xetraynex Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 kagidina gore farkli dpi degeri mi oluyor anlamadim, bilen varsa sunlarin farklarini soyleyebilir mi? kimi 4800 diyor, kimi iki deger birden veriyor... Mesela en altta 4800 diyor ama 4800 dpi ile tarayacak degil heralde 600 bile buyuk oluyor uzun suruyor. o 4800 ile baska birsey kastedilmis sanki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 sıkıcak gibi olucam ama, bir tanesi siyah beyaz bir tanesi renkli için olabilir. bir de taşeron web sitelerine baktıysan bilgileri kafalarına göre doldurmuş da olabilirler, en iyisi hangi scannera bakıyorsan onun official sitesinden alman olacaktır bilgileri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 hepsiburada'dan baktim hepsine ya, valla su ana kadar renkli renksiz scan dpi ayrimi hic gormedim cok gariptir, var mi oyle bir ayrim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GreenPeace77 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 tarayıcıların kalitesini optik çözünürlük belirler, çoğu satıcı yazılım tabanlı çözünürlük le reklam yapar, örnek olarak bu modelde Canon CanoScan 8800F Optical Resolution 4800.0 dpi x 9600.0 dpi Interpolated Resolution 19200.0 dpi x 19200.0 dpi yani tarayıcının kaliteye etkisini optical resolution belirler bazı satış yapan sitelerde bu tam olarak belirtilmemiş olabiliyor sen firmanın sitesinden tam özelliklere bak. not: bazı scanner modeller gri renk sıkalası 256 ton olduğu için daha yüksek dps tarama yapabilmekteler, ama bu çokta gerekli değil zaten 4800x9600 tarama yapsan yüzlerce mb tutar resim dosyası, kullanım yerine göre hatta ondan biraz daha yüksek taramakta fayda vardır her zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 bu daha aciklayici oldu ama 300-600 dpi'lardan bahsederken bazen 2400 ve 4800 gorunce ben sasiriyorum, bu ne diyorum. Optik resolutionda da 300-600'den 4800'lere kadar cikabiliyor mu yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 xetraynex said: valla su ana kadar renkli renksiz scan dpi ayrimi hic gormedim cok gariptir, var mi oyle bir ayrim? yazılımdan seçtiğin scan tipine göre farklı dpi yapabiliyor. aynı scannerin bu kadar farklı dpi değerleri yazılmasının nedeni o olabilir diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GreenPeace77 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2012 dersenki ben en fazla 300-600 dpi çözünürlükte tarama yapıcam bana 600 dpi tarayıcı yeterli diye düşünme, 4800 dpi optik tarayıcının 600 dpi tarama sonucuyla, 600 dpi çözünürlük teki tarayıcıdan 600 dpi taranan görseller arasında ciddi kalite farklı oluşur, ama tabi bütün bunlar ofis ortamındaki işler için anlamsız, amacın profesyonel fotoğraf taramaksa optik çözünürlük önemli. birde şu var opak taramalardaki yüksek çözünürlük saydam materyallere geçince film diapozitif gibi çözünürlük yarıya bazen daha fazla oranda düşer vede taryıcıdaki görüntü algılayıcı ccd nin ve yansıtıcı aynasının optik yansıma yı ve ışık kırılmasını azaltıcı katmanların olup olmaması da saydam materyal tarama kalitesi etkiler, profesyonel iş yapanlar drum scanner la tarama yapmışlardır uzunca bi dönem ama günümüzde kalmadı onlar sanırım. tarayıcıda "ccd" algılayıcı olmasına dikkat et "cıs" algılayıcılar daha kötü sonuç veriyolar zaten fiyatlarıda çok düşük olur onların Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 GreenPeace77 eyvallah bu ccd olayina bakacam almisken ondan alayim bu toplu tarayici + yazici + fotokopi aletlerinde ccd yok galiba onlarin taramalari daha dusuk oluyor hem fiyatlari da cok pahali. sanirsam ayri alacam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cantug Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 herzaman en düşüğü baz alın başınız ağırmaz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar