DoruK Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Uzun süre sonra pati'de ciddi bir konu açıyorum, sizlerin fikrini alayım istedim. Okul bitti, ben hala gezip tozma kafasındayım. geçtiğimiz 6-7 yıldır her yaz çalıştığım için yaşıtlarıma göre bayağı dolgun bir cv'ye sahibim ve askerliği de daha yeni 2 yıl tecil ettirdim, hani işe girmek için en uygun zaman aslında ama bir kez başladım mı sonu gelmeyecek bir yola gireceğimi biliyorum o yüzden hep biraz daha yatayım istiyorum. işletme fakültesi mezunuyum, tecrübelerimin çoğu turizm ve pazarlama üzerine. herhangi bir üst düzey otele girmek istesem kasmadan girerim diye düşünüyorum şu an fakat otelde çalışmak istediğimden emin değilim. öte yandan dayım turistik bi yerde açtığı restoranın başına geçmemi istiyor ama kalkıp o kadar uzağa gitmek istemiyorum 1 ikincisi akraba ile iş mevzuları kafamı kurcalıyor. alakasız olarak thy kabin görevlisi sınavına çağırmışlardı yurt dışında olduğum için gidemedim 2. sınavına çağırmışlar tekrar, maaşı iyi işin fakat 18k kişi başvurmuş o kadar adamdan beni alırlar mı, başlangıçta 6 ay part-time sözleşme yapılıyormuş o süre zarfında istanbul'da mı olmam gerekecek gibi sorular mevcut olduğu için ona da gitmeyeceğim sanırım. güzel bir seçenek ama uğraş istiyor. kendi işimi kurayım diyorum ona da bol zaman, emek ve para gerekiyor. aslında en mantıklı seçenek bu uzun vadede ama bilemiyorum. kafamda pek çok fikir var iş kurma konusunda halbuki. aslında en çok 2 sene boyunca kenara para koyup abd veya 3. dili oturtabilirsem bir avrupa ülkesine gitmek istiyorum. abd işi daha kolay, oraya gittiğimde iş bulmak, düzenimi oturtmak benim için daha kolay olacak ama bir miktar para lazım ilk başta. onun için de şu an çalışıyor olmam lazım. kafada pek çok seçenek varken hımbıl hımbıl oturmak rahatsız etmeye başladı. bi fikir verin patiler
erdalz Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 zibil gibi işletyme mezunu var ortalıkta. kpssye girip sırtını devleyte dayamazsan ilerde çok ağlarsn
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 4big e de girebilir nerden nasıl başlarsan başla kolay diye bir şey yok kendi işini kursan da zorlklarla karşılaşacaksın bir yere girip çalışsan da genelde olan şey bir yere girip network kurana kadar çalışıp sonra kendi işini kurmaktır ama eğer ki elinde imkan varsa direk kendi işini de kuraiblirsin hani tamamen ne yapabileceğine ve ne yapmak istediğine bağlı imkanın varsa tecrübe sahibi olduğundan turizm odaklı bir iş de kurabilirsin mesela
vaperon Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Öncelikle yarıştığın kişi sayısı çok fazla. Ona göre öne çıkabilmek için elinde ne kadar fırsatın varsa kullanmaya bak. Yabancı dil bana göre en uygunu gözüktü. Bu süre zarfında hem hafiften yatarsın, hem de ikinci dilin olur. Edik: fukken autocorrect
grelynx Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2012 hayatı erteleme dostum, ya askere git ya yurtdışına kaç ya da işe başla.
nedanko Mesaj tarihi: Ekim 28, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2012 Parkinson's law, yani parkinson kanunu diye bisi var benimde tamamen inandigim. Tamamen bir cumle ile aciklanir. "Work expands so as to fill the time available for its completion." Yani ne kadar suren varsa, yaptigin iste o butun zamani doldurur. O yuzden insanin kendisine daha kucuk zaman araliklari belirleyip daha cok yapilcak sey sigdirmasi gerek. Yani 1 hafta surecek bi is yapiyosan, 1 ay tanirsan kendine o 1 ay surer. 1 hafta tanirsan 1 hafta surer. En degerli yaslariniz 20-30 arasi oldugunu soyliyim. Yani yatirim gozuyle bakarsaniz, 20-30 da yaptiginiz yatirimin donusunu 30-80 e kadar yersiniz. 30 da bitmiyo tabii hic bisi icin gec degil, ama gezmeyi sonraya birakmak en iyisi saniyorum. Sonucta tr de yasiyoruz, hani cok kosturmiyim az kazaniyim yine mutluyum mantigi cok olmuyo bizde, cunku belli bi threshold u gecemeyince tum hayatin hesap kitapla, aza kanaat ile geciyor.
Katzee Mesaj tarihi: Ekim 28, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2012 Kendi isini kursan ne yapmayi dusunuyorsun?
PastorOfMuppets Mesaj tarihi: Ekim 28, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=vN2WzQzxuoA&feature=g-all-f
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 28, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2012 İş kurucam falan demişsin de, ne kuracaksın onunla alakalı hiç bir şey yazmamışsın. İnanılmaz bir fikir veya semayen mi var, babadan kalma şirket mi var, nedir yani iş kurma olayı? 2 senede 3. dil öğrenip avrupa ülkesine kapak atma olayı için bence biraz geç gibi, seni daha da geç bıraktırabilir o süreçte yapacağın şeyler. Bıraktırmayabilir de, bilemedim.
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Ne yapacağını bilmem de ne yapmayacağını söyleyeyim, dayınla ortak işe girme. Akraba ile iş olmaz abi, ne kadar süper ilişki olursa olsun.
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 bence askere kadar 2 yil daha yat.askere gider gelir bi 6 ay daha yatar sonra işe girersin
ginaly Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 dayının yanına git. işi öğren. sonra kendi işini yap. dayını tokatlayıp restoranı ele geçirebilirsen daha iyi hatta.
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 abi naparsan yap ilk gireceğin işte (kendi işin, aile işi vs olmadığını varsayıyorum) deneme süren olacak. bu sana direkman söylenmeyebilir bile. deneme süren bittiğinde askerlik vakti gelmiş olabilir hatta. bir arkadaşım 1 sene "deneme turu" tadında bizim şirkette çalıştı, adamın önüne sözleşmeyi koymadılar. 4 sene sağlam bir üniversitenin mühendisliğinde okumuş adam bu... kimse bilmiyor neden adama sözleşme önerilmediğini. kendi iş olayını bir 5-10 sene kadar beklet. özel sektörde tecrübe neredeyse herşey ve stajdı, yaz çalışmasıydı falan gerçek anlamda sorumluluk taşıyan şeyler olmadığı için neyle karşı karşıya kalacağını imkanı yok bilemezsin. ancak başka tecrübeli biriyle ortaklığa girersen orasını bilemem. bana sorarsan yurtdışı, olmuyorsa direk askerlik. sonrasında gogogo.
aquila Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 neymis arkadas bu yurtdisi, herkes hemen pat diye cikiyo, herseyi cok rahat, hemen is bulunuyo, ortamlar sahane filan, ne guzelmis. herkesin agzinda bi yurtdisi var.
aquila Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 olm paraniz varsa yurticinde bisey yapin.
Theridone Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 herkes senin benim gibi gariban mi sevgili akila
Öne çıkan mesajlar