quixef Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Başvurduğum Finans masterlarından herhangi birisi olursa, bu konularda belli bir yetkinliğe erişmem gerekecek. Misal, aşağıdaki konu listesi üzerinden online derse adamlar 1450 USD istemiş: - Basic C/C++ Language and Syntax - Object-Oriented Programming (OOP) in C++ - Inheritance and Polymorphism - Generic Programming in C++ and Standard Template Library (STL) - An Introduction to Boost C++ Libraries - Applications in Computational Finance: Applications and test cases (Black Scholes pricing and Greeks), Monte Carlo methods, finite difference methods (Euler, Crank-Nicolson), lattice methods, exact methods (Barone-Adesi-Whaley, bonds, swaps, swaptions) Sonuncu madde hariç bu forumu ziyaret eden arkadaşlara çok tanıdık gelen şeyler olmalı bunlar, soracağım şu: Bu insanlar online olarak 16 haftada öğretiyoruz dediğine göre, benim daha uzun sürede de olsa kendi kendime öğrenebilmem için kitap / kaynak / online tuto vb. tavsiyeleriniz var mıdır?
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Deitellerin C++ kitabı var, ilk 3 maddeyi hallettirir ama 0 olan birisi için faydalı olur mu bilemedim
senko Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 c++'ı tam olarak öğrenmek diye bişi yok. ama beginner seviyesi için deitel'in kitabı güzeldir senin derslerin için yeterli olur o kitap zaten, çalıştıkça da biraz daha gelişirsin.
fizban Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 16 haftada bunları yapacka kadar öğrenirsin. monte carlo falan da 12. haftaya kadar gelirsen kolay işler. scientific computing için c++ öğreneceksen, öğrenilir. c++'ta c** yazmayacak sonuçta.
aquila Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Para niye vericen, ac courserayi ordain dersleri al.
reyou Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 youtube da bile zilyon tane tutoriyel var.
Deacon Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 2012 yilinda bunlari para verip ogreniyorsaniz cok yanlis yapiyorsunuz cok.
quixef Mesaj tarihi: Kasım 22, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 22, 2012 Bu forum iyi güzel de, WoW daki gibi postun tamamını okumadan cevap yaz'a basamama teknolojisi gerekiyor cidden. Diyorum ki, elin oğlu 1450 dolar istiyor, kaynak / kitap / online tutorial var mı bildiğiniz; daha uzun sürede de olsa kendim öğrenebileceğim.
Phoenixlin Mesaj tarihi: Kasım 22, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2012 https://www.coursera.org/ Son maddenin direk dersi var hatta. Aldıydım ama vakit darlığından bıraktım sonra
quixef Mesaj tarihi: Kasım 22, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 22, 2012 Onu gördüm Coursera da ama, R diye open source bir şeyi öğretiyorlar görünüyor, genele yaygınlık oranı nedir bilemiyorum ki?
Phoenixlin Mesaj tarihi: Kasım 22, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2012 R, matlab gibin bir şey. Onun istatistik alanında özelleşmiş hali hatta. Ama computational investingde o istenmiyor diye biliyorum: "Algorithmic and statistical aspects of the course will be illustrated using Excel spreadsheets and Python programs, so familiarity with these tools is helpful."
nameless Mesaj tarihi: Kasım 22, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2012 hpc mi yapılıyor bu yüksek bölümünde? ben de computational science üzerine yaptım da yükseği. http://www.cprogramming.com/tutorial.html adresi yeterlidir.
quixef Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 Cevap yazan herkese teşekkürler demeyi unutmuşum, teşekkürler arkadaşlar, inceliyorum farklı kaynakları şimdi.
quixef Mesaj tarihi: Kasım 25, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 25, 2012 Aldım Deitel'in kitabını, 1.5 chapter gittim güzel güzel ehehe #include using namespace std; int main() { cout << "Öğreniyorumn"; cout << "demek kin"; cout << "zaaaaaaa xD"; } (Program olarak da Dev C++ kullanıyorum, iyisi bu mudur, yoksa var mı başka tavsiye?)
Deacon Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Linux kur. Environment'i da ogren bu surecte.
Öne çıkan mesajlar