Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Processing power nası satarım lan" diye geldik meğersem bitcoinmiş.

Chemical

Öne çıkan mesajlar

Yok ben varolan bitcoinden bahsetmiyorum , hani mine edip olmayan bir bitcoini var ediyorsun ya , o bitcoinden bahsedıyorum.

Örneğin her 10 dakikada 25 bitcoin oluşuyor diyorlar , o bitcoinler de 3875 dolar edıyor şuan , onu soruyorum ben 3875 dolarlık ürün atıyorlar piyasaya ama aslında kimsenin cebinden para çıkmıyor. Sen btc mine ettin al sana 1 btc 155 dolar değerinde diyor sistem ama sistemin cebinden bir para çıkmıyor sonuçta.

Yahu tamamda cüce parayı devlet basıyor hani , bir merkezi durumu var , burada merkezi bir durum olmadıgı için kafama takılan varolan bitcoinler degil , mine edilen 10 dakikada bir 25 coin çıkan coinler, onların para ettiğini düşüncek olursak birisi de para vermediğine göre , kimi insanlar 155 dolar verip 1 btc alıyor kimisi para vermıyor atıyorum 50 saat bilgisayarında programı açık bırakıyor yine 1 btc kazanıyor 155 dolar ederinde. O gibi bir durum olsa gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

bak. Lirayı kim basıyo? merkez bankası. liranın değerini makul bire enflasyon değerinde tutmak icin para basıyo dimi?

aynı sekilde bitcoindede herkez para basıyo ama para basılma mümküniyeti sistemin doğası gereği talep'le dengelincek sekilde.
Sosyal ağlarda paylaş

yok cevaplıyorum sorunu.

kimse kimseye para vermiyor. kimseninde kimseye para vermesine gerek yok.
para birimleri kendi değerlerini yaratırlar. birilerinin o birime para yatırmasına gerek yok.

merkez bankasının 10 dakkada 25 lira basmasıyla, 10 dakkada 25 bitcoin cıkması arasında bir fark yok.
Sosyal ağlarda paylaş

He işte oraya kadarını anladım bende ,

Sonra 'merkez bankası 25 lira basıp bu parayı kime veriyor nasıl piyasaya sürüyor ve kime veriyorsa niye ona veriyor' diye sordum kendime cevabını bilmediğimi farkettim.

Sonra aynısının 'bitcoin 25 bitcoini kime veriyor sorusunun cevabını bılıyorum , piyasaya bitcoin sürecek her türlü bari süreceksem uğruna çalışan birilerine veriim ' diyor sanırım sistem. Hani 'seve seve' piyasaya 25 bitcoin zaten sürülecek her 10 dakikada bir , e piyasaya bitcoin sürecek , rastgele birine vermektense ugruna çalışan birilerine veriyor , bunu da pp ile ayırt edebiliyor. Gibi bir durum var sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat said:

He işte oraya kadarını anladım bende ,

Sonra 'merkez bankası 25 lira basıp bu parayı kime veriyor nasıl piyasaya sürüyor ve kime veriyorsa niye ona veriyor' diye sordum kendime cevabını bilmediğimi farkettim.

Sonra aynısının 'bitcoin 25 bitcoini kime veriyor sorusunun cevabını bılıyorum , piyasaya bitcoin sürecek her türlü bari süreceksem uğruna çalışan birilerine veriim ' diyor sanırım sistem. Hani 'seve seve' piyasaya 25 bitcoin zaten sürülecek her 10 dakikada bir , e piyasaya bitcoin sürecek , rastgele birine vermektense ugruna çalışan birilerine veriyor , bunu da pp ile ayırt edebiliyor. Gibi bir durum var sanırım.

nerdeyse olmuş evet :) Yani gerçek merkez bankasınıda düşünürsen mesela fed trilyonlar basıyo nereye veriyo parayı? Bütçe açığını o şekilde finanse ediyor yani nereye verdiği çokta önemli değil. Burda en azından o 25 bitcoini elde etmen için kasman lazım zaman harcaman lazım para harcaman lazım etc
Sosyal ağlarda paylaş

Tam sonunu anlamamıştım , onu da anlamış oldum :D

Mantıklı konu bitcoin , fakat bu anonim oluşu ve riskli işlerde kullanılışı yayılmasında sıkıntı oluşturabilen unsur.

'Dolar aldım' dediğinde kimse 'niye rusa mı gidicen' demiyor ama 'bitcoin aldım' dediğinde 'niye uyuşturucu mu alıcan' diyebiliyor , bu önyargı kalktığında çok daha yaygın kullanılan bişi haline gelebilir. O zamana kadar şimdilik yatırım yapmaya yatkın bişi bence , en kötü ihtimalle gidip 5-10 bitcoin alsanız şimdi biraz çok para gibi gelebilir ama 2050 yılında unutmuş bile olabilirsiniz , o zamana aklınıza gelirse sattığınızda bir çok yatırımdan daha çok kazandıracağı neredeyse kesin :D
Sosyal ağlarda paylaş

abi bitcoinin şuan en büyük düşmanı bence hoarderlar.
bitcoinlerin %80'inin sadece elde tutulduğu, asla el değiştirmemesi.

Ayrıca piyasadaki bitcoinlerin büyük kısmının da az sayıda bir insanda olması, çok büyük kontrol veriyor hoarder tayfasının eline.

Sayıları az, böyle bir sisteme o kadar erken zamanda giricek kişilikleri var, ellerinde bitcoinlerin büyük kısmını tutuyorlar ve ne yapıcaklarını bilmiyoruz.
Şuanki piyasa, bu insanların içinde olmadığı piyasa. Bu insanlar piyasaya girerse mesela ellerindeki coinleri satmaya başlarlarsa ve değeri düşürdükleri için zincirleme bir çökmeye götürürlerse bitcoinleri çok fazla insanın canı yanar, tayfayı kaybederiz gibime geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgisayardan anlamayan biri olarak , tahmini biraz ölçmek istedim ne kadar zamanda ne kadar mine ederim biraz inceliim dedim . Hiç anlamadığım için ekran kartı kısmını geçemedim , fpga falan diyo mhash falan dıyo tabii beni aşıyo.

Yok mu şöyle 'calculate' tuşunu basınca otomatik 'saatte şu kadar btc' falan diyecek bir program?
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.bitcoinx.com/profit/

Önce
https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison

Buradan ekran kartınızı/cpunuzu/fpga'nızı bulup mhash değerine bakıyoruz.

Mesela bendeki kart ATI 7970
Mhash: 650 MH/s civarı yakalanabiliyormuş.

Değiştireceğiniz değerler:
Power consumption (W)
bu ortalama 350-450 arası, tek kart GPU-crossfire GPU.

Cost of mining hardware (USD)
0 girin elinizdeki aletle mine edicekseniz.

Hash rate (MHash/s)
650 giricem çünkü wikipedia sayfasında elimdeki karta 650 diyor.

Electricity rate (USD/kWh)
0.18 dolar olması lazım türkiyede.

hesaplıyorum
Revenue per day 6.39 USD
Günde bu kadar kâr diyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam o soyledığın yerleri buldum bende zaten ama ekran kartımı sadece biliyorum , gpu cpu fpga falan ne demek onu bıle bılmıyorum ki ben :D hani konuya hakim biri degilim malesef :D

Boyle bir start the test falan gibi bişi olsa direk denesek bize tahmini soylese çok daha net olurdu :D

Hatta benim ekran kartım AMD Radeon 7610 onu da listede bulamadım
Sosyal ağlarda paylaş

5750 var

Difficulty 7,673,000.00
Mining Factor 100 0.99 USD/24h@100MHash/s as in these charts
Average generation time for a block (solo) 8 years, 14 days (can vary greatly depending on your luck)
Hardware break even never
Net profit first time frame -47.57 USD

ahahaha sesli güldüm lan
Sosyal ağlarda paylaş

GPU'yu bi test edeyim dedim de, 94Mhash uretebiliyorum saniyede. Bir cacik olmuyor haliyle yalniz difficulty 1'de kaldi. Haliyle killandim calisiyor mu bu hakkatten diye zira local server'a difficulty ne dedigimde cok daha farkli bir deger aliyorum.

Nedir asli astari bunun ? Bir de su kadar hash su kadar bitcoin diye bir kiyaslama yapmak mumkun mu yaklasik olarak ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...