Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

spor bölümünün moderasyonu'na hitaben..

Sam

Öne çıkan mesajlar

beşiktaş'ın şampiyonluğu konulu başlıkta yazacaktım ancak kitlenmiş, burada yazmak durumundayım.

nukem'in mesajı:
"Bjklileri sagduyuya çagiriyorum.
Köpekler havlamak için yaratilmistir arkadaslar cevap vermeyin kimseye zaten en iyi cevabi dün Sergen Yalçin verdi"

benim mesajım:
"e admin böyle konusursa cemaat ne yapacak ki, bende hata.."

wanderer'ın mesajı:
"moderasyon super."

nukem'in cevabı:
"Bu tip atismalar spor bölümünde serbest.
Eger sizin hosunuza gitmiyorsa girmeyin arkadaslar ne diyebilirimki
Zaten kendi belirledigim bir kriterde degil bu Spor bölümü 149801490. kere söylüyorum spor tartismalarinin klonu disindan kurtarilmasi ve ötcek adam burda ötsün diye yapilmis bi alan.
Bir çok kisiye ters düstügü için bu uygulama buraya msg yazmiyor zaten yine ters düsenler yazmiyabilir. hosgörülü davraniyorum saga sola saldirip mesaj silmiyorum diye beni elim kolum bagli zannetmeyin.Bana ne söyleniyorsa ona göre moderasyonumu yapiyorum ve bu moderasyonda düzgün kabul edilecek msglari benden de iyi kimse bilemeyecegi için buna göre msg atiyorum.
Yani kusura bakmayin kimse "güzel cimbomlu kardesim" hede hödö olayina giremez.Futbol olayi insanlarin üzerinde çok büyük stres birakan birsey yöneticiler bile maçtan sonra yaptiklari açiklamalari dinliyosunuz televizyonda eger bende esnek davranip bu bütün stres unsuru msglari siler ve atanlari cezalandirmaya gidersem spor alaninda 2-3 kisi msglasiriz artik.

(Sam ve wanderer'e hitaben,daha önce söylemistim msglariniz üzerimde biraktiginiz etki ve seviyenize bagli olarak ciddiye alinir.)"

birkaç madde halinde yazmak istiyorum istiyorum düşüncelerimi:

- başlıkta moderasyon'a hitaben dememin nedeni bölüm moderatörünün attığı bir mesajı 'kişisel düşüncem' demeden atıldığında moderasyon görüşü olarak kabul etmem.

- paticik'in spor forumuna adım atmamam gerektiğini anladım, nukem'e teşekkür ediyorum bunu açıkça belirttiği için.

- hoşgörülü davranıp mesajımı silmediği için de teşekkür ediyorum, 'son derece' hoşgörülü davrandı.

- hareket çeken yöneticilerin örnek alınması konusuna da değinesim gelmiyor, spor'u ölüm-kalım mücadelesi olarak görmediğimden bu bölüme bakmasam da boyum kısalmaz. fakat paticik'in saygın tartışma ortamı ünvanını benim gibi dikkate alan ve sporla daha çok ilgili kişiler isterse otursun düşünsün biraz.

- nukem'in üzerinde nasıl bir etki bıraktığımızı bilemiyorum ama 'seviye' ibaresi dikkatimi çekti. 'seviye' nedir?

- fakat sinirimin sınırını zorlayan nokta nukem'in sözlediği "köpekler" ifadesi için "siz üzerinize alınmayın" tarzında bir açıklama yapmaması oldu. bu söz forumda söylendiği için yine forumda bir özür bekliyorum. stres atma, şaka ya da takılma olarak hiçbir şekilde kabul etmiyorum bu sözü.[hline]Agent Thompson: You!
Agent Smith: Yes, me.
[turns Thompson into another Smith]
Agent Smith: Me... me... me...
Agent Smith Clone: Me too.
Sosyal ağlarda paylaş

bana ne abim ne de bir arkadaşım köpek dedi bugüne kadar, diyeni de silerim arkadaşlıktan. herkesin istıhap haddi başka..[hline]Agent Thompson: You!
Sosyal ağlarda paylaş

tekrar maddeler halinde yazıyorum okuması daha rahat oluyor..

- hoşgörün konusunda iğnelediğim doğru, nedenini anlamış olmanı umardım.

- karakedi'yle başka bir başlıkta fikir alışverişi yaptık zaten, ben orada "ilgili kişiler isterse düşünsün" dedim, tek kişiye yönelik değil sözüm ve adminlere de hitaben değil sadece.

- bize hitap ederken seviye ve etki demen biraz yanıltıcı olmuş sanki biz yanlış bir etki bırakmışız gibi.

- ben forumda asıl anlamıyla havlayan kimse görmedim, mecaz olarak kullanıyorsan da daha net bir ifade kullanman gerekir kime yönelik konuştuğun için. eksik ifade ettiğini varsayarak üzerime alınmıyorum ben de o halde..[hline]Agent Thompson: You!
Sosyal ağlarda paylaş

nukem sen orta yere "bjk'liler cevap vermeyin, köpekler havlamak içindir" diyorsun ve gs'li birisi bjk'lilerle atışıyor. başka gs'liler de eleştiriyor bjk'lileri. burada kime hitap edildiği belirsiz ve çok yanlış böyle yanlış anlaşılmaya tatsızlık çıkarabilecek bir ifade kullanman.[hline]Agent Thompson: You!
Sosyal ağlarda paylaş

bana net üzerinde, futbol konulu ve daha seviyeli bi forum gösterin.

bende size haklısınız diim.

pratikde yapılamayacak olanı savunmanın mantıgı yoktur.
her ülkenin kendi gercekleri var.

siz istesenizde futbol bu sekilde tartısılıyor, istemesenizde.[hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus...
Sosyal ağlarda paylaş

kedi futbol nerede düzgünce tartışılıyor ki burada tartışılsın demişsin, paticik'i "comunity"sinin çoğunluğunu aklı başında adamlar oluşturan bir yer olarak varsayarsak; Ntv kavgalı dövüşlü -ratingli- futbol programları yapmıyor ama genede izleniyor. Aynı mantıkla devam edersek Türkiye'de Cs de kavgalı dövüşlü tartışılıyor diğer forumlarda veya yarı-politik konular vs. bile başka forumlarda ana-bacı düzeyinde gerçekleşirken burada seviyesiz tartışmalar, yönetim anlayışıyla minimal düzeyde kalıyor. Aynısı spor bölümü için neden gerçekleştirilmesin...
Sosyal ağlarda paylaş

ilk açıldıgında gerçekleştirildi,
diger bolumlerdeki gibi katı moderasyonla yönettik de ne oldu? mesaj atan yoktu spor bolumunde. bomboş bi forum bölümü idi.

yinede şuanda net üzerinde futbol ile ilgili forumlar arasında en seviyeli forumuz. belirli dozajı geçen olursa modlar uyarıyor.

kısacası paticigin spor bolumu maddenin dogasına uygun olarak yönetiliyor.

kişilere ve kurumlara direk olarak hakaret/küfür edilmemeli bu site ana kurallarına göre yasak zaten, ama laf atmalar karşılıklı atışmalar espri yaparak laf sokmalar vs. bunlar dogaldır.[hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus...
Sosyal ağlarda paylaş

Valla Nukem in ben aşırı derecede BjK yi savunmaktan başka yaptığı bi boku pek görmedim :lol:

ama bir keresinde ben sinan engin e it dedim diye o msj ı değiştirip benim terbiyesiz olduğumu yazmıştı ama
hiç fatih terim e yazılan it şerefsiz gibi kelimelerde oynama yapmamıştır bunu kınıom yane

yoksa ben görmedim BJK liliğini öok yansıttığını buraya[hline]~Sultan of the Empire Earth~
Sosyal ağlarda paylaş

kedi önceden spor bölümü bomboştu da şimdi nasıl mesajlarla doldu? daha sayfaya bakar bakmaz başka takımlara hakaretten oluşan başlık adları hemen göze çarpıyor, başlığı normal olanların da içine bakınca hakaretler, küfürler gırla gidiyor. mesaj sayısını arttırmak için bunlara tolerans gösterilecekse neden sadece bu bölümde oluyor peki? "sporu konuşmanın doğası bu" demenizi de aklım almıyor çünkü ben de spor konuşurum, konuşanları da görürüm ama buraya bakınca sokakta döner bıçaklarıyla birbirini kovalayan insanların düşüncelerini okur gibi oldum.

burasının seviyesi beni bir spor meraklısı olarak değil paticik meraklısı olarak ilgilendiriyor herşeyden önce, onu da söylemek isterim..[hline]Agent Thompson: You!
Sosyal ağlarda paylaş

azmo'ya tümüyle katılıyorum, maç sonucunu duyunca girip tebrik ettim, "100üncü yılda güzel oldu" dedim, birkaç sayfa sonra "sen de 'türevlerin' gibi bükemediğin bileği öp" dendi bir başkasına. türevin anlamı bir yana :) ben kimsenin elini filan öpmedim, sevineni kutlamak bana göre ne birini küçültür ne diğerini büyütür.

buraya girdin mi mr jekyll olmak zorundasın, dr hyde'lığa prim yok..[hline]Agent Thompson: You!
Sosyal ağlarda paylaş

foruma alacağınız kişileride itinayla seçin o zaman.
herkesin istediği saygılı-ölçülü bir forumdur.
forum, birşeyleri paylaşmak için vardır. stres tahtası değil ki gelip sövesin burda.
sövmek istiyosanız dedikleri gibi gidersiniz paticik'in dışında bi foruma veya chat odasına herneyse, yaparsın yapacağını.
kedi demişki; "önceden kurallar katıydı bi Allahın kulu msj atmıyordu" sizin amacınız bölümlerin topic'lerle dolup taşmasıysa o başka, gerekirse söyleseydin biz doldururduk bişekilde. neyse.. ama "bana göre" her hususta ölçülü olunmalı. Heyheylenilmemeli stres atmak için vs..
zaten ölçülü olmak isteyen durur bu sitede yada tahammül edebilen.. kimse kimseyi çekmek için girmiyor bu siteye. beraber olmak için, arada sohbetle birlikte bilgi paylaşmak için bir aradayız. paticiği sevdiğimiz için burdayız.
*! fazla uçmuştur. *
[hline]
..to live is to die..
Sosyal ağlarda paylaş

Muabbetin BJK şampiyonluğu olduğu bir forumda, bizler sevinirken, bazı gs'li ve fb'li arkadaşlar bjk'yi tebrik ederken zıpçıktının biri gelip de "kırk yılda bir şampiyon oldunuz vıy vıy vıy" diye küfrederse sağa sola ortalık geriliyo tabiki doğal olarak ve karşılıklı atışmaya giriyo. Burada sorun moderasyonda değil bence. Bu arada sam sende türev olayına takıldın 10 gündür :) Bacyo onu kötü niyetle söyleyecek kdr zeki diil (feneri tutuyo yani) :P[hline]-= Myrlur Ownz Jo0 =-
Sosyal ağlarda paylaş

Senden zekiyimdir muhtemelen, neyse buyutmeyeyim olayi simdi, saka yapmaya calistigini umuyorum.

Butun 6s'lilar manasinda soyledigim bi lafi durup dururken niye her topicde soyleyecek kadar dert ettigini anlamis degilim ama madem ettin, ozur dilerim.[hline]Gesp (a.k.a Baggio)
L50 Elven Eldritch Officer of Soul Reavers, LGM Tailor
Email: [email protected] | Icq: 5100111
Sosyal ağlarda paylaş

Benimde rahatsiz oldugum bir$ey var.
Konularin sonuna ba$kalarinin cevap hakkini doguracak cevaplar vererek kitliyor.
Eger bir konu kitlenecekse ustunde konu$ulacak daha fazla $ey kalmami$ olmali.
Yani;
"... budur." diyerekten ustune Lock koymamali.[hline]tHe Original fi$h

O bir GS taraftari..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Baggio, 27 May 2003 17:12 tarihinde demiş ki:
Senden zekiyimdir muhtemelen, neyse buyutmeyeyim olayi simdi, saka yapmaya calistigini umuyorum.

Butun 6s'lilar manasinda soyledigim bi lafi durup dururken niye her topicde soyleyecek kadar dert ettigini anlamis degilim ama madem ettin, ozur dilerim.[hline]Gesp (a.k.a Baggio)
L50 Elven Eldritch Officer of Soul Reavers, LGM Tailor
Email: [email protected] | Icq: 5100111

ikinci paragrafta ne ifade ettiğini anlayamadım doğrusu, başka birilerine söyledin de ben mi üzerime alındım yoksa ben de dahildim de fazla mı önemsedim? belki de ilk paragrafta söylediklerine benziyordur düşüncelerim?[hline]Agent Thompson: You!
Sosyal ağlarda paylaş

son 1 haftadır mesajlarımda iğneleyici veya insanların alınıcağı şekilde mesajlar atmamaya başladı, açıkçası hala devam ediyordu hakaretler vs. bu durumda spor bölümünde yaygarayı çıkaranlardan olmadığıma karar verdim

galatasaraylı mod olayı için eğer başka biri istemiyorsa ben yapabilirim[hline]Erkek adamın çarşıyla, pazarla işi olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...