Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

C/C++/OOP Tavsiye

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Başvurduğum Finans masterlarından herhangi birisi olursa, bu konularda belli bir yetkinliğe erişmem gerekecek. Misal, aşağıdaki konu listesi üzerinden online derse adamlar 1450 USD istemiş:

- Basic C/C++ Language and Syntax
- Object-Oriented Programming (OOP) in C++
- Inheritance and Polymorphism
- Generic Programming in C++ and Standard Template Library (STL)
- An Introduction to Boost C++ Libraries
- Applications in Computational Finance: Applications and test cases (Black Scholes pricing and Greeks), Monte Carlo methods, finite difference methods (Euler, Crank-Nicolson), lattice methods, exact methods (Barone-Adesi-Whaley, bonds, swaps, swaptions)

Sonuncu madde hariç bu forumu ziyaret eden arkadaşlara çok tanıdık gelen şeyler olmalı bunlar, soracağım şu: Bu insanlar online olarak 16 haftada öğretiyoruz dediğine göre, benim daha uzun sürede de olsa kendi kendime öğrenebilmem için kitap / kaynak / online tuto vb. tavsiyeleriniz var mıdır?
Mesaj tarihi:
c++'ı tam olarak öğrenmek diye bişi yok.
ama beginner seviyesi için deitel'in kitabı güzeldir
senin derslerin için yeterli olur o kitap zaten, çalıştıkça da biraz daha gelişirsin.
Mesaj tarihi:
16 haftada bunları yapacka kadar öğrenirsin. monte carlo falan da 12. haftaya kadar gelirsen kolay işler.

scientific computing için c++ öğreneceksen, öğrenilir. c++'ta c** yazmayacak sonuçta.
Mesaj tarihi:
Bu forum iyi güzel de, WoW daki gibi postun tamamını okumadan cevap yaz'a basamama teknolojisi gerekiyor cidden.

Diyorum ki, elin oğlu 1450 dolar istiyor, kaynak / kitap / online tutorial var mı bildiğiniz; daha uzun sürede de olsa kendim öğrenebileceğim.
Mesaj tarihi:
R, matlab gibin bir şey. Onun istatistik alanında özelleşmiş hali hatta.

Ama computational investingde o istenmiyor diye biliyorum:

"Algorithmic and statistical aspects of the course will be illustrated using Excel spreadsheets and Python programs, so familiarity with these tools is helpful."
Mesaj tarihi:
Aldım Deitel'in kitabını, 1.5 chapter gittim güzel güzel ehehe

#include
using namespace std;

int main()

{

cout << "Öğreniyorumn";
cout << "demek kin";
cout << "zaaaaaaa xD";

}

(Program olarak da Dev C++ kullanıyorum, iyisi bu mudur, yoksa var mı başka tavsiye?)
  • Yeni Oluştur...