Patice Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 İşe iade davası açtım eski şirketime. Davayı kazandım, şirket temhize gitti. Yargıtaydan benden yana karar çıktı. Dün ödeme için alelacele aradı eski kurumun avukatı beni. Hemen hesap No. verin yatıralım diye.. Vermedim tabi, kendi avukatımı aradım. Benim avukat icraya verelim, vekalet ücretini onlardan alırım ben..dedi. Şimdi, ben kendi avukatıma çok güvenmiyorum. Eline koca dosya sıkıştırdım hala her şeyi bana soruyor, ne kadar ödeme alacağımı hesaplayamıyor vs. Sonuç olarak beklentiminde altında bir ödeme çıktı. İcra için vekalet ücreti ortalama ne kadar/ % kaçtır? ya da.. Bir de davayı açarken yaptığım mahkeme masraflarını ödemiyor mu kaybeden taraf?? Bana yapacakları ödemelerde bu yok.. ( Avukat parası, harç parası vs. ) Sadece tazminatlar, agiler, yemek parası diye 3-5 kuruş göstermişler. ( yemek parası diye bir şey yok, primlerime bordro kesiyorlardı primi yatırmamışlar.. yemekten onu mu kastediyorlar) Acil cevap patiler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Iyyy hakkını arayan çirkef çalışan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SirWinstonPee Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 tazminatı kim hesaplamış, mahkeme mi bilirkişi mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 sipeyskeyk said: Iyyy hakkını arayan çirkef çalışan. sizin gibi gençleri babasının cici şirketinden ayrıldıktan sonra da görmek isteriz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Valla ben de çatır çatır ararım, aramam mı dedim aldskjasd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patice Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 SirWinstonPee said: tazminatı kim hesaplamış, mahkeme mi bilirkişi mi? Mahkeme talep etmişti. Yargıtaydan karar çıktı sonrasında, ona istinaden benim avukatım hesapladı.. Eski şirket bizim hesaplamadan daha az öneride bulundu. İcraya gittik. Şuan icrada, ama ilk başta benım avukata ödediğim 1500 TL + 500 TL harç parasını ödemiyor mu şirket tazminatlarla beraber? Avukat bidaha mı ücret alıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patice Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Acil didik yae.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Avukatınıza yaptığınız ödeme yani vekil ücreti sizin cebinizden çıkar karşı tarafdan alamassınız yani anlşmaya bağlı o bazı avukatlar ben sizden ücret almam davayı kazanırsak şu kadar yüzde alırım der mesela. Ama bu durumda sizin kendi avukatınıza verdiğiniz vekalet ücretini karşı taraf kaşrılamaz. Davayı kazanırsanız avukat birde karşı tarafdan vekalet ücreti almaya hak hazanır. Onun dışında dava harcı, bilirkiş ücretlerimi kaybeden taraf ödeyecek. Zaten gerekçeli kararda mahkeme der, şu şu giderlerin davalıdan alınıp davacıya verilmesi şeklinde. Onun içinde sizin avukatın karşı tarafdan alacağı vekalet ücretide vardır. İcra takibinde avukatın karşı tarafdan alacağı vekalet ücreti %12 dir. Ama takibe konulan miktar 1.000 küsür tl olması lazım altındaysa vekalet ücreti 350 tl olması lazım. Edit:1,333 tl nin altındaki takiplerde 160tl vekalet ücreti alır karşı tarafdan bu sabittir. 1.333 tl ve üzeri takiplerde %12 karşı tarafdan (borçludan) vekalet ücreti alır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 sahibi geldi abi... hukuk geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patice Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Law said: Avukatınıza yaptığınız ödeme yani vekil ücreti sizin cebinizden çıkar karşı tarafdan alamassınız yani anlşmaya bağlı o bazı avukatlar ben sizden ücret almam davayı kazanırsak şu kadar yüzde alırım der mesela. Ama bu durumda sizin kendi avukatınıza verdiğiniz vekalet ücretini karşı taraf kaşrılamaz. Davayı kazanırsanız avukat birde karşı tarafdan vekalet ücreti almaya hak hazanır. Onun dışında dava harcı, bilirkiş ücretlerimi kaybeden taraf ödeyecek. Zaten gerekçeli kararda mahkeme der, şu şu giderlerin davalıdan alınıp davacıya verilmesi şeklinde. Onun içinde sizin avukatın karşı tarafdan alacağı vekalet ücretide vardır. İcra takibinde avukatın karşı tarafdan alacağı vekalet ücreti %12 dir. Ama takibe konulan miktar 1.000 küsür tl olması lazım altındaysa vekalet ücreti 350 tl olması lazım. Edit:1,333 tl nin altındaki takiplerde 160tl vekalet ücreti alır karşı tarafdan bu sabittir. 1.333 tl ve üzeri takiplerde %12 karşı tarafdan (borçludan) vekalet ücreti alır. Net konuşmuyor abi kadın! 1000 TL civarı diyor.. Ne kadar ödeme yapılacak diyorum. Dosyanın değerine bakmam lazım diyor.. Neye göre 1000 TL üzeri veya altı alınıyor peki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Takibe koyarsın ilamı takip miktarı ne kadar ise onun üzerinden hesapnalacak. Gerekçeli kararı al oku son kısımda madde madde yazar herşey. Sana ödeme yapmak için aradıklarında avukatımla görüşün de sen beyanda bulunma bir hata olursa sorumluluk avukatında olsun. GErekçeli kararı al oku, son kısmına bak madde madde yazar herşey. O kararı avukat takibe koymuşsa icra dosya numarasını istetdip gidip kendin bakabilrisin dosyaya, olmadı ödeme emrinden bir örnek göremk istiyorum de faxlasın sana orada yazar yine herşey kalem kalem. Bakarsın ordan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Zep said: sahibi geldi abi... hukuk geldi. ben de aynı tepkiyi verdim senin yazdığını da görünce içten bir kahkaha attım :) böyle her meslekten insanın bir arada olması çok güzel, herkes problem yaşadığı alanda çözüme ulaşmak adına kısa sürede fikir sahibi olabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patice Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Law said: Takibe koyarsın ilamı takip miktarı ne kadar ise onun üzerinden hesapnalacak. Gerekçeli kararı al oku son kısımda madde madde yazar herşey. Sana ödeme yapmak için aradıklarında avukatımla görüşün de sen beyanda bulunma bir hata olursa sorumluluk avukatında olsun. GErekçeli kararı al oku, son kısmına bak madde madde yazar herşey. O kararı avukat takibe koymuşsa icra dosya numarasını istetdip gidip kendin bakabilrisin dosyaya, olmadı ödeme emrinden bir örnek göremk istiyorum de faxlasın sana orada yazar yine herşey kalem kalem. Bakarsın ordan. Ödeme emrini isteyeyim yarın Ben İstanbuldayım avukat Mersin'de. Ama doktor kadar önemli iyi avukat.. Test edip onayladım. Teşekkürler. :)-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Tam açıklamam gerekirse. Diyelim bir alacak davası açtınız 10000 tl olsun istediğiniz miktar dava sonucunda davanız kabül edildi ve kazandınız. Çok üstünkörü yazıyorum ve anlatıyorum yani işin mantığını anlatmak için. Gerekçeli kararda yazar hakim 1-2 sayfa davaıyı şizah eder deliller iizah eder aralarında nedensellik bağı kurar ve hükmünü açılkar; Davanın kabulü ile 1)10000 tl nin davalıdan alnıp davacıya verilmesi 2) harç març, dava gideri bilirkişi ücretleri 1000 tl nin davalından alınıp davacıya verilmesi 3) davacı kendisni vekille temsi ettiridiğinden 2000tl vekalte ücetinin davalından alınıp dvacıya verilmesi. Diye yazar. Rakamlar atıyorum oranlara dikkat etmeden. Toplam nedir 13.000 Tl, bunu avukat, gerekçeli kararı alıp (gerekçeli karar yazılmışsa tabi) ilamlı takibe (ortada bir mahkeme ilamı var)koyar. Bunun ödeme emrini hazırlar icra dairesinde harcını vs yatırır (ilamlı takip diye matbu harçtır yani sabittir 50-60 tl toplam msarafı olur). Bu ödeme emrini alan borçlu dosyaya parayı yatırır, yani yatırmak zorundadır hesaplamada bir hata yoksa. Fakat 13.000 tl ile takibe geçince, diyelim dava 3 sene sürdü bu esas alacağa faiz de işliyor 3 yıllık faizide koy toplam 15000 tl olsun ile ödeme emri borçluya gider. Ama 15000 tl yi ödemekle borçlu, borcundan kurtulmaz bunun üstüne tekrar borç ödenene kadar tekrar faiz biner bu 15.000 in birde %12 si avukatın vakalet ücreti biner davadan gelen 2000 tl vekalet ücetinden hariç, zaten 15.000 in içine koyduk onu, birde icra takibini avukat vasıtasi ile açtığın için avukatın birde ordan %12 vekalet ücreti biner, yani 15.000 üstünden %12 vekalet ücreti, ayrıca icra takibini açarken ödenen o 50-60 tl harçda biner borca onuda borçlu öder. Sen kendin takibe koysan davacı asil olarak o zaman vekalet ücreti eklenmez. Yani borçlu borcunu ödemeye gittiği zaman 15.000 tl borç aslında oluyor 17.500-18.000. Kapak hesabı denir buna yani dosyanın o an itibari ile kapanması için ödenmesi gereken miktardır bu ve günden güne artar çok ufak miktarda olsa her gün faiz biniyor çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahoolmez Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 arkadaş yazmış çoğunu da ; ilamlı takibin matbu harcı 24.45 lira ; 21.15 tl başvurma harcı 3.3 lira filan vekalet suret harcı. peşin harç yok vekalet ücreti asıl alacak 1300 tl altındaysa 150 tl , tebligat yapıldıktan sonra 7 gün geçerse 200 tl düz tebligat 7 tl , masraflar borçluya ait falan filan hangi icrada , dosya numarası ne (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 O kadar detaya gerek yokda hani madem yazacağız 5.20 tl vekalete baro pulu+0.65 tl dosyası var. Bunlar senin cebinden çıkcak tabi. Bunları isteyemessin karşı tarafdan ama hani cebinden çıakcak diye yazalım. Hele birde borcu ödemezler hacize çıkılır ki, haciz zaten başlı başına bir WONDERLAND. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patice Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Law said: Tam açıklamam gerekirse. Diyelim bir alacak davası açtınız 10000 tl olsun istediğiniz miktar dava sonucunda davanız kabül edildi ve kazandınız. Çok üstünkörü yazıyorum ve anlatıyorum yani işin mantığını anlatmak için. Gerekçeli kararda yazar hakim 1-2 sayfa davaıyı şizah eder deliller iizah eder aralarında nedensellik bağı kurar ve hükmünü açılkar; Davanın kabulü ile 1)10000 tl nin davalıdan alnıp davacıya verilmesi 2) harç març, dava gideri bilirkişi ücretleri 1000 tl nin davalından alınıp davacıya verilmesi 3) davacı kendisni vekille temsi ettiridiğinden 2000tl vekalte ücetinin davalından alınıp dvacıya verilmesi. Diye yazar. Rakamlar atıyorum oranlara dikkat etmeden. Toplam nedir 13.000 Tl, bunu avukat, gerekçeli kararı alıp (gerekçeli karar yazılmışsa tabi) ilamlı takibe (ortada bir mahkeme ilamı var)koyar. Bunun ödeme emrini hazırlar icra dairesinde harcını vs yatırır (ilamlı takip diye matbu harçtır yani sabittir 50-60 tl toplam msarafı olur). Bu ödeme emrini alan borçlu dosyaya parayı yatırır, yani yatırmak zorundadır hesaplamada bir hata yoksa. Fakat 13.000 tl ile takibe geçince, diyelim dava 3 sene sürdü bu esas alacağa faiz de işliyor 3 yıllık faizide koy toplam 15000 tl olsun ile ödeme emri borçluya gider. Ama 15000 tl yi ödemekle borçlu, borcundan kurtulmaz bunun üstüne tekrar borç ödenene kadar tekrar faiz biner bu 15.000 in birde %12 si avukatın vakalet ücreti biner davadan gelen 2000 tl vekalet ücetinden hariç, zaten 15.000 in içine koyduk onu, birde icra takibini avukat vasıtasi ile açtığın için avukatın birde ordan %12 vekalet ücreti biner, yani 15.000 üstünden %12 vekalet ücreti, ayrıca icra takibini açarken ödenen o 50-60 tl harçda biner borca onuda borçlu öder. Sen kendin takibe koysan davacı asil olarak o zaman vekalet ücreti eklenmez. Yani borçlu borcunu ödemeye gittiği zaman 15.000 tl borç aslında oluyor 17.500-18.000. Kapak hesabı denir buna yani dosyanın o an itibari ile kapanması için ödenmesi gereken miktardır bu ve günden güne artar çok ufak miktarda olsa her gün faiz biniyor çünkü. Law çok teşekkür ederim. Bende yargıtaydan çıkan sebeplerin açıklandığı yazı var. Senin söylediğin gerekçeli karar ( ödemelerin olduğu ) bende yok. 7 sayfalık bilirkişi raporu var. Mesafeden dolayı telefonla takip etmek durumunda kaldım hep. Evdekilere sorayım bir daha masraflarınd etaylıca yazıldığı dosya var mı ellerinde. Avukattan faksla talep etmem gereken evraklar nedir peki bu durumda? Salı günü icraya koymuş, 15 gün süresi var dedi. Şirketin bana sunduğu ödeme 300 TL eksik tutarlıydı. Önce vekalet ücretine 800 TL demişti şimdi 1000 TL benim alacağım var diyor. Çok karışık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patice Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Bir de ben bugune kadar dava başlangıcında avukata ödenen ücretin her koşulda kazanan tarafa ödendiğini biliyordum. Ben 1500 TL avukata verdim. 500 TL harç - pul - dosya vs verdim. Avukat vekalet ücreti %12 kurumdan alırken, bana iade masrafımın 300 TL olduğunu söyluyor. 1500 Tl avukat masrafını da kaybeden taraf ödemiyor muydu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Sen avukatından 1)ödeme emrinin bir örneğini ve ödeme emrine konu mahkemenin gerekçeli kararından bir suret istet. Yargıtay kararına takılma. Senin dava için yatırdığın harçlar yani dava açılırken ki harç+bilirkişi incelemesi varsa ve senin cebinden çıkmışsa bunları kaybeden tarafdan alınır. Senin kendi avukatına bu işi yapması karşılığında ödediğin onun vekalet ücretini (harçları demiyorum) karşı tarafdan isteyemezsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patice Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Ok super.. Geç ve yavaş anlıyorum ama olck gibi bu iş :) Peki son soru.. Senin kendi avukatına bu işi yapması karşılığında ödediğin onun vekalet ücretini (harçları demiyorum) karşı tarafdan isteyemezsin. Bu kısımda; Benim avukatıma dava açılırken verdiğim 1500 TL - vekalet ücretinden bağımsız mı? hani hem ben dava açarken verdim, hem vekalet ücreti alıyor. Yani hem benden hem kurumdan mı almış oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Hem senden alıyor yani almış aranızdaki anlşamaya bağlı ve 1500 tl ye anlaşmışsınız + davayı kazandı diye karşı tarafdan ayrıca vekalet ücreti alır (bunu seninle ilgisi yok bu avukatın karşı tarafdan alacağı ücret senin ona verdiğin ücretle ilgisi yok seb ona ücret ver yada verme davayı kazandı diye yine alacaktı onu) + icra takibine geçti diye takip miktarının %12 si vekalet ücreti yine alır karşı tarafdan. Hepsi yasal kanunda düzenlenmiş avukatının almaya hak kazanmış olduğu ücretlerdir. 0 1500 tl yi ne diye verdin bu davayı alman karşılığında benim sana verdiğim avukatlık ücreti diye verdiysen evet o avukatın senden almış olduğu vekalet ücretidir. Ve bu miktarı davayı kazandın diye karşı tarafdan isteyemezsin. Senin karıştırdığın nokta Avukatına verdiğin vekalet ücreti ile o davanın açılması için gereken harç, dosya, bilirkiş ücreti, delillerin toplanması için sağa sola yazılacak tebligatlar farklı şeylerdir. Avukatın verdiğin vekalet ücretini karşı tarafdan alamazsın sadece o dava için yapılan yargılama gideri adı altında toplanan dava harcı, bilirkiş ücreti, delillerin toplanması için sağa sola yaızlan müzekkere masrafları gibi giderleri ancak karşı tarafdan davayı kazanman halinde isteyebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patice Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Vay canına ya.. Çok çok teşekkürler. Bugün arayıp isteyelim bakalım evrakları. Avukatım biraz ilgisizdi tüm işlerin peşinden ben ve ailem koşturduk aslında, bilirkişi, ihtarlar vs.. Bi efsane duruşma gününü unuttu falan bikere :) Öyle enteresan.. Ama avukatın iyisi diye bi hadiseyi böylece görmüş olduk.. Peki icradan ne zaman döner? Salı günü son ödeme günüydü onların, çarşamba icraya koymuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Çarşamba günü takibe geçmiş ve ödeme emrini tebliğede çıkarmışsa, önce o tebligat borçluya gidecek borçlu onu alacak. Kendisine tebliğ tarihinden itibaren 7 gün içinde borcu ödemesi istenecek. 7 gün içinde öedemez ise haciz ile karşı karşıya kalacağı belirtilecek. Yani son ödeme günü diye birşey daha henüz gelmedi. Çarşamba günü(31 i) takibe geçildiyse ödeme emri psotaya verildi APS ise 2 günde borçluya varır,normalse 4-5 gün sürer. Borçlu onu alacak ondan sonra 7 gün beklenir 7. günün sonu akşam 17.00 mesai bitimi son ödeme günüdür. Tabi ödeme emrindeki hesaplamada bir hata nın olmadığını, varsada karşı tarafın icra mahkemesine şikayette bulunmayacağını varsayıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patice Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Ok, itiraz edeceklerini sanmıyorum artık. Bizim talebimizle onlarınki arasında bariz farklar yoktu. Tek sancıları vekalet ücretiydi zaten. Artık onun içinde çok geç. 15 - 20 günü bulur o halde.. Ok super çooook teşekkür ediyorum.. İyi ki varsınız patilerrrrrr, duygulandım. :)o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Tebliği aldıkları ilk günde ödeme yapabilirler yani haftaya ödeme gelebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar