Marty Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 abv sayfa basi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Sınır tanımamazlığı anlatmak için sanırım Osmanlı yı direkt buradan vuruyoruz =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Marty said: abv sayfa basi MUAHHAHAHAHAHHAHHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHHA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 mesaj sayfa basina gelince utandim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 ben osmanlılar oğlacı lafını abartı buluyorum, saray içinde, harem içinde yapılanlar "osmanlı" diye genellenmemeli, ha osmanlu demeden kasıt hanedansa o ayrı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 sarayin disinda yok muydu oglancilik? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Marty said: mesaj sayfa basina gelince utandim abi çok iyiydi ya @diğer eleman: abi orada da olabilir. yahu tarihin her çağında, dünyanın her yerinde olan bişi bu. bu kadar dışlayıp, küçük görmenin ne manası var çözemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 dusuncelihayvan said: Bu arada, şu da bizim ecdadımızdan... …Yaz olunca avradlara, kışın oğlanlara meylet ki, vücutça sağlam olasın. Zira oğlan teni sıcaktır, yazın iki sıcak bir araya gelirse vücudu bozar. Avrat teni ise soğuktur, kışın iki soğuk vücudu kurutur…” Tarih bilmeyen adam beyanatları böyle ne yazık ki, azıcık tarih bilse Osmanlı'nın zaten Roma imparatorluğundan aşağı kalır yanı olmadığını bilirdi. neyseki artık klima var ecdadımız raat edebilir fulltime oglan takılınabilir zaaAAAAA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 adam nasıl aşağıladı belli değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 soğuk severler düşünsün GAYSİNİZ SİZ LAN kış ve kışın getirdiği her uygulamaya karşıyım. http://forum.paticik.com/read.php?13,4383714,4384523#msg-4384523 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 sen cok yasamazsin söyliyim sana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 o neden lan? oğlancılar daha uzun mu yaşıyor? kyoto'ya hayır, yaşasın küresel ısınma! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 yok lan ne alaksi var. herseyi cok kafana takiyorsun belliki. abi bende yapiyorum saclar beyazliyor sadece, tavaya atilmis taze tereyagi gibi yavasca eriyorsun. ayrica kiz arkadas yoksada günü birlik degilde sürekli birini bul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 dasaaa said: Marty said: mesaj sayfa basina gelince utandim abi çok iyiydi ya @diğer eleman: abi orada da olabilir. yahu tarihin her çağında, dünyanın her yerinde olan bişi bu. bu kadar dışlayıp, küçük görmenin ne manası var çözemiyorum uslup meselesi, nasıl osmanlılarda oğlancılık yoktu demek yanlış ise osmalılar oğlancıdır demek bana çok abartı geliyor, yoksa yoktur demiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erdalz Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 dusuncelihayvan said: Bu arada, şu da bizim ecdadımızdan... …Yaz olunca avradlara, kışın oğlanlara meylet ki, vücutça sağlam olasın. Zira oğlan teni sıcaktır, yazın iki sıcak bir araya gelirse vücudu bozar. Avrat teni ise soğuktur, kışın iki soğuk vücudu kurutur…” Tarih bilmeyen adam beyanatları böyle ne yazık ki, azıcık tarih bilse Osmanlı'nın zaten Roma imparatorluğundan aşağı kalır yanı olmadığını bilirdi. bence bu laf bi iftira, çünkü kuranda açıkca yasaklanan bişeyi yapamaz osmanlı padişahı, hem tebası hem uleması hem çevresi azına eder yoksa. bu lafları bikaç rum ermeni tarihçi çıkartıp yamadı dahaçok. oğlan o devirde çocuk/genç olarak kullanılan bi laf. ufak yaşta erkek çocukları devlet daireleri için ve ordu yönetimi/askerlik için yetişdirdikleri ocaklarda oğlan diye anılır. pençik oğlanı, devşirme oğlanı, acemi oğlanı, içoğlanı, poturoğlanı, kuloğlu çeşşit çeşit oğlan diye anılan yapılanma var. ha bide haremde düzenni sağlamak için 11-12 yaşında hareme alınıp hadım edilen oğlanlar varki oda o çağın bir gereği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 benceyle senceyle olmuyo iste. bunu yazan sokaktak gecen adam degil, padisaha her konuda tavsiyelerde bulunan adam. hayat boyle. bugunun toplumunun homofobikligiyle o zamani dusunup iftira diyosunuz. padisaha sorma firsatimiz olsa adam catir catir diycek buyuk ihtimal. dusuncelihayvan said: Bu arada, şu da bizim ecdadımızdan... …Yaz olunca avradlara, kışın oğlanlara meylet ki, vücutça sağlam olasın. Zira oğlan teni sıcaktır, yazın iki sıcak bir araya gelirse vücudu bozar. Avrat teni ise soğuktur, kışın iki soğuk vücudu kurutur…” Tarih bilmeyen adam beyanatları böyle ne yazık ki, azıcık tarih bilse Osmanlı'nın zaten Roma imparatorluğundan aşağı kalır yanı olmadığını bilirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 birde bunu tartışmak çok saçma, varsa ne olur yoksa ne olur, amaç ne yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 onlar bizim ecdadimizzz, kiymetlimizzz diye gecmise tapan kitle kabullenemiyo insanlarin gay/bi olabilecegini de tartisma ondan cikiyo. birsey olucagi tabi ki yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 sadece onlar değil, gaylerde ortaya çıkıyor bizim ecdadımızda da gay var diye, tc için değil dünyada böyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibeybe Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Marty gene sayfa başı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 bu sefer kotu yakalanmadim neyse ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 maesselam said: anam o resmi tarih,gercegi rizeye git herhangi birine sor anlatsin dedesinden duydugunu git erzurumda, artık kök salmış yaşlılara sor nasıl ermenileri deştiğimizi. ama yok o zaman bunamış oluyorlar lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 bölgesel kürt aşiretlerin, tecrit sırasında kervanlara saldırdığı bilinen bir şey, kendileri de zaten saklamıyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Feamer said: sadece onlar değil, gaylerde ortaya çıkıyor bizim ecdadımızda da gay var diye, tc için değil dünyada böyle oğlancılık yok yani osmanlıda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 derebeylik var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar