cantug Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Selam arkadaslar CDN imiz nasil calisiyor kontrol edecegizde acaba bi abana bilirmisiniz ? Lutfen... 1080p bir video linki asagida verdigim onu copy paste yapip VLC ye yapistirin link i ama download degil stream yapin Lutfen. Hiziniz 10mbit ustu olmasi oneriyoruz alti buffer takilma ihtimali yuksektir. Cok tesekkur ederiz. 5/10 dk oynatmaniz yeterli istatistik icin... Stream test link i http://download.torrent-tr.com/Beauty%20and%20the%20Beast%202012/Season%201/BB1TEST.mkv
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 20mbps fiberde gayet iyi, hiç takılma yok, ortalara seek yaptım, yarım saniye içinde kendine geldi stream.
cantug Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Suan ayni anda 29 kisi stream yapiyorda patiden bi sen varsin galiba Hmm yok testerlarimizin 22 si online gerisi pati
Masakari Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 takıp duruyordu bende kapadım ttnet 8e kadar yolu var tarifesi
cantug Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 1080p core oldugu icin bitrate i yuksek yani anlik en yuksek 1200kb/sn download gerekli
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 dusuk tutmaniz gerek onu. Netflix mesela 7.8 mbps istiyor sanirim. 8 ile calisacak sekilde yapmislar yani, calisiyor da.
di Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 5/10 dk 30 saniye yapiyor bu arada. Acip birakmayin, yemeyin bw'leri.
cantug Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 açıkçası 8mbit gerçek 1080p için bir hayal belki mkvden daha iyi sıkıştıran bir codec çıkarsa olabilir. ki zaten şuan Alpha testlerde vazgeçilebilir durum olabilirde. Ama böyle iyi kaliteyi hedefliyoruz erişebilirliği değil.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Netflix gercek 1080p, kalite de cok iyi.
cantug Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 di said: 5/10 dk 30 saniye yapiyor bu arada. Acip birakmayin, yemeyin bw'leri. nedemek istedin ? :) 300mbyte mi demek istedin ? Özel olarak istediğiniz bi video varsa tabi onuda koyabilirm hem izlersiniz hem bw gitmez hem testimiz miss gibi sürer
di Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 5'i 10'a bolunce yarim dakka ediyor o da 30 saniyeye esit oluyor onu diyorum. sdf
cantug Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 GERGE said: Netflix gercek 1080p, kalite de cok iyi. tabi algı olayı baya bi geniş olay buna bişi diyemeyiz Bizim(dükkanda), cam-rip film dvd ye yazılmış diye çok iyi güzel diyip alan müşterilerimiz de var, Blu-ray film le dvd yi yanyana oynatip dvd yi seçenlerde.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Ac bak kalitesine. Bluray istersen 30 mbps ortalama zaten. YouTube 1080p 3.5 mbps ile 720p'den hallice. Bu senin 10 mbps ancak yeter dedigin Beauty and the Beast'in ise orijinal kaynagi 16 mbps. CW serisi o ve kesin olarak biliyorum ki ATSC ile gonderilen bu yayinlar 16 mbps'yi teknik olarak asamaz. ATSC ayrica cok optimum bir codec kullanmiyor, teknoloji olarak 95'in mpeg-2'si. Kendisi icin olabilecek en iyisi ama bilgisayarlar daha optimum quality/mbps degerlerine erisebilir rahatlikla. 16 mbps'yi daha iyi bir codec ve ATSC'nin desteklemedigi variable bitrate olayini kullanarak 8 mbps'de kalite kaybi farkedilir olmadan stream etmek mumkun. Sen kaliteden anlamiyorsun demeden once dusun bir. Orijinal kaynagi verimsiz bir 16 mbps olan bir yayin (Beauty and the Beast'in bluray cikmadi daha) en asagi 10 mbps diye veriliyorsa verimli bir yontem kullanmiyorsundur.
cantug Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Öncelikle neden böyle bir art niyetle yaklaştığınızı anlamış değiliz ekipçe. Madem bukadar bilgilisiniz videoların bitratelerinin sahnelere göre değiştiğinide bilirsiniz ? gereksiz yerde 100kbit bile yetebilir bazı yerlerde bu 16mbite kadar çıkabilir. bluraylerde dediğiniz gibi 30mbps ye kadar gider bazen 45 bile olabilir. Ki test için koyduğum videoda bit değerleri belli dir ve buna göre bir hız belirledik en uygunun 10mbit ve üstü olduğunu saptadık. Bu demek değildirki bütün videolarımız bu şekilde olacaktır biz mümkün olan en iyi kaliteyi sağlamayı düşünüyoruz. Test için koyduğumuz İzlediğiniz video da ortalama 5-6mbps bitrate i vardır.Bitrate i 5-6 ise oo 8 le izleriz demek olmuyor malesef + 5+1 ses kodeği bitrate ide eklenmeli bunuda üst düzeyde tutmaya çalışıyoruz. Hulu olsun Netflix olsun media stream center serverları vardır siz farketmeseniz bile programın codeklerini kullanırlar (flv,vmw). Bu tarz Stream özellikli sistemler değişkendir ve bw sıkıntıları yüzünden kısıtlanmıştır. Biz MKV (matroska) kodekleri kullanmaktayız. Pardon üzgünüm ama Dizimag te HD Film(450mb) izliyorum ben diyip 1.2gb lik mkv indirilen dizilerle aynı görüntü diyenlerden farkınız kalmıyor bu tavrınızda. Yinede teşekkür ederiz eleştirileriniz için 8mbit hatlılar için 720p streamlerimiz mevcut olacak.
cantug Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Test video Kodek bilgileri: Format : Matroska Format version : Version 2 File size : 1.62 GiB Duration : 42mn 35s Overall bit rate : 5 433 Kbps Encoded date : UTC 2012-10-12 08:30:32 Writing application : mkvmerge v5.8.0 ('No Sleep / Pillow') built on Sep 2 2012 15:37:04 Writing library : libebml v1.2.3 + libmatroska v1.3.0 Video ID : 1 Format : AVC Format/Info : Advanced Video Codec Format profile : [email protected] Format settings, CABAC : Yes Format settings, ReFrames : 4 frames Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC Duration : 42mn 35s Bit rate : 4 941 Kbps Width : 1 920 pixels Height : 1 080 pixels Display aspect ratio : 16:9 Frame rate mode : Constant Frame rate : 23.976 fps Color space : YUV Chroma subsampling : 4:2:0 Bit depth : 8 bits Scan type : Progressive Bits/(Pixel*Frame) : 0.099 Stream size : 1.47 GiB (91%) Language : English Default : Yes Forced : No Color primaries : BT.709 Transfer characteristics : BT.709 Matrix coefficients : BT.709 Audio ID : 2 Format : AC-3 Format/Info : Audio Coding 3 Mode extension : CM (complete main) Format settings, Endianness : Big Codec ID : A_AC3 Duration : 42mn 35s Bit rate mode : Constant Bit rate : 384 Kbps Channel(s) : 6 channels Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE Sampling rate : 48.0 KHz Bit depth : 16 bits Compression mode : Lossy Stream size : 117 MiB (7%) Language : English Default : Yes Forced : No
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Dosyan 1.47GB. Bunu 10 mbps ile indirsen ve %25 bir overhead olsa (o kadar olmaz ya) yaklasik 25 dakika surer. Mkv, flv filan codec degil, container. kalite ile ilgileri yok. O 5.1 dediginiz sesi indirmek de 2 dakika surer 10 mbps hizinda, zaten 117 mb diye yazmisiniz. Adobe flv kullanmiyor bu arada artik, f4v'ye gectilerki bunun mkv'den eksik bir yani yok. H.264 kullaniyor direk, AVC yani. Ayrica kullandiginiz video constant bitrate kullaniyor verdiginiz degerlere gore, degisken degil yani. Netflix'den 8 mbps ile bolum basi 2 GB veri geldigini gordugum oldu, zaten verimli bir 8 mbps baglanti saatte 3gb indirebilir. Hulu'nun 720p yayini ise bolum basina 700 mb kadar. Orada 1080p yok zaten. Ayrica Hulu'da bu 720p yayini cok rahatca 3 mbps ile izleyebiliyorsun, uydunet ile izliyorum ben. Yani saatte 3GB kapasiteli 8 mbps hat bizim 1.47GB'lik dosyamizi stream edemez diyorsun. Sorun benim tavrimde mi, sizin streaming sisteminizde mi bu durumda? Sozun ozu internetten indirdiginiz, indirilip izlemek icin hazirlanmis bir mkv dosyasini stream icin koyamazsiniz. Streaming ayri bir sanat, farkli codecler ve protokoller gerektiyor.
cantug Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Diğer dedikleriniz için bişi diyemiyeceğim zaten aynı şeyi söylemişiz ama ufak ayrıntıları gözden kaçırıyorsunuz biraz daha düşünebilirseniz görebilirsiniz. Siz download konusuna girmişsiniz ki buda yanlış bir düşünce. Downloadta tabiki istedikleri hızda indirebilirler. GERGE said: Sozun ozu internetten indirdiginiz, indirilip izlemek icin hazirlanmis bir mkv dosyasini stream icin koyamazsiniz. Streaming ayri bir sanat, farkli codecler ve protokoller gerektiyor. Ama bu dediğiniz belki 2010 yılından öncesi için geçerli diyebiliriz Burda iyice derinlemesine girmek(göz boyama)istemişsiniz ama artik öyle farklılıklar gerektirmiyor.Ki bu yüzdendirki test yapıyoruz müşteri portföyümüzü çıkartıyoruz ücretsiz bir seviste olsak.Artık insanların bağlantı hızları gayet ideal ve bu dediğiniz öğelere şirketler sadece BW,Depolama sıkıntısı ve müşterilerin ihtiyaclarını karşılama amaçları olsun veya videoların indirilmesini yasaklıyorlar(lamak istiolar) bu yola başvuruyorlar. Tabiki de bu sıkıntılarımız varsa da olacaksa da teknik konular son kullanıcıları yani sizi ilgilendirmemektedir, isterseniz tabiki bilgi verebilirsiniz ama yönlendirme yapmanız için şirketimize iş başvurusunda bulunmanız ve işe alınmanız gerekmektedir. Burda 4-5 yıllık ar-ge çalışmamızın üzerine anti-tez üretmeye çalışıyorsunuz halen neden ısrar ediyorsunuz anlamış değilim. Ama yinede teşekkür ederim aydınlatıcı açıklamalar için.
cantug Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 fixmen said: Yurtdisindan cok takiliyor. trace atıp öm atabilirmisin
Magnum Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 aga ben youtube da bile 720p izleyemiyorum, yapma gözünü seviyim çağırma beni böyle 1080p yerlere.
cantug Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Teşekkür ederiz deneyenlere baya bi veri topladık BU arada Mag bağlantın nedir ?
Magnum Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 8mbit ama şu belli kotayı geçince 3mb olanlardan.
HakkiYendi Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 tikliyorum indirmeye basliyo, tamamen idm'nin fesatligi ben masumum
Öne çıkan mesajlar