Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tarayicilardaki farkli farkli DPI degerleri kafami karistirdi

xetraynex

Öne çıkan mesajlar

tarayıcıların kalitesini optik çözünürlük belirler, çoğu satıcı yazılım tabanlı çözünürlük le reklam yapar,
örnek olarak bu modelde Canon CanoScan 8800F
Optical Resolution 4800.0 dpi x 9600.0 dpi
Interpolated Resolution 19200.0 dpi x 19200.0 dpi

yani tarayıcının kaliteye etkisini optical resolution belirler bazı satış yapan sitelerde bu tam olarak belirtilmemiş olabiliyor sen firmanın sitesinden tam özelliklere bak.

not: bazı scanner modeller gri renk sıkalası 256 ton olduğu için daha yüksek dps tarama yapabilmekteler, ama bu çokta gerekli değil zaten 4800x9600 tarama yapsan yüzlerce mb tutar resim dosyası, kullanım yerine göre hatta ondan biraz daha yüksek taramakta fayda vardır her zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

xetraynex said:

valla su ana kadar renkli renksiz scan dpi ayrimi hic gormedim cok gariptir, var mi oyle bir ayrim?

yazılımdan seçtiğin scan tipine göre farklı dpi yapabiliyor. aynı scannerin bu kadar farklı dpi değerleri yazılmasının nedeni o olabilir diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

dersenki ben en fazla 300-600 dpi çözünürlükte tarama yapıcam bana 600 dpi tarayıcı yeterli diye düşünme, 4800 dpi optik tarayıcının 600 dpi tarama sonucuyla, 600 dpi çözünürlük teki tarayıcıdan 600 dpi taranan görseller arasında ciddi kalite farklı oluşur, ama tabi bütün bunlar ofis ortamındaki işler için anlamsız, amacın profesyonel fotoğraf taramaksa optik çözünürlük önemli.

birde şu var opak taramalardaki yüksek çözünürlük saydam materyallere geçince film diapozitif gibi çözünürlük yarıya bazen daha fazla oranda düşer vede taryıcıdaki görüntü algılayıcı ccd nin ve yansıtıcı aynasının optik yansıma yı ve ışık kırılmasını azaltıcı katmanların olup olmaması da saydam materyal tarama kalitesi etkiler, profesyonel iş yapanlar drum scanner la tarama yapmışlardır uzunca bi dönem ama günümüzde kalmadı onlar sanırım.

tarayıcıda "ccd" algılayıcı olmasına dikkat et "cıs" algılayıcılar daha kötü sonuç veriyolar zaten fiyatlarıda çok düşük olur onların
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...