Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vücut Geliştirme #2

AthleT

Öne çıkan mesajlar

Bende hiç oturarak yapmadım press i daha yeni 40 kg yapabiliyom.

Bu arada deadlift de 140 kg ya çıktım 3-4 tekrar 130 çıkarabiliyom. Squatı pek yapamadım en son 95-100 arası kaldıydı. Boynum ve sırtıma kulunç girdi soğuklardan a.k o da kaldı öyle 1 hafta yapamadım squat da.

Ama bench ve press de pek gelişemedim. Silkme ye de yeni başladığım için 55 de kaldı. Bu arada kalori ve karb sayıyorum 10 günde filan 1 kg saf yağ yakmışım kas gelişimi yok tabiki kütle olarak ama güç kazanımı var.
Tam istediğim gibi oluyor.
Tek sorun bench press military press ve silkmede iyi gelişim gösteremiyorum o hareketlerin formlarını ve max kiloları tekrardan gözden geçirip yapayım bi. Muhtemelen onlarda da güç kazanmaya başlarım.

Mayısa kadar bi 6-7 kg yağ yakayım diyorum ondan sonra bakarım duruma göre.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni sağlam kafayla birdaha daha okuyacam mesajı :D evet anlamadım :P

1) Squat yerine aşağıdaki aleti yapsak olmaz mı? Bar sırtımı acıtıyo hoşlaşmıyorum.

alet

http://bikejames.com/wp-content/uploads/glph1100_leg-press.jpg

2) Anladığım kadarıyla simit meyşında oturarak yapsak bir sorun olmaz sanırım military olayını ?
Sosyal ağlarda paylaş

samaella said:

Kanuni sağlam kafayla birdaha daha okuyacam mesajı :D evet anlamadım :P

1) Squat yerine aşağıdaki aleti yapsak olmaz mı? Bar sırtımı acıtıyo hoşlaşmıyorum.

alet

http://bikejames.com/wp-content/uploads/glph1100_leg-press.jpg

2) Anladığım kadarıyla simit meyşında oturarak yapsak bir sorun olmaz sanırım military olayını ?

http://www.3d-eib.com/home/it-it/media/kunena/attachments/70/HackSquatMachine.jpg şöyle bi alet var squat için sizin salonda varsa normal squada daha yakın bu, senin fotografda gösterdiğin leg press diye geçiyor
gerçi ben bacak antremanında hem squad hem leg press yapıyorum biraz da sana kalmıs orası

2. soruna gelirsek ben hep smith machine yada dumbella oturarak yapıyorum omuz pressleri bence bi sıkıntı olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

Killer said:

abi aldığım fiyata bu ürün iyi. yemek bahane gainer şahane.

misal annem evde yemk yok şuan dedi.

hemen çaktım gaineri karın tok SADADSADSASD

ahaha ben artık kendim yapıyorum yemekleri evde ya gidiyorum kendi alışverişimi yapıyorum hep sıkıntı olmuyor :P baktım annem güzel yemek yapmış hop konuyorum hemen afasd
Sosyal ağlarda paylaş

Haha jager aynen bende öyle yapıyom abi. Yarın pazara çıkacam mesela.

Bu arada Killer kendini kandırma abi yok çaktım gainerı karnım doydu filan adam gibi yemek yemeden olmaz o iş bence :)

Same bence o aletleri filan salla. Sırtın acıyorsa boş bar ile başlayacaksın squata. Herkes öyle başlıyor sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

Beyler 2.5 aydır spor salonuna giden bir cahil olarak yaptığımı ve başarmak istediğimi söyleyeyim yanlışım falan neyse bana yol gösterin pls :) Şimdi ilk ay cardio gittim yarım saat koşu esneme hareketleri yarım saat çevirebildiğim kadar hızlı şekilde bisiklet yaptım.
İkinci ay iki günlük ilk gün bacak ve ön kol ağırlıklı ikinci gün arka kol ağırlıklı bi program verdi hoca onu uyguladım ama ağırlık olarak çok zorlamadım kendimi.
Bu hafta ise önceki hocam işten ayrıldı yenisi de hiç sallamaz olduğundan araştıra araştıra bi program çıkardım kendime dün ilk defa uygulayadım program şöyle :
-15 dk koşu
-Sit and Squat 8x4
-Benchpress 8x4
-Deadlift 8x4
-King of Press(isminden tam emin değilim deadlift gibi başlıyo göğsüne kaldırıp en son yukarıya kaldırıyosun barı) 8x4 (ilk gün tam beceremedim bnu yetemedim.)
-Incline Benchpress 8x4
-Bu hareketin de adını bilmiyorum ama makina şöyle bişi idi:
8x4 yukarıdakinden de
-Cable Cross 8x4
-Dumbell Fly 8x4
-Dumbell Row 8x4
-Mekik 20x3
-10-15 dk çevirebildiğim kadar hızlı bisiklet.

Ağırlık olarak da dayanabildiğim kaldırabildiğim en yüksek ağırlığı koyuyorum gerçi dün inclineın altında kaldım tırstım biraz ehaha.

Ha bir de beslenme olarak çok çok özen göstermiyorum ama kompleks şekerden uzak duruyorum mümkün olduğunca meyvalardan almaya çalışıyorum şekerimi beyaz ekmek pilav makarna yine öyle kaçınıyorum çok zorda kalmadığım sürece. Ton balığı, tavuk göğsü tüketiyorum protein tam oranında alamasam da vücudum kas eritmesin diye.

Şimdi ne amaçla gidiyorum spora kısmına gelirsek ilk önce kilo vereyim diye başladım bende bildiğin man boobs var çirkin bi şekilde kilo verirsem kurtulurum belki dedim hemde kilo almıştım baya 85.5 olmuştum ikinci ayın sonunda tartıldığımda 78.8e düşmüşüm yağ oranımda %16.8 den %13.2 ye düşmüş. Sonra araştırırken öğrendiğime göre bu işin hormonal de bi boyutu varmış o nedenle testesteron seviyesini arttırmam gerekiyor imiş bende bunun gazıyla yukarıdaki programı yaptım. Ama dediğim gibi bu konularda cahil bir adam olduğumdan bilenlere danışayım dedim öyle işte yardımcı olan yol gösteren olursa ne mutlu bana :)

Edit: Haftanın 4 günü gidiyorum minimum 3 olcak şekilde bu arada.

Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

Haha jager aynen bende öyle yapıyom abi. Yarın pazara çıkacam mesela.

Bu arada Killer kendini kandırma abi yok çaktım gainerı karnım doydu filan adam gibi yemek yemeden olmaz o iş bence :)

Same bence o aletleri filan salla. Sırtın acıyorsa boş bar ile başlayacaksın squata. Herkes öyle başlıyor sonuçta.

bro i got this
Sosyal ağlarda paylaş

tiLi said:

ben squatta barı süngersiz koyuyorum trapezlere. 1-2 ay kan tutuyor geçiyor

beyt moobs gitsin diye yüz tane göğüs hareketi yapma bence, dengeli çalış. yağ yak güçlen tekrar bakarsın mooblara.

Tamamdır o zaman biraz daha dengeleyeyim ben programı teşekkürler başka tavsiyesi öğütü olan varsa açığım bilgiye :D
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...