Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu araba tamir olur mu?

manve

Öne çıkan mesajlar

Selamlar efenim,

Gecende burada fotografini paylasmistim zaten de, gecen p.tesi talihsiz bir kaza gecirdim, tamamen benim okuzlugume
dayanaraktan.

Simdi benim merak ettigim bir konu var, kirmizi yuvarlagin icinde de goruldugu uzere arka terlegi govdeye baglayan metal kirildi teker 15-20 derece falan bir aciyla duruyor.

Hani kaportayi bir sekilde denk getirsem kendim sokup takarim da bu teker olayini tamir etmek ne kadar pahali ve ugrastirici olur ki?

Sigortam en dandik olanlarindan oldugundan arabayi kapsamiyor malesef, eger tamir edilemez gibiyse parca parca arabayi internette satmayi dusunuyorum malesef.

Su an motor calisir durumda ama araba kipirdamiyor, otomatik vites arac, ama ne ileri ne geri bir hareket soz konusu :(

Sosyal ağlarda paylaş

abi arabadaya teker bağlı değil. sen de hareket ettirmeyi mi denedin belki gider diye?
zaten tekeri yerine takmayı da denemişsin gibi :)

geçmiş olsun araç pert gibi. parça parça araç satmaya vaktin ve bilgin el veriyorsa sat. ama ben olsam ustadan bi fiyat alır ona göre yaptırıp satardım.
Sosyal ağlarda paylaş

yok teker bagli canim o kadar degil de arka aks ayvayi yemis durumda iste. Arabayi ilk kaza aninda hareket ettirmeye denemistim, ben spin attik sadece saniyordum meger direge dokunmusuz.

Cogu parcasini sokerim buyuk ihtimal, ki genelde arabanin her seyini ben tamir ediyordum.
Sosyal ağlarda paylaş

Soyle bir durum var ama;

arac 250.000km civarlarinda 2000 model,

toplasam bile maksimum satabilecegim 3.500-4000$ civari, hani amerikada yedek parca biraz daha kolay ama iscilik hayvan gibi pahali bunlari goz onunde bulundurarak boyle tahmini bir rakam verebilecek var mi? Yarin bi ara ustaya gidip sorcam ama onun disinda biraz fikir sahibi olmak fena olmaz dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Bence arka aks ile fazla takılmana gerek yok. Kaporta daha acınası durumda ve tamiri daha zor.

Ben de ön sol tekeri bu sene başı kopartım ön takımı hurdaya çıkartmıştım ama kaportadan çok daha kolay halledildi. Arka çamurluk kısmı öyle ön çamurluk gibi civatalı bir bağlantıya sahip değil malesef. O sebeple hep dua ederim arka çamurlukların karıştığı bir kazam olmasın diye :P

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

ABD dedin... Hemen ebayde aarç fotoları ile parça resimlerini koy ve parça parça sat :) En mantıklısı o. Gayet de güzel toparlarsın parayı bence.

Saygılar.

su isi yaparak aracin degerinden daha fazlasini kazanan gordum ama iste zaman ve emek istiyor. Bir de hani ilk araba olunca boyle direk parcalayip satayim demek zor geliyor cidden :/
Sosyal ağlarda paylaş

sasiye bisey olmadiysa toplanabilir. Ama yine de gorunuse gore bakilirsa diff, drive shaft, teker akslari gibi agir masraflar var.

pro ve durust biri yapmazsa toplamasinin kolay olacagini dusunmuyorum. Rwd araca arka tekerden girilmis sonucta. felaket senaryosu direk.

birde bence ayni soru e46forums da falan sorulmali. 2-3 e46 pert edip toplamis adamlar bile var asdfad
Sosyal ağlarda paylaş

abi sigorta neye carptiysan onu kapsiyor, bildigin tahta elektrik diregine 5000 ile 9000 arasi masraf cikarcaklarmis, oyle dediler. Neyse ki sigorta oducek onu, ben ehliyeti alir almaz sigorta aldigimdan cok ucuk fiyat verdiler bana sigorta icin ondan en dandik sirketin en temek sigortasini alabildim anca :/

dealer falan da ugrasmaz abi, bunu butun olarak satabilecegim tek yer araba mezarligi onlar da 400 $ dan fazla vermez. Ama iste arabanin ici falan baya temiz koltuklari satsam kafadan 400 $ gideri var direk :)

O kadar boktan durum ki hani direk harakiri yapmis araba, aracta tek kirilan cam arka ufak kelebek yolcu cami bile sapa saglam duruyor abi.
Sosyal ağlarda paylaş

Uğraştığına deymez. Arka aks kırılmış tr de o aksın fiyatı 350 TL.

kaporta yaptırdığına deymez. ABD de işçilik fiyatları çok yüksektir. Kaldıki kaç para verdin araba? Toplasan 4.0000 ~ 5.000 $ arasıdır ABD de o araç. Toplamaya kalksan 3.000$ harcarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Sequo said:

Uğraştığına deymez. Arka aks kırılmış tr de o aksın fiyatı 350 TL.

kaporta yaptırdığına deymez. ABD de işçilik fiyatları çok yüksektir. Kaldıki kaç para verdin araba? Toplasan 4.0000 ~ 5.000 $ arasıdır ABD de o araç. Toplamaya kalksan 3.000$ harcarsın.

Kazadan once 8bin civarlarinda satmayi dusunuyordum. ki simdi dedigin gibi tamir etsem bile 4bin civarlarinda anca gider.

Kafamda en basindan beri parcalayip satmak var da iste bir umut kurtarabilir miyim diye kasiyorum :P eger 2 binin altina komple toplayabilirim derse ustanin biri buyuk ihtimal al yap bakalim derim.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

TR'de aracı trafikten men etmen gerekiyor. Sanırım bu işlem ABD için geçerli değildi.

Koltuklar, kapı içi kaplamalar, tavan kaplaması, aracı tavan sacı, kaput falan rahat satılabilir şeyler. En önemli soru garajın var mı =)

Ben o şekilde satan birinde A4'üm için merkezi kilit vakum pompası+ 4 kapı için kilit mekanizması almıştım. Adam hasarlı aracın fotolarını falan koymuş, satıldıkça listeye eksiklerini yazıyordu. Bir vatandaş da sigaradan karardığı için tavan kaplamasını almıştı ;)

Kafadan airbagler duruyor o araçta yahu. Farları, elektroniği falan satarsın be. Buradaki BMW forumlarına da yaz, posta ile gönderirsin kritik ufak parçaları; hem daha da iyi para yaparsın ;)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de onu soracaktim, hani turkiyeye ufak tefek parcalari kargolasam gumrukte sorun cikarirlari mi diye? Elektronik parcalari direk turkiyeye satmaya dusunuyordum.

garaj var ya, sansima burada kar gibi bir sorunum da yok, yagmur sezonu da bitti.ilk basta komple ic mekani sokmeye baslayacagim bakalim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...