Aceace Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Oyman; Hacı ne demek istediğini anlıyorum. Hatta haklı olduğunu da düşünüyorum. Scarlett'ın "Best woman gamer" ünvanına sahip olmasının da haksızlık olduğunu düşünüyorum. Hatta tezine somut destek vermekte isterim. Caster Semenya (Güney Afrika'lı atlet)'nın "Yeterince" kadın olmadığına dair pek çok şey söylendi. Semenya'yla ne alaka diyecek varsa açıklayayım. Sadece diğer kadın atletlere karşı haksızlık yapılmasının önüne geçilmek istendi hepsi bu. Kimse ona karşı saygısızlık etmekte istemedi. Sonuç olarak kadınlarla beraber koştu. Madalyasını da haketti. Ama kusura bakma da bu şekilde bir şey savunulmaz. Yani bir transgender ile peruk takmayı karşılaştırmanı, "apış arasında bir şey var mı yok mu?"ya indirmeyi kimse hoş görmez... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 abi onu bunu bırakın parting dümdüz ezdi scarleti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oymanq Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 peruk olayını ben açmadım yanlız. daha kimin ne yazdığını net okumamışın. onu söleyen boneparttı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 doubtful said: Cuce said: doubtful said: Geyik filan derdim ama harbiden sc camiası elitmiş bunu gördüm bu başlıkta. Haksız rekabeti "öyle hissediyor diye" olumlu karşılıyor insanlar, ne acaipsiniz. ortada haksız rekabet olarak ne var onu anlamadım ben. İzah edeyim; Dünya satranç federasyonunun en iyi 100 satranç oyuncusu listesinde kaç kadın oyuncu var? -> 1 kaç erkek oyuncu var? -> 99 http://tinyurl.com/yz5ogfn Ve bu oyuncu tüm tarih boyunca en iyi 10 satranç oyuncusu listesine girebilmiş tek kadın oyuncu. Dünya satranç şampiyonların listesine bakalım; http://tinyurl.com/brrl5pp Kaç kadın oyuncu var? -> 0 Erkeklerin kadınlara göre daha iyi strateji oyuncusu olduğu anlaşıldı herhalde. Sadece kas gücü değil, strateji gücü söz konusu olduğunda da erkeğin kadınlar liginde olması haksız rekabettir. Erkek olarak doğup belli avantajları, kazanımları doğal olarak aldıktan sonra "öyle hissederek" kadın olunabilir ama bu durum kadınlara bir haksızlık yapmaya sebep değildir. Eğer adaletli olunacaksa transgender'lar arası en iyi oyuncu denilebilir scarlett'e tümüyle kitlenin carpıklığından doğan bır konu bu. kadın erkek farkından değil. erkek olmanın starcraftta kadın olmaya bir avantajı yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Atari oyununda ne farki lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aceace Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Oymanq said: iyi ozaman her kadın gibi hisseden best woman her erkek gibi hissedenede best man ödülü verilsin. messiye mesala bir peruk takalım oda kendini kadın gibi hissetsin hem en iyi erkek hem eniyi kadın oyuncu olsun. bukadar kolay mı la bu iş? şakasınız yeminle. adam yarın saçları kestirip ya o ergenlik günlerimdi bir anlık histi vazgeçtim derse nolcak? best woman ödülünü gerimi alcaz? Bonepart peruk şeysini başlatmış olabilir ama bu bu bu... Rage'e bağlama, bi sakin ol, derin nefes al. Tekrarlıyorum. Savunduğun konuda haklı olduğunu düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
baybety Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 pipisi olana bayan demem karşımda bir bayan varmış gibi davranamam bu herif hala ayakta işeyebiliyosa ödülü woman tarafından alamamalı. -------------------------------------- düşününki bir bayansınız starcrafttada çok iyisiniz, ibnenin biri çıkıyo ve sizin alacağınız en iyi ödülü alıyo hak mı adalet mi ? o ibneye bişey demiyorum saydı duyarım hata o ödülü kadınları hiçe sayıp verende -------------------------------------- benim kanaatim o ödülü veren kişi oğlancı herhalde, bu herifin gönlünü almak için ödül verdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Micton Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Transgender ameliyat ile kadına dönmüş olanlara denmiyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
baybety Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 madem dünya kupasını alamıyoruz o zaman milli takımın tamamına saç uzattırıp etek giydirelim bayanlar dünya şampiyonu olalım (not: Volkanı sırma saçlı olarak düşünemiyorum :PPP) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 doubtful said: Dünya satranç federasyonunun en iyi 100 satranç oyuncusu listesinde kaç kadın oyuncu var? -> 1 kaç erkek oyuncu var? -> 99 http://tinyurl.com/yz5ogfn Ve bu oyuncu tüm tarih boyunca en iyi 10 satranç oyuncusu listesine girebilmiş tek kadın oyuncu. Dünya satranç şampiyonların listesine bakalım; http://tinyurl.com/brrl5pp Kaç kadın oyuncu var? -> 0 Erkeklerin kadınlara göre daha iyi strateji oyuncusu olduğu anlaşıldı herhalde. Yalnız şöyle bir durum var, satranç kulüplerinde go kulüplerinde falan 9 erkeğe 1 kız düşüyor gibi bir şey hatta bazılarında daha da fena durum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
doubtful Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Cuce said: tümüyle kitlenin carpıklığından doğan bır konu bu. kadın erkek farkından değil. erkek olmanın starcraftta kadın olmaya bir avantajı yok Tabi tüm kitle çarpık, tüm dünya çarpık bi' senin fikrin düzgün. Madem erkek olmanın sc'da kadın olmaya bir avantajı yok, şimdi sen sc'ta profesyonel seviyede rekabet içerisinde bulunmuş oyuncular içerisinde kaç kadın oyuncu olduğunu bize söyle; bunlardan kaçının bonjwa olabildiğini, kaçının OSL, MSL, WCG kazandığına bir bakalım. Yemez di' mi? Güney Kore'de kadın erkek eşitliği vb. konularda bir problem olmadığı için kitleye bilmem neye laf atma boşuna, yok öyle bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
doubtful Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Myshkin said: doubtful said: Dünya satranç federasyonunun en iyi 100 satranç oyuncusu listesinde kaç kadın oyuncu var? -> 1 kaç erkek oyuncu var? -> 99 http://tinyurl.com/yz5ogfn Ve bu oyuncu tüm tarih boyunca en iyi 10 satranç oyuncusu listesine girebilmiş tek kadın oyuncu. Dünya satranç şampiyonların listesine bakalım; http://tinyurl.com/brrl5pp Kaç kadın oyuncu var? -> 0 Erkeklerin kadınlara göre daha iyi strateji oyuncusu olduğu anlaşıldı herhalde. Yalnız şöyle bir durum var, satranç kulüplerinde go kulüplerinde falan 9 erkeğe 1 kız düşüyor gibi bir şey hatta bazılarında daha da fena durum. Kızlar bu kulüplere girişte bir problemle mi karşılaşıyor? Veya girdikten sonra bir baskı vb. gibi bir problemle mi karşılaşıyor? Tüm bu soruların cevapları hayır olduğuna göre sakın bu durum bayan oyuncuların tercihinden kaynaklanıyor olmasın? Bu oyunlar kendilerine zor geldiği için mesela ;) Okulda çalışkan öğrenciyi inek diye yaftalayıp, okulun piçlerine ilgi gösteren bir akıl yapısından bahsediyoruz. Ne yazık ki "düzgün" kız çok çok az. Onlar da başımızın tacı zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Anlatmaya çalıştığım şey fiziksel yapı olarak kadınların bir eksiği olmadığı, böylesi bir farkın olmasının nedeninin kadınların daha az ilgi gösteriyor olması. Az ilgi göstermenin nedenini de sadece zor diye kesip atamazsın çünkü kadınların ilgi gösterdiği pek çok zorlayıcı spor dalı var. Senin mantığınla bakarsak eğer tarihteki bilimkadını sayısı da erkeklere göre çok az o zaman kadınlar gerizekalı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
doubtful Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Myshkin said: Anlatmaya çalıştığım şey fiziksel yapı olarak kadınların bir eksiği olmadığı, böylesi bir farkın olmasının nedeninin kadınların daha az ilgi gösteriyor olması. Az ilgi göstermenin nedenini de sadece zor diye kesip atamazsın çünkü kadınların ilgi gösterdiği pek çok zorlayıcı spor dalı var. Senin mantığınla bakarsak eğer tarihteki bilimkadını sayısı da erkeklere göre çok az o zaman kadınlar gerizekalı? Kendi argümanını ortaya koyamadan, rakamlarla vb. istatistiklerle desteklemeden benimkine laf atıyorsun. Bunun adı tartışma değil; işkembeden sallama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 alla all anedne o kadar alındın be. türkceisni bulamadım sacmalamısım. sample size is biased işte. pro satranc oynama amacıyla yola cıkıp bundan kopmıyan kadın sayısıyla erkek sayısının, ve cevrenın kadınları bu konuda ciddiye almamaısndan doğan bir istatistik o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 doubtful said: Kendi argümanını ortaya koyamadan, rakamlarla vb. istatistiklerle desteklemeden benimkine laf atıyorsun. Bunun adı tartışma değil; işkembeden sallama. Argümanım ortada. Verdiğin istatistiğin tek başına bir anlamı yok, benim vereceklerimin de bir anlamı yok çünkü başarı oranını hesaplamak için katılan sayısı ve sonuçlar üzerinden hesaplama yapmak lazım. En son tekrar yazdım, senin mantığına göre tarihteki ünlü biliminsanlarından çok azı kadınsa, kadınlar erkeklere göre gerizekalı oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
baybety Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Myshkin said: Anlatmaya çalıştığım şey fiziksel yapı olarak kadınların bir eksiği olmadığı, böylesi bir farkın olmasının nedeninin kadınların daha az ilgi gösteriyor olması. Az ilgi göstermenin nedenini de sadece zor diye kesip atamazsın çünkü kadınların ilgi gösterdiği pek çok zorlayıcı spor dalı var. Senin mantığınla bakarsak eğer tarihteki bilimkadını sayısı da erkeklere göre çok az o zaman kadınlar gerizekalı? aynen öyle kadın erkekten daha zayıftır her yönden bu geri zekalı oluyo anlamına gelmez genelleme yapıyoruz ayşe ahmetten geri zekalıdır diyemeyiz. bireyselleştirmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Micton Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 doubtful said: Madem erkek olmanın sc'da kadın olmaya bir avantajı yok, şimdi sen sc'ta profesyonel seviyede rekabet içerisinde bulunmuş oyuncular içerisinde kaç kadın oyuncu olduğunu bize söyle; bunlardan kaçının bonjwa olabildiğini, kaçının OSL, MSL, WCG kazandığına bir bakalım. Yemez di' mi? Aynı karşılaştırmayı, kadın oyuncu sayısını ve erkek oyuncu sayısını yanyana koyarak yap, ne kadar saçma şeyler söylediğini anlayacaksın. Belki cidden erkekler stratejik düşüncede daha üstünler, ama senin bahsettiğin konularda bunu anlayamazsın, çünkü kadın starcraft oyuncusu çok çok az. Hatta genel olarak kadın oyuncu sayısı çok az. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
doubtful Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 SC büyük kitlelere ulaşamamış ve mazisi eski olmayan bir strateji oyun olduğu için satrançtan örnek vermiştim zaten. Satranç hem büyük kitlelere ulaşmış, hem oyuncu sayısının çok yüksek olduğu hem de mazisi çok eskilere dayanan bir strateji oyunu. Kadın oyuncu sayısı fazla olsa da netice değişmiyor. Eğer okuma zahmetine girseydin (veya okuduysan anlamış olsaydın) satranç örneğine cüce'nin sc ile cevap vermesi üzerine alıntıladığın bölümü yazdığımı anlardın. Tartışmanın içerisinden cımbızla bir bölümü alıntılamak yerine geneli hakkında konuşursan daha sağlıklı olur. Zaten burada esas kaçırdığın nokta profesyonel kadın-erkek oyuncu sayısı arasındaki büyük farkın kadın oyuncuların bu işi erkekler kadar iyi becerememesinden kaynaklandığı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 o son cumleni de istatiksel olarak kanitlarsan soyledigin belki dogru olur ama sadece ilk 100 istatistigi ile o sonuca varamazsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
doubtful Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Verdiğim istatistik tam olarak "kadınların erkekler kadar" bu işi yapamadığını açıklıyor zaten. Yoksa kadınlar bu işi yapamıyor demiyorum ki başka bir istatistiğe gerek olsun. Tüm dönemler için, tüm satranç tarihi boyunca (FIDE) en iyi 10 satranç oyuncusu sıralamasına sadece 1 kadın girebilmiş daha hangi istatistiğe gerek var? Anlaşılmıyor galiba, linkleri açıp inceleyen yok herhalde; Zimbabwe dahil 158 ülkenin üye olduğu dünya satranç federasyonunun 1924 ten bu yana tuttuğu istatistikleri söylüyorum burada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 yoo kesinlikle onu aciklamiyor hatta yanindan bile gecmiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
doubtful Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Evet senin mesajın çok şeyi açıkladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oymanq Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 bir troll ağlıyor gözleri yaşlı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 / Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar