di Mesaj tarihi: Kasım 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2012 Selam, Kisa sure icinde bir mulakatim olacak, agzima agzima vuracaklar diye tahmin etmekteyim. Haliyle bir konu acayim da once siz vurun istedim. Bir de sadece benim degil, cogunuzun isine yarayacak bir konu haline gelebilir sanki. Soyle de ornek bir format onermek istiyorum. said: PHP - PHP ile chain function yaratip kullanabilir misiniz ? Nasil/neden ? Konunun troll free tutulmasi en buyuk arzum, istegim. Bu konuda akilaya guvenim sonsuz. Tutmazsa da Allah belasini versin artik yapacak bisey yok. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2012 aybediyon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Kasım 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2012 di said: PHP - PHP ile chain function yaratip kullanabilir misiniz ? Nasil/neden ? http://www.talkphp.com/advanced-php-programming/1163-php5-method-chaining.html method chain diye hatırlıyodum, doğruymuş. altta biri sormuş neden diye, cevabı da var. falan filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beyt Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Aynı websitesini XHTML 1.x ile ve XHTML5 ile yazdığını düşün hangisi sana ne gibi avantajlar, kolaylıklar, sağlayacaktır? Gibi bi soru olabilir mesela takip ediyor musun aradaki farkları avantajlarını dezavantajlarını biliyor musun diye şeettirebilirler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Ya recruiter verdi gazi, Rambo modunda gittim "siz hepiniz ben tek ulan" diye. Soru geldi sonra; - PHP biliyo musun ? Biliyorum. Al bunu yaptim. + Guzel guzel, JSON kullandin mi hic ? - Evet, onu da surda kullandim, aha bak burda. + Super. Maas beklentin ne ? - Recruiter'la konuscaniz onu. + Haa, e tamam. Benim sorularim bu kadar ? Senin merak ettigin bisey yoksa bitti. - Annen ^^ sfd serefsizler. Neyse aklimda var bi kac soru. Uyuyayim azcik yazicam sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 abi latince anatomi vırt zırt okumuş adamım, şu konuşulanlar bu dünyadan değilmiş gibi geliyor. saygım sonsuz. troll sayılırsa akila ağzıma vurabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 E abi meslekler bu kadar alakasiz olunca normal. Konuyu acip terimleri yazan sen olsan, biz de su an senin hissettigin gibi hissedecektik. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 ne guzel mulakatmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 recruiter dedigin headhunter mi ? maas isini iki taraf ayri ayri headhunterla mi gorusuyor bu alemlerde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Abi contractor role'lerde oyle. Permanent'larda da oyledir heralde. Contractor role'lerde salary gunluk belirleniyor daha cok. Permanent'larda yillik. Ilanlarda belli bir aralik oluyor. O aralik ustunden agency ne kadar yuksek koparabilirse o kadar kopariyor senin icin zira sana aldigi maasin ustune belli bir yuzde de kendileri aliyorlar. Atiyorum senelik 40K aldin kopardin, o senin oluyor. %x kadarini da ayrica agency'ye oduyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Kasım 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2012 said: LAMP .NET + HTML5 / CSS3 / JS fix'd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 11, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2012 E soru o zaman. Stackoverflow'da denk geldim soruya ve cevaplarina, baya hos yazmislar. said: Given this: $foo = array(1, 3, 7); Write a function (on this whiteboard) to sum the values of the array. said: the solutions i'd provide, the pros/cons and what it tells about me ... built-in array_sum (very fast and definitley not buggy, but inflexible): i have a bit of experience with traditional php projects for/loop constructs (good enough, reinventing the wheel. but can be used if there are different objects than numbers. pros: everybody will understand it): i can solve simple problems if there are no predefined copy&pasteable solutions array_reduce (with an offering to implementat array_reduce, if the interviewer wants to see it): unusual for a php programmer, so it seems i have knowledge and experience outside of the php sandbox an ArraySum-Object (with an ArraySum::add($value) method that keeps all values stored but caches the sum): i'm used to at least some of the oop-principles function () { return 11; } (with the disclaimer that this is a joke solution, but valid): i have (albeit crude) programmer-specific humour - a sign i'm personally interested in programming outside of work ... some interviewers who are programmers (but not hackers) might interpret this as a willingness to use dirty hacks as placeholders (aehm) if time constraints are too tight a recursive solution would be nice. i can probably solve a bit more complex, algorithily problems too and most likley know my way around simple trees and data structures recursive divide and conquer: bonus! i know even more about algorithms. http://stackoverflow.com/questions/821740/is-this-interview-question-too-hard-for-a-php-dev-job Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Kasım 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2012 di said: function () { return 11; } zaaaaaaaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Abi bana göre de alt tarafı bi array'in içindeki sayıları toplamak için class falan yazmak direk overkill. Ordaki adamın "i can solve simple problems if there are no predefined copy&pasteable solutions" diyerek hor görmesi yanlış. Recursive metod da iyi hoş ama recursion limit diye de bi olay var, default 100 bin. Ya verilen array 100001 elemanlıysa? KISS prensibi iyidir sdfs Edit: Tamam lan soruyu soran adam da overkill demiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 stak said: function () { return 11; } (with the disclaimer that this is a joke solution, but valid) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar