adı sanı duyulmamıs bir ulkenin sikko bir Sabancı Univinde okucandan dunyanın en basarılı muhendislik okulu oldugu 100 lerce kez kanıtlanmıs bir okulda okurdun.
Cidden gotunuzden atmayın MIT ye girmek basvurunuzun kabul edilmesi gayet zordur. En son bildigim kadarıyla Turkiyeye 2002 yılına kadar 2 kişi MIT ye accept edilmisti bu arkadasta edildiyse cidden tebrik ederim.

Teşekkürler BonePART giriş yazısı için =)

Şimdi bak, ilk olarak ben burda burslu okuyorum. İkincisi, bu okul ilk tercihimdi direk buraya geldim ne boğaziçi ne odtü düşündüm bence SÜ Türkiye'nin verileni almasını bilene en yararlı okuludur. Ama bunlar konudan bağımsız meseleler.

O 2 kişi değil artık da (Geçen sene veya ondan önceki sene, bir Sabancı Üni. -adı sanı duyulmamış üni yani- mezunu rektörlük onur bursuyla MIT ye girdi.) bir tanesi benim okulum İzmir Fen Lisesi'nden mezun, adam mezun olduğu gibi burslu bilkente (sanırım) oradan da rektörlük onur bursuyla MIT ye alındı, şu an orada öğretim görevlisi mi ne. Adam aşmış bir varlıktı, hala da öyledir tahminim.

Ha şu var, o adam cidden Türkiye'ye nadir gelecek beyinlerden biri olduğu için kabul edildi, ama MIT sadece buna bakarak adam almıyor. MIT dünyanın en iyi teknik üniversitesidir, bu kesinlikle tartışma dahi kabul edecek birşey değil. Ama MIT'nin paralı öğrencileri, Amerikan sistemini zorlayacak öğrenciler, bizdeki manyak ve gereksiz eğitim sistemi ne gariptir ki MIT ye (ingilizcelerinin çok iyi olduğunu varsayıyorum) çok rahat adam sokar. Çünkü bizim ilkokul 5 çocuğundaki matematiği, Amerika'da ortaokul 2-3 de öğretiyorlar, bu kesinlikle abartı değil. Bir arkadaş da söylemiş, fen ve math tarzı dersleri kesinlikle iş değil. Girmek için gireceğiniz o sınav da, ÖSS nin yanında 0 kalacak bir sınavdır. Tek sorun dil, iyi bir ingilizcen ve yıllık sadece okul için 40k doların varsa, lise çıkışıysan çok iyi notların ve güzel bir cv in, üni çıkışlıysan tanınmış hocalardan referansların ve güzel bir cv'in varsa, evet MIT ye girebilirsin.

Bir Amerikan şebek olur oraya girmek için, ama biz ne yazıkki doğduğumuzdan beri ister istemez bir yarışa hazırlanıyoruz.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse

Delanoresse : olm imansiz pic olarak destek vermen lazim bana
Penthesilea : tamam abi hemen

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 11 Kasım 2004 13:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Dersler hakkında dogru dıosun ben sanırım orta 1 ı Rotterdam da okumustum butun derslerım A+ dı ama egıtım sıstemlerı bıze gore hakkaten çok dusuk fakat zewklı[signature][hline]Ash nazg durbatuluk,ash nazg gimbatul,ash nazg trakatuluk agh burzum-ishi krimpatul...
Mesaj tarihi:
gece bir sey zirvaladim kavgalar cikmis be yine penthe var olayda:)

neyse biraz anlatiyim nasil mit e girilir penthede ogrensin

simdi penthe mit e basvururken benim su kadar param var demiyorsun amerikada buyuk universitelerde blind acception var yani kor kabul. ne demek bu
sen referanslarini belgelerini yolluyorsun onlar seni kabul ederlerse sonra soruyorlar kardes paran varmi diye?
ondan sonra sana burs ayarliyorlar kredi ayarliyorlar eger paran yoksa.

bu kaan denen elemani tanimamda bir arkadasimin anlatisi oalra mit e gittigini ogrendim dogru degildir dedim cunku benim bildigim 2 3 senedir turkiyeden mit e giden yok.

neyse sonradan ogrendim bu oglan magic life otellerinin sahibinin oglu mu torunumu neymis ustune dedesi ayni zamanda arslan nakliyat mi ne onun sahibiymis ole dadilarla falan buyumus etmiste etmis:)

yani adamda para siniri yok orasi dogru:)

ama velakin mite girisi parayla degil basariyla helal olsun ki bana denen cocuk california tech e de kabul almiski bana iki kere helal dedirtti.
Mesaj tarihi:
Sadece parayla lafı asla çıkmadı ağzımdan zaten, ayrıca ben de birşeyi gayet normal olarak yanlış bilebilirim, ama paranın da büyük önemi olduğunu söylemek istedim, basit bir öğrencinin gireibleceği tarzı birşey de savunmadım. Orada söylediklerimde de pek yanlış olduğunu sanmıyorum, yanlış anlaşılmalar oldu. Zaten off topice doğru gidiyordu konu durması daha iyi. Saol bu arada onlyreal bilgilendirme için.

Neyse, teknik üniversiteyle işim olmaz zaten :) Buradan sonra Bilg Müh üstüne doğru London School Of Business da MBA almaya :)

Ben yatıyorum, iyi geceler.
Mesaj tarihi:
elemanin adi kaan karamanciymis

http://web.mit.edu/scuba-club/www/MembersList.html

aha burdada yakaladim scuba klubune yazilmis:)
fbi gibiyim

http://web.mit.edu/bin/cgicso?query=kaan+karamanci
aha buda eleman

[Bu mesaj onlyreal tarafından 11 Kasım 2004 13:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
dom, 11 Kasım 2004 13:19 tarihinde demiş ki:
MIT dedigimiz massachusetts institute of technology degil mi? $40.000 mi? herkes mi? eheh. ahahaha. AHAHAHA.

titreyin ve kendinize gelin.

Gozunde bu kadar buyutmene gerek yok, benim arkadas su an orda tam burslu master yapiyor ve gayet normal ve rahat bir insan, uber bir kisilik degil, basvursu da birkac sayfalik bir mail.. Ailesinin maddi durumu cok cok iyi oldugu halde Turkiye'de kalmadi cekti gitti bilim ugruna sadece.

Ha ben basvursam almazlar tabii ama orda okuyanlari hicbir zaman abartmam, girmek icin yapilan sosyal aktiviteler de rol gibi geliyor bana. Bizim univde de CIP var zorunlu, beni ilgilendirmiyor sahsen, CVmde gozukmesi icin yapilmis bir oyun.

Ayrica parasi olan herkes gitmez oraya cunku eger o derslere ilgi duymuyorsa zaten bitiremez. Teknolojiye katkisi olmayan insanin MIT'de isi ne?[signature][hline]With his holy cross raised high, he shouts a warcry against evil.
Mesaj tarihi:
Kim neresiyle güler bilemiyorum ama burssuz olarak MIT'e girmek öyle deli zor bir olay değil hele Türkler için hiç değil zira ABD'de ki lise eğitimi neredeyse bizim ilkokul seviyesinde. Sonra adamlar ünüversitede sadece belirli bir konu üzerine resmen baanıp bir yerlere geliyorlar. Üniye girene kadar ise sıfıra yakınlar.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
ya herkes bişe söylüyor bu ne ya kafam karıştı..
ama bana only'nin yazdıkları daha bir tutarlı geldi açıkçası.
mit'e girmek kolay bir olay değil tamam ama zorluk derecesi konusunda bir bilgim yok açıkçası. başvuranlar olmuş sanırım. ama almamışlar. önüne gelenin parayı bastırıp girebildiği biryer değil en azından..[signature][hline]Jackques Marques
Mesaj tarihi:
Master apayrı bir olay.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
sen bana guven ben arkadasin amcasi sole dedi muhabbetinde takilmiyorum isin uzmanlarinin gorusu bu.(bu blind acception olayi tamamen dogru)

ha mastera gelince daha bir sik elenir milletin anlamadigi mit i turkiye universitesi gibi bormesi yani master a adami alinca iste dersleri verip yuksek muhenis yapicaklari.

mit e alinan damlar piyasada alinan islere hazirlandiriliyorlar

yani amerikada bir fabrika birsey gelistiricek okula gidiyor diyor bana yapin ahanda para.

doktoracilar profosorler buna ugrasiyor yani mastera gelicekleride ozellikle yurtdisindan bize birsey saglarmi diye aliyorlar para kazaniriz diye degil.

ornek denirse kuzenim(babamin kuzeni aslinda) stanfordda doktora yapiyor elektrik muhendisliginde. En son yanina gittigimde atmosferin ust katmanlarinda yildirimin cart curtunu arastiriyordu:) projenin sponsoru boeing yani anlayin olayil.

said:
Jackques, 11 Kasım 2004 14:30 tarihinde demiş ki:
ya herkes bişe söylüyor bu ne ya kafam karıştı..
ama bana only'nin yazdıkları daha bir tutarlı geldi açıkçası.
mit'e girmek kolay bir olay değil tamam ama zorluk derecesi konusunda bir bilgim yok açıkçası. başvuranlar olmuş sanırım. ama almamışlar. önüne gelenin parayı bastırıp girebildiği biryer değil en azından..
Mesaj tarihi:
said:
fedaykin, 11 Kasım 2004 14:19 tarihinde demiş ki:
Kim neresiyle güler bilemiyorum ama burssuz olarak MIT'e girmek öyle deli zor bir olay değil hele Türkler için hiç değil zira ABD'de ki lise eğitimi neredeyse bizim ilkokul seviyesinde. Sonra adamlar ünüversitede sadece belirli bir konu üzerine resmen baanıp bir yerlere geliyorlar. Üniye girene kadar ise sıfıra yakınlar.

Sorun guzel yabancı dıl zaten...[signature][hline]Ash nazg durbatuluk,ash nazg gimbatul,ash nazg trakatuluk agh burzum-ishi krimpatul...
Mesaj tarihi:
said:
Prawler, 11 Kasım 2004 12:44 tarihinde demiş ki:
ben mite gircektim çağırdılar da 100 değil 99 barfix çektim almadılar. Bi de akreple iyi tarayamıyormuşum

ohohhoohofff çok güldüm süpersin :D :D
java dersinde kahkaha attığım için hocadan azar işittik birde :D[signature][hline]Jabba

Sıfatlat ve ünvanlar gelip geçici şeylerdir!..
Mesaj tarihi:
onlyreal cok iyi bir arkadasimin ablasi uskudardan 4.95 kusur ortalama ile mezun olup girdi, ilk iki sene bayagi problem cekti son 2 sene 4.0 ortalama getirip donem birincilerinden biri olarak mezun oldu ustune mastery sinide ayni okulda verdi

kiz
uskudar amerikan donem birincisi
avrupa balkan yasitlari arasinda matematik sampiyonu idi
sosya aktivitesi pek yoktu
butun bolum sat lerinin tam oldugunu saniyorum

penthesilea nin dedigi tamamen yanlis

ya yarim milyon dolar bagis yapacaksin
ya basbakanin cocugu olursun
yada fiberoptik kablodan tek renk yerine 16 renk gecirip veri hizini 2 uzeri 16 kez katlayan bir kablo bulan insanin cocugu olman lazim

aksi takdirde ortadogudan geliyor oldugundan ya o yil senin cevre ulkelerinden cok basarili insan cikmayacak
musluman kontenjanina sadece tr ye ayiracaklar

o zaman bir 15 kisi girebilir belki tr den

aksi takdirde epey zor

graduate ve post-graduate icin alim daha kolay ama

ayrica okul 55000$ civari, yanliz doktoroya giden insanlar yilda 90-100 bin dolar aliyor olduklari icin islerinden biraz canin sikilabiliyor arkadas bulma konusunda[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye
Mesaj tarihi:
Benim yukarida bahsettigim arkadas icin de universitenin ayirdigi butce 1 milyon dolardan fazla, tamamen kendi arastirmasi icin tahsis edilmis. Projenin destekleyicisi de amerikan ordusu :)[signature][hline]With his holy cross raised high, he shouts a warcry against evil.
Mesaj tarihi:
okul amerikalilar icin pek pahali degil

yani kisibasi alim gucu 7500$ olan tr de en pahlai universite 12000 iken, amerikadada bu oran 35000 e 65000 falan

ayrica cocugu dahil olmayip son anda sicrama yapmazsa, zaten orta ustu seviye aileler her aylik maaslarindan cocuklarina bir egitim fonu ayiriyorlar 250 250 biriktiriyorlar[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye
Mesaj tarihi:
said:
Alexi_Septimus, 11 Kasım 2004 09:40 tarihinde demiş ki:
Yanlış anlaşılmasın, müziktir olayımız.

bu arada bu nedir ya anadolu doom lol[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye
Mesaj tarihi:
bide sanirim kaan karamanci denen arkadas giren

onunda ozelligi cit den early acceptance aldi ondan sonra normalindede mit princeton ne istese kabul oldu[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye
Mesaj tarihi:
Infeqted ve only dogru soyluyo MIT hic kolay degil girmesi ehe ben de bi deneyeyim diyerek basvurdum hicbisi alamadım :)[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz

fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki:
ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.
Mesaj tarihi:
MIT'e girmek zordur. Burs(financial aid sadece burs değil yani) almak kolaydır. Yani MIT ye başvuran sosyal ve iyi lise eğitimi almış öğrenci giremeyebilir. SAT II ve TOEFL denilen güzide sınavlar var. Ayrıca bir çok sosyallik lazım. Ve referans mektupları aman ya rabbi. Matematik veya fen ve dil veya sosyal bilgiler öğretmeni ile iyi anlaşmak lazım :) Çünkü application form da onlardan istenen sayfalar var :) Şu ana kadar başvurdum mu ? Hayır. Çünkü daha Lise 1 im. Ama kendime ideal olarak seçtim bir kere :)[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Ne kadar gereksiz bir olay :)
Mesaj tarihi:
haha MIT'e girmek harvard'a girmekten daha zordur, çünkü ünlü bir insanın oğlu veya kızı olarak harvard'a girilebilir. ( tayyip erdoğan'ın oğlu )

ANCAK MIT'ye girmek için 4.90 üstü bir lise ortalamasının yanında FULL'A YAKIN SAT 1 / SAT 2 MAT, SCIENCE skorları almanız ve gireceğiniz bölümdeki ÜSTÜN OLABILECEK YETENEĞINIZI kanıtlamanız gerekir. Ünlü birinin oğlu veya kızı olmanız MIT'ye girmenizi sağlamaz yani; o olay harvard için geçerli mesela...

p.s: MIT'den mezun olup da ayda 5000$ - 10000$ altı maaş alan insan da yok diye biliyorum. (us'de çalışırlarsa)[signature][hline]
Mesaj tarihi:
pent.. bilmemne adlı arkadaşa davetiye yollamışlar MIT'den de gitmemiş anlaşılan ya da MIT ile ilgili kötü anıları olabilir..

[Bu mesaj Goering tarafından 11 Kasım 2004 17:16 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...