Patice Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Mr_Hand said: Patice said: Bu genel bi önyargıdır zaten. Göz önünde bir iş çıkıyorsa ortaya herkes işin erbabı gibi eleştirir. Iyy, pis, kaka reklamlar var Türkiye'de. Çünkü herkes reklamcı. :) al işte. bu yüzden sevmiyorum reklamları. bana ne abi reklamından senin? hayatıma her an her türlü alakalı alakasız ürünü sokmak zorunda mısınız? istediğim ürün olursa o ürün hakkında detayları kendim araştırır, ona göre karar veririm. iğrenç bişey reklam düpedüz. Kimse kafana silah dayayıp sana reklam izletmiyor, okutmuyordur diye düşünüyorum. Tercihlerine göre yaşa benim tavsiyem o zaman sana. İlk sayfadaki önerileri yap, adblock kullan, tv izleme, dergi okuma, kafan eğerek dolaş sokaklarda, hiçbir kampanyadan faydalanma, çekilişlere katılma, sendeki satın alma güdülerini harekete geçiren her şeyden uzak dur. Ki bu mumkun değil. Sana parayla sahip olduklarını seçme mekanizmasını sağlayan şey 'tanıtım'. Kaldı ki reklamın birçok bacağı var. Offline, online, kurumsal kimlik çalışmaları, interaktif reklam, gerilla, viral vs vs.
Patice Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 fenn said: Ayrıca kullanıcıların genelinde reklam arasında diğer kanalları çevrildiğinin farkındalar mı reklamlar. Tabikide biliyorlar. Tv reklamları diğer mecralara göre daha pahalıdır. Çünkü izleyiciyi yakalayabileceğin an reklama girdikten sonraki ilk 5 sn.dir. İlk reklam - tek reklam fiyatları bu yüzden çok daha yüksek. Tv reklamının bilinirlik ve prestij dışında bir kaygısı yoktur. Markalar asıl kampanyalarını online, offline alanlarda yapar, gerçek kitleye düşük maliyetle ulaşmak için. TV'deki kalitesiz işlerin asıl sebebi de budur. Yani bir markanın işlerine kötü demek için tüm reklam projelerine bakmak lazım. Yoksa tv reklamları gerçekten kötü.
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 o kadar şey biliyorlar, bir "Tabikide biliyorlar." gibi saçma bir cüme kullanmamayı öğrenememişler. "tabii ki biliyorlar" olacak. de zaten gereksiz orada. reklamcıların sorunu da bu zaten. öyle bir izlenim yaratıyorlar ki ortalama ve ortalama altı insanlar olduklarını düşünüyorsunuz daima. düşük maliyet için de böyle seçiliyor olabilirler. emin değilim.
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 işin bir diğer tarafı daha var, abi "reklamlar kötü!" kötü derken "iyi bir iş yaptığınız nadir yahu" manasında kötü diyorum. sadece tv için de değil. radyo reklamları mesela kötülükçe çığır açan şeyler. gazete reklamlarından anladığınız çoğunlukla tam sayfa reklam vermek ve büyük harfler olabiliyor. ortalama olarak başarısız olunduğunu kabul etmeniz lazım. başarısız demiyelim de kalitesiz diyelim. çünkü -biliyorsunuz- vasatlar için hazırlanmış, vasat reklamlar genelde bunlar. siz tv'yi izlediğinizde, gazeteyi okuduğunuzda "bu reklamı bir aptal yapmış olması lazım. ayrıca galiba aptalları hedeflemişler" demenizin sebebi de bu büyük ihtimalle.
fenn Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Patice said: fenn said: Ayrıca kullanıcıların genelinde reklam arasında diğer kanalları çevrildiğinin farkındalar mı reklamlar. Tabikide biliyorlar. Tv reklamları diğer mecralara göre daha pahalıdır. Çünkü izleyiciyi yakalayabileceğin an reklama girdikten sonraki ilk 5 sn.dir. İlk reklam - tek reklam fiyatları bu yüzden çok daha yüksek. Tv reklamının bilinirlik ve prestij dışında bir kaygısı yoktur. Markalar asıl kampanyalarını online, offline alanlarda yapar, gerçek kitleye düşük maliyetle ulaşmak için. TV'deki kalitesiz işlerin asıl sebebi de budur. Yani bir markanın işlerine kötü demek için tüm reklam projelerine bakmak lazım. Yoksa tv reklamları gerçekten kötü. Peki kullancılarda (%50 sini geçtiğini düşünüyorum ) o ürüne karşı bi nefret meydana geldiğini biliyorlar mı? Senin işindir saygı duyarım ama yaşananları da senin mesleğine saygı diye gizleyecek değiliz.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Patice said: Kimse kafana silah dayayıp sana reklam izletmiyor, okutmuyordur diye düşünüyorum. Tercihlerine göre yaşa benim tavsiyem o zaman sana. İlk sayfadaki önerileri yap, adblock kullan, tv izleme, dergi okuma, kafan eğerek dolaş sokaklarda, hiçbir kampanyadan faydalanma, çekilişlere katılma, sendeki satın alma güdülerini harekete geçiren her şeyden uzak dur. Ki bu mumkun değil. Sana parayla sahip olduklarını seçme mekanizmasını sağlayan şey 'tanıtım'. Kaldı ki reklamın birçok bacağı var. Offline, online, kurumsal kimlik çalışmaları, interaktif reklam, gerilla, viral vs vs. önceki yazdıklarımı anlamamışsın bariz.
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 @mr. hand: kendi dediklerini dinlemekle meşguller büyük ihtimalle.
Patice Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 fenn said: Patice said: fenn said: Ayrıca kullanıcıların genelinde reklam arasında diğer kanalları çevrildiğinin farkındalar mı reklamlar. Tabikide biliyorlar. Tv reklamları diğer mecralara göre daha pahalıdır. Çünkü izleyiciyi yakalayabileceğin an reklama girdikten sonraki ilk 5 sn.dir. İlk reklam - tek reklam fiyatları bu yüzden çok daha yüksek. Tv reklamının bilinirlik ve prestij dışında bir kaygısı yoktur. Markalar asıl kampanyalarını online, offline alanlarda yapar, gerçek kitleye düşük maliyetle ulaşmak için. TV'deki kalitesiz işlerin asıl sebebi de budur. Yani bir markanın işlerine kötü demek için tüm reklam projelerine bakmak lazım. Yoksa tv reklamları gerçekten kötü. Peki kullancılarda (%50 sini geçtiğini düşünüyorum ) o ürüne karşı bi nefret meydana geldiğini biliyorlar mı? Senin işindir saygı duyarım ama yaşananları da senin mesleğine saygı diye gizleyecek değiliz. Haklısın ben de çoğu zaman gizlemiyorum zaten. Ama para kazanıyorum saygı duyulmasını beklerim elbette. 11880 ve Dido ( çikolata ) sadece kötü reklam kampanyaları yapalım çok konuşulalım diye yaptı o konseptte reklamları.
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 said: Ama para kazanıyorum saygı duyulmasını beklerim elbette. delusional bir tavır bu. lol saygı duymuyoruz abi kesinlikle.
Patice Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 dasaaa said: @mr. hand: kendi dediklerini dinlemekle meşguller büyük ihtimalle. Hava baya güzel dışarıya çık bence sen biraz hava al. 3-5 adam tanıyıp 'aa bu adamlar böyle boktan adamlar, bi iş yaptıklarını sanıyorlar, dünyayı onlar yönetiyolar..' fikrinle bana laf etme hakkına sahip olmadığını düşünüyorum.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 @dasaaa ben o kadar ileri gidemem, işin içinde yaratıcılık ve zaman zaman sanat var sonuçta. Ama reklam İĞRENÇ BİŞEY!
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Patice said: dasaaa said: @mr. hand: kendi dediklerini dinlemekle meşguller büyük ihtimalle. Hava baya güzel dışarıya çık bence sen biraz hava al. 3-5 adam tanıyıp 'aa bu adamlar böyle boktan adamlar, bi iş yaptıklarını sanıyorlar, dünyayı onlar yönetiyolar..' fikrinle bana laf etme hakkına sahip olmadığını düşünüyorum. hava güzel değil ki! şakır şakır yağmur yağıyor! "dünyayı onlar yönetiyorlar" gibi delusional bi düşünceye kapıldığımı söyleyemeyeceğim. umarım böyle bir düşüncede değilsin?
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Mr_Hand said: @dasaaa ben o kadar ileri gidemem, işin içinde yaratıcılık ve zaman zaman sanat var sonuçta. Ama reklam İĞRENÇ BİŞEY! saygı duyma amacın adamın para kazanması mı peki? değil. başka sorum yok hakim bey. adam bundan dolayı saygı duyulmasını istiyor. argümanları hatalı. sunduğu argümana saygı duymuyorum.
Suark Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 gosling de bir keresinde "benim yaptığım tercihler genelde hatalı, nerd kafası popüler konseptle uyuşmuyor" demişti. haliyle, paticiğin nerd kitlesinin popüler kitleyle zevklerinin aynı olmaması normal. ama işin çarpıcı gerçeği şu panpalar, vodafone mesela, reklamlara yaptığı yatırımın 10 da 1 ini falan teknik tarafa yapıyor. reklam, pazarlamayla eş yürüyor ve para kazandırıyor. nefret et, kötü bul, "emaaan" de; naparsan yap bu böyle. bide kötü reklam demiş birisi, lol.
Patice Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 @dasaaa: 'Muhtemelen kendilerini dinlemekle meşguller..' gibi sert cümleler kurduracak deneyimler edindiğini düşünüyorum sektör ve insanlarla ilgili. Bu lafı diyen bi adam o lafı da der çünkü. Kaldı ki ben sektörü savunmuyorum, sevdiğim bitane de reklamcı yoktur. Neden böyle bir algı oldu, savaş açtınız anlamadım.
Oce4n Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 tvnin gerisayım modunu aç. kapansın kendi kendine
Suark Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 bide şu mantık çok hatalı ya, "tv izliorm reklamlar çıkıoyor öğğğkk buneyae!" tv izleyebiliosun çünkü biri tv diye bişi üretmiş para kazanmak için birileri tv nin içini doldurmuş program yapmış para kazanmak için biri o para kazananlara para verip para kazanmak için reklam oynatmak istemiş biri o para kazananlara para verip para kazanmak için reklam oynatmak isteyen adama gidip abi biz yapalım biz sana para verelim demiş para kazanmak için biri de televizyonun başında reklamı izlemiş, 1000'e bir ihtimalle o tarz bi ürün alırken reklamdaki ürünü tercih etmiş. ürünü yapan para kazanmış. neden güzel olsun ki?
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Patice said: @dasaaa: 'Muhtemelen kendilerini dinlemekle meşguller..' gibi sert cümleler kurduracak deneyimler edindiğini düşünüyorum sektör ve insanlarla ilgili. Bu lafı diyen bi adam o lafı da der çünkü. Kaldı ki ben sektörü savunmuyorum, sevdiğim bitane de reklamcı yoktur. Neden böyle bir algı oldu, savaş açtınız anlamadım. canım sıkılıyor çünkü. sana karşı "reklam kötüdür! reklamcı da kötüdür!!" diye bir reklam kampanyası başlattım gibi bişi. ve hayatından 15dakika kadar çaldım. ve bunu gerçekten berbat bir şekilde yaptım. yazdıklarımda zekice bişi olmadan, yaratıcı bir iğneleme, taşlama vs olmadan. sadece vasat yazılar yazarak yaptım. işte reklamlar böle hissettiriyor. vaktim çalınmış gibi. senin üstünde gösterdiğim için üzgünüm. başka reklamcı olsaydı onu da oltaya sarardım. ama daha gün erken. gece birileri o mesajları okuyup, bunu okumadan oltaya gelicektir. damarına bastığım için üzgünüm ama biliyorsun, kitleyi yakalamak için bu tür şeyler kullanmak gerekiyor bazen.
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 reklamları izlemedigim icin yorum yapamayacagim sdfds
Patice Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 @dasaaa: O zaman başarılı olduğunu söyleyebilirim. Zaten reklam da böyle bir amaca hizmet ediyor. Bu kadar zaman öğrendiklerim, deneyim ettiklerimle söylüyorum. Sunduğum argümanlara da b.k atmışsın ama bizim işlerde az laf çok portfolyo vardır zaten. Argümanlara takılma yani. Bu arada burda hava güzel.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 dasaaa said: Mr_Hand said: @dasaaa ben o kadar ileri gidemem, işin içinde yaratıcılık ve zaman zaman sanat var sonuçta. Ama reklam İĞRENÇ BİŞEY! saygı duyma amacın adamın para kazanması mı peki? değil. başka sorum yok hakim bey. adam bundan dolayı saygı duyulmasını istiyor. argümanları hatalı. sunduğu argümana saygı duymuyorum. ha, o doğru :D
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 para kazanıyor olman benim için sana saygı duymama sebep değildir. ilk aklına gelenin bu olması ise, hmm doğru değil. sorry. dost acı söylermiş.
erdalz Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 fenn said: Bunlara ses ayarı verilemez mi? Bariz reklam ile kanal arası ses farkı var şu okdr doruki deli oluyorm aniden ses 2 katına çıkınca buna ayar gelmeli artık rtük falan el atmalı olaya eskiden seksi bulduum aynı anda 50 tane reklama cıngıl yapan konuşan nil karaibraamdan nefret ediyorm artık. şu reklamcı kocasından boşansa belki kurtuluruz kadından
Patice Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 dasaaa said: para kazanıyor olman benim için sana saygı duymama sebep değildir. ilk aklına gelenin bu olması ise, hmm doğru değil. sorry. dost acı söylermiş. Türkiye şartlarında malesef bu böyle. Üzerinizdeki baskı, müşterinin ajans üzerindeki hakimiyeti ( çünkü parayı veren o ), egosu milyon olan adamlar, patronun her işe burnunu sokması ve neticede kalitesiz işlerin ortaya çıkması.. Herkes kendi içinde reklamcı aslında bu sektörde. Dışa kalan şey para kazandığın için saygı duyulmasını beklemek oluyor bazen sadece. Yani kaliteli, kreatif işler çıkmıyor diye altında imzası olanları suçlamamak lazım yalnızca.
Marty Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 o kadar mad men izledik, biz de reklamci sayiliriz artik. milyon dolar egolu adamlari kreatif reklamlarini almaya ikna edemiyosan o senin problemin oluyo kardes.
Öne çıkan mesajlar