Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

havuzlu, spor salonlu sitede oturunca,

roket adam

Öne çıkan mesajlar

o tesislerin kullanımı nasıl idare ediliyor? 200 kişiye bi havuz düşüyorken durumu nasıl ayarlıyorlar? 'kardeşhim biz yaşlıyık havuz neyime ödemicem bunun aidatını kullanan ödesin' diyen çıkmıyor mu? girişin ücretli olduğu görülmüş müdür?

fakirim, beni aydınlatırsanız sevinirim. proje de öyle ağaoğludur, dumankayadır falan değil, bölgesel bi ekibin projesi diyelim.
Sosyal ağlarda paylaş

çıkmıyor, o siteye yerleşirken havuzun olduğunu biliyor olarak geliyor insanalr, havuz sonradan yapılacak olsa itiraz edilebilir ama projede zaten yapılacağı söylenmişse yapacak bir şey yok

genelde spor salonlarının işletmeciliği ihale ile veriliyor, ihaleyi alanlar da spor salonuna kaytı olmak isteyenlerden ücret alıyor

havuz ile spor salonu ayrı şekilde değerlendirilyor yani, spor salonu kullanmak istemeyen doğal oalrak bir şey ödemekzorunda değil ama havuz varsa her türlü aidatta ödemek zorunda
Sosyal ağlarda paylaş

Site yonetim sirketleri var, genelde organizasyonlari onlar ayarliyor.

Ben ayrica uyelik ucreti vermiyorum mesela. Giris cikis saatleri zaten belli, haftada 1 gun havuz temizligi(katki solusyon vs icin ayri sirket geliyor) , ayda bir doldur bosalt yapiliyor. Spor salonu gun asiri 2 saat kapali kalip temizleniyor.

Girisler ztn bina icinden , kotuye kullanan cok gormedim ama rfid otomat li kapi sistemine gecilicek sanirim.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

Site yonetim sirketleri var, genelde organizasyonlari onlar ayarliyor.

Ben ayrica uyelik ucreti vermiyorum mesela. Giris cikis saatleri zaten belli, haftada 1 gun havuz temizligi(katki solusyon vs icin ayri sirket geliyor) , ayda bir doldur bosalt yapiliyor. Spor salonu gun asiri 2 saat kapali kalip temizleniyor.

Girisler ztn bina icinden , kotuye kullanan cok gormedim ama rfid otomat li kapi sistemine gecilicek sanirim.

bu senin dediğin,ali ağaoğlu v.b müteahhitlerin dışındaki dürüstlerin yaptıkları uygulama:D diğerleri lastiği %1 karla satıp,100 lira takma+nitrojen isteyen çakma lastikçiler gibi
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Peki aylık ödemede veya diğer sistemde, giriş çıkışı nasıl kontrol ediyor bu adamlar? Yani düşününce tatil köyü falan değil sonuçta, biraz sıkıntı çıkarmış gibi geliyor. Saat olsun, temizlik olsun, vesaire.

Bizim sitede tesisleri MGM City Club'a kiraladılar bilmem kaç seneliğine mesela, giriş kartla yapılıyor, yıllık üyelikle üye alıyorlar sadece ve site sakinlerine hesaplı oluyor bayağı.

170 lira aidat veriyoruz ondan gayri, o da 10 küsür güvenliğe, temizliğe, bahçeye, olası tadilatlara vs. ve siteyi yöneten yöneticiyle, muhasebeciye falan gidiyor işte.

MGM de misal sadece havuza abone almıyor, illa tam üye olmak gerekiyor ve sağlam fiyatlar var. Ona rağmen kalabalık olmasa da dolu.

Yazın da işte açık havuz haftasonları piyasa yapmaya gelenler ve güneşlenenlerle dolu oluyor, genelde hafta içleri site sakinleri, milfler ve gençler oluyor havuzda.

------------------------------

Bir de spor kompleksleri bedava olan siteler var, onların aidatları kira gibi; 700 liraya kadar aidat ödeyen tanıdıklarımız var. Ama taşınan insanlar bu fiyatları bilerek taşınıyorlar ve genelde o aidat karşılığında vale hizmetinden kuru temizlemeye, bahçivana kadar bayağı bir hizmet alıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...