Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

unallocated (ayrılmamış) disk problemi

Bone

Öne çıkan mesajlar

windows 7'de bir problem var herhalde, daha önceleri aynı bilgisayarda kullandığım ve çalışan, dock üstünde çalıştırdığım harddisk, şimdi disk yönetimi penceresinde ayrılmamış (siyah şerit) olarak görüyor. bilgisayarım penceresi altında da çıkmıyor disk.

internette çözüm yolu aradığımda epey alakasız şeyler çıktı önüme.
FixMBR yap diyen de var, unallocated diski format atmak gerekir diyen de, recovery programıyla içindeki dosyaları kurtar diyen de. ama düzgün bir cevap bulamıyorum bu konuyla ilgili, neden kaynaklanabileceği ve nasıl çözülebileceği üzerine.

disk MBR değil GPT. fixMBR yapmanın bir etkisinin olmayacağını düşünüyorum.
daha önce de bir diğer diskimde bu sorunu yaşadığımda, önüme gelen her data recovery programını denedim ama diskteki dosyaları tanımadı hiç biri. o yüzden data recovery etmekle de uğraşmak istemiyorum, direk dosyalar kullanılabilir olsun.

daha öncesinde türkiye'de profesyonel veri kurtarma şirketi aramıştım ama yok sanırım. gerçi bizim yapabildiklerimizden farklı ne yapıyor ki o şirketler?

bu disk için minitool partition wizard ile partition recovery etmeyi deneyeceğim. bu tip programlara karşı umudum yok artık, ne denesem işe yaramadığından bunun da işe yaramayacağını düşünüyorum. birkaç gün tarama sürecini bekleyip elim boş ayrılırım herhalde.

eğer gene olmazsa yeni basit birim yarat diyip format atmadan partition yaratmayı deneyeceğim. bilemiyorum ne olacak, dosyalar geri gözükecek mi... internette böyle bir metodun işe yarayıp yaramayacağı konusunda bir bilgiye de rastlayamadım.

bu tip konular hakkında bir bilgiye sahip olan var mıdır forumda? internet'te çözümü olmayan siteleri tarayıp durmaktan yoruldum.
Sosyal ağlarda paylaş

ubuntuda neyi deniycem, diski görüyor mu görmüyor mu diye mi?

testdisk'te analiz işlemi bu kadar günde daha %37'e gelmiş anca.
birkaç tane, unusual media descriptor ve number of bytes per sector mismatches hatası gözüküyor. umarım şu analiz işlemi bitince düzeltir, boşuna zaman geçirmemiş oluruz.
Sosyal ağlarda paylaş

ulan kaç gündür sabırla testdisk'in bitmesini bekliyorum, KAÇ GÜNDÜR tarıyor anca %95'e geldi bugün...
nasıl bir şansa artık temizlik vardı bugün evde, sigorta attı ve bilgisayar kapandı.
hay sikicem arkadaş böyle işi ben ya.
izmir'de seagate'in profesyonel veri kurtarma şubesi felan olsa vericem atıcam kafalarına diskin ne hali varsa görsün artık orda...
windows 7 de ne bokuna böyle bir problem çıkartıyorsa bilmiyorum. nasıl bir şanssa bendeki de artık
ooooooooffffffffff....
Sosyal ağlarda paylaş

partitiona linuxde ulaşmayı denedin mi?MBR için fdisk var, GPT içinde gdisk varmış.

testdisk kullanması zor bir program.çok basit bi menüsü var ama hata yapmakta bir o kadar çok kolay.testdisk skertmediyse, gdiskle GPT yi onarabilecekmişsin gibi.gdisk'i daha önce kullanmadım, testdisklede 1.5tblık hddyi heder etmiştim.

http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=273621

http://www.rodsbooks.com/gdisk/
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...