Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Proje arabası: Nissan 200sx S14A (Canlı)

Sequo

Öne çıkan mesajlar

Evet arkadaşlar gelelim yeni projemize. Bu projeyi canlı canlı anlatmak istiyorum. Her gelen parçanın ve her işlemin detaylı fotolarını ve yapılanlarını tek tek anlatcam.

Öncelikle aracımızdan bahsedelim.

Resim:

Aracımız resimde görüldüğü üzere Nissan 200SX S14A dır. 1997 model olmasına rağmen 2006 trafiğe çıkışlıdır.

Orjinal 114.000KM de olup her aksanı kusursuz çalışmakta ve tamamen kapalı garajda saklanmıştır.

Hiç drift yapılmamış ve hiç yorulmamıştır. Bazılarına sallıyormuşum gibi gelebilir ama gerçekten Türkiyenin en temiz 200SXidir diyebiliriz.

Araç JDM üretim olup orjinal manuel vitesdir. (5 ileri şanzuman sonradan dönme 6 ileri m3 şanzumanı ile kıyaslanmasın) Ruhsatındada 200SX MT olarak geçmektedir.

Aracı yeni aldım ve sahibini razı edebilmek için her türlü pisliği yaptık :) Aracı güncel bir typer fiyatından daha yüksek fiyata aldımda denebilir.

Stok olarak aracımız 210 HP güç üretmektedir. Üzerinde Intercooler, Tial blow off ve HKS hava filtresi vardır.

Ayrıca yürüyen aksamına eski sahibi yaklaşık 12.000$ masraf yapmıştır. XYZ Sertlik yumuşaklık ve kamber ayarlı Coilover kit. brembo fren sistemi, komple al takım XYZ. Advan racing rs 19'' orjinal jant takımı (TR fiyatı 8.000TL) vs

Bugün itibari ile parça listemizi sipariş ettik. Listemizde bir kaç değişikliğe gittik detaylı listeyi burada paylaşacağım.

Listeden fiyatları çıkarmayacağım ki böyle bir projeye girmek isteyen olursa ne kadar harcandığı konusunda fikir edinsin diye.

Aracın yapımı Maslak Atatürk sanayinde Peak Garagede yapılacaktır.

Yaptığı işleri görmek için Peak Garage internet adresi ziyaret edilebilir.

Aracın şuanda motoru açılmış durumdadır. Parça siparişini geçtik parçaların gelmesiyle montaj başlayacaktır.

Gelelim parça listemize:

Listede yazan kargo bedelleri USA içi kargo bedelleridir. USA da siparişleri tek bir adresde toplayıp oradan direk türkiyeye 2 parça halinde kargoyalacağız.

Türkiye kargo masrafı ve gümrük bedelide toplamda yaklaşık 1.500$ ı bulur minimum.

Ekstra olarak Vi-Pec beyin kullanacağız. (Bkx: Vi-Pec) onu Japonyadan özel sipariş ediyoruz bunlardan ayrı. Beyin fiyatı 1.200$ kargo ve gümrüğüde 250$ tutuyor.

Parçalarımız şuanlık bu kadar motor açıldı darton gömlek sanırsam çakıldı ve rektefiye işlemlerinin bitmiş olması lazım.

Bu hafta maslağa uğrayınca detaylı fotolarla konuyu şenlendircem.

İnşallah bu projedende alnımın akıyla çıkacam.

Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

Oyle olmuyo burda kardes.

Anlamadım? Sorun reserve ise çekeceğim fotoları koymak için o şekilde reserve yaptım fotoları. Anlayış gösterirseniz mutlu olurum.

OMG tamam çözdüm güncelleyemiyorum mesajları 15 dk den sonra arkadaşın teki özel mesaj atmış saolsun. Silerseniz o mesajları sevinirim o zaman.

Farkında bile değilim kusura bakmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

sequa senin ki özel bi proje olduğundan o reserve mesajları parameciumdan rica edersen senin için editleyebilir
yane değişiklik yada ilerleme olduğunda sen yaz mesajını en sona ekle paramecium onnarı en üste taşısın

bu arada abi foruma değişik bi soluk getirdin valla
15000 dolara araba parçası
entresan şeyler tabe

ps: para adına konuştum adam aadam forumun en efendi modu sıkıntı olmaz gibi düşündüm.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Vodan said:

Çok alakasız olacak ama 1997 model araba nasıl 2006 trafiğe çıkışlı oluyor? Gümrükte mi yatmış bunca sene?

2006 senesinde japonyadan sıfır geliyor araba türkiyeye.

Edit: Yanlış bilgi 2002 senesinde Japonyadan türkiyeye 0 geliyor. Araca hiç plaka takılmıyor koleksiyon aracı olarak saklanıyor. 2006 senesinde vergileri yatırılıp artık sokağa çıkarılmasına karar veriliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Leopar said:

japonyadan sifir geldigine emin misin? japonya disina grey import edilen jdm spec arabalarla ilgili birsuru hikaye duydumda

japonyada pert olduktan sonra geri toplanip disariya satilan arabalar falan

Bu yorumu tamamen bilgisizlikten yaptığını var sayıyorum. Pertten toplanan aracı anlamayacak salak var mıdır acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Sequoya said:

Leopar said:

japonyadan sifir geldigine emin misin? japonya disina grey import edilen jdm spec arabalarla ilgili birsuru hikaye duydumda

japonyada pert olduktan sonra geri toplanip disariya satilan arabalar falan

Bu yorumu tamamen bilgisizlikten yaptığını var sayıyorum. Pertten toplanan aracı anlamayacak salak var mıdır acaba?

ben allahim diyene inanan var lan, bu ne ki asdf.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...