Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Monitör olarak TV secimi?

Korax

Öne çıkan mesajlar

Monitör olarak kullanmak icin 32" bi TV aliyim diyorum. Yeri geldiginde tv olarakta kullanicam.

Netekim zaman zaman oyun oynamayi da dusunuyorum. SAMSUNG UE32EH6030 modeline bakiyorum, fiyati baya uygun burda. 200hz sanirsam bu tv ve 3d destegi var(3d destegini önemsemiyo olsamda).

Oyun icin hz nekadar yuksekse okadar dezavantaj diye bisey okudum dogrumu acep? 100 hz yeterli diyollaa, bende almisken 3dli yuksek hz bi tv aliim diyorum. Genel kullanim icin hz'in yuksek olmasi dezavantajmi? Yoksa bunlari tamamen rafa kaldir hacit git bi 27" monitörmu al dersiniz, ne dersiniz??

Tv konusunda tamamen cahil oldugum icin bilmiyorum, tavsiyeleri bekliyore
Sosyal ağlarda paylaş

3d'siz alıcaksan sakın 200hz alma.

bende şu anda LG'nin bi smart tv'si var odamda. 32 inch ve 200hz. 3d yok.

şöyle bir sorunu var ki başlarda çok sinir bozucu oluyo. ps3 oyunları 60hz bu arada. fifa oynarken oyun takımamasına rağmen görüntüde 2 3 saniyelik takılmalar oluyo arada. özellikle oyunda ekran bi anda değiştiğinde. sanki lag oluyo gibi oluyo. böyle görüntü akmakta zorlanıyo sanki.

benim tahminim tvnin hz'i oyunun hz'ine fazla geliyo. ztn ps3 böyle bi sorun hiç yaşamıyorum. ne flash'tan dizi/film izlerken ne de laptopu tv ye başlayıp kullandığımda nede normal tv izlerken.
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:

300 TL verme kabloya sonra...

Tenk yu :)

Mokoko senin olay sanirsam input lag diye geciyo bikac yerde bakindim ama, nekadar dogru bilemiyorum artik. Dedigim mevzu buydu benimde iste.

Simdi aklima takilan sey, 200hzlik tv 3d aktif oldugunda ekrani böluyo 100/100 hz olarak degilmi?Peki 3d aktif olmadiginda normal 100 hz olarakmi yoksa 200hz olarakmi calisiyo? 3d aktif olmadiginda 200hz olarak calisiyosa senin yasadigin problemi bende yasarim muhtemelen diye saniyorum..

Aslinda fifa/pes yada fps oyunlar oynamayacagim ama yinede sacmasapan bi problemlede karsilasmak istemiyorum. Cok rahatsiz edici bi mevzumu? Yoksa katlanilabilirmi? 3d olmasinin cok buyuk bi önemi yok benim icin, önemsiyorum diyemem yani, ha ama olurda ayda yilda bi 3d film indiririm yada aklima eser 3d oyun falan oynamaya calisirim, mevzu o yani.

Bide genelde monitör olarak kullanacagim icin, calisma bilgisayarimda bu olacak benim. "Saatlerce bakinca 200hz göz yorar, 100hz daha saglikli" diyosaniz o daha buyuk bi etken benim icin. Dogru duzgun calissin, 3dsi falan önemli degil, oyuzden tavsiye istiyorum :)

/summon kharon
Sosyal ağlarda paylaş

Yok yav, isvecteyim, burdan alicam. SAMSUNG UE32EH6030 mesela 750 lira falan. Hani illa 3d olmasada olur. Bu fiyatlara 32" oyun ve is guc yaparken monitör olarak kullanacagim adamakilli bisey olsun yeter bana. Hani sonra göz yormasin, baymasin, oyun oynarken delirtmesin cildirtmasin istiyorum tek olayim o.

TR sartlari ile 1100-1200 liraya kadar cikarim heralde. 1200 liraya kadar olan tv burda assagi yukari zaten 200-300 lira daha ucuz, ya da bazilari ayni fiyata.

Yani atis serbest, 1200 liraya kadar falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Durumu ozetleyeyim;

abi monitor vs tv dedigimiz anda goz onunde bulundurulmasi gereken bi kac faktor var.
1. genel kullanim karakteri
2. izleme uzakligi
3. beklentiler

genel kullaniminin 1-1.5 metreden , muzik editlemek, yazi okumak, oyun oynamak, biseyler izlemek sirasiyla olacagini dusunuyorum.
Clear ve goz yormayan bisey bekledigin icin ayni zamanda, birinci kistas boyuttan once cozunurluk olmali. 15 inch bile artik full hd cozunurlukleri barindirirken degil 27, 32 dusunuyorsun. Bu birim alandaki pixel yogunlugunu alisilmisin (evet lukse cabuk alisiliyor) altina indirecegi icin monitor kullanimi cok yorucu ve kotu bir tecrube olacak.

Ben parami 27 inch monitore gomerdim. Butcemi de esnetmeye imkanim varsa 3d gibi fuzuli ve henuz standardize edilmemis feature lar yerine ips ekran almaya bakardim.

ultrasharp 2711 sormamin sebebi oydu.

ardindan siram su olurdu;
samsung a850d
asus va278 / pb278 (ikiside ips olmali , hatirlamiyorum)
benq
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

u2711 kac para orda

1400 lira falan asdas 27" bide. TV olsun istiom ki zaman zaman tvde izlerim, film izlerim diye.

Ya buarada bu bahsettigim samsung'un modelinin fiyati cok uygun abi. 750 lira 3d oldugu icin secmiyorum hanide, olmusken olsun belki kullanirim diye dedim. Ama zaten diger 32" tv'lerin fiyatida assagi yukari ayni durumda. 3d olan ve bu fiyata 200hz olan(monitör olarak kullanirken iyi biseymi onu bilmiyorum iste) bi tv buldugum icin yukseldim soriim dedim.

Boyutun buyuk olmasi su nedenle, tam masanin arkasinda koltuk vs falan var, yaklasik 4 metre falan gerisinde. Yani minnacikta olmasin istiyorum ordan film izlerken. Onun disinda istedigim zaman tvye geciim istiyorum. Genel kullanim dedigin gibi evet, yaklasik 100-120cm geriden kullanicam. Ya isin asli saatlerce pc basinda oturmayida planlamiyorum. Ama dedigim gibi buyuk olmasi bu yuzden, lukse alisma mevzuu. Bilemedim simdi.

Full hd, 200hz yorarmi diyosun simdi? Yoksa 27" ips monitöremi gömmek lazim? Bu seferde tv olmicak film izlerken falan daha minik olcak vs. Mevzu bu aslinda daha cok.. Ama ayni zamanda monitör olarak kullanirken en sagliklisi olsun istiyorum. 100 hzmi 200 hzmi daha iyi monitör olarak kullanirken peki??

Bide arkadasin dedigi gibi, input lag olayini tvden falandan filandan cözme imkani varmi? 200hz yada 100hz bi alet, oyun oynarken kendiliginden 60hz e falan geciyomu? Yoksa bunun bi ayari varmi tv yada pc uzerinden?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...