Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

STSL 9. Hafta | Galatasaray - Kayserispor | 27.10.2012 @19.00

kavurma

Öne çıkan mesajlar

sostizm said:

Galatasaray taraftarının yense de yenilse de kendi sporcusuna öfke/nefret kusmasını hiç anlamış değilim. Süper kupayı kazandığımız hafta bile teknik direk tör hemen istifa etmeli diyen hıncal uluç gibi bi taraftar kitlesine sahibiz.

Burak gol kralı falan olsa sanki bu nefret büyüyecek. Şu sorunun cevabını da biliyorum mesela: "Sabri çok BAŞARILI olsun ve formayı bir daha kaptırmasın ister misiniz?"

Abi ne güzel yazmışsın.(tu)
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

DoD said:

@Red : Çok sevdiğin Melo oynamadı da bi rahat maç kazandık. Adam inanılmaz formsuz, yerine biraz iyi oynayan Yekta ile takımın hem hücumda hem defansta ne kadar toparlandığı net görünüyor.

Mertan'ı falan neden oynatmıyor demişsin, izlemeden nerden bilicez demişsin de zaten Fatih Terim'in Red Mertan'ı izlesin de ondan bi bok olmayacağını anlasın gibi bi düşüncesi olduğunu zannetmiyorum, adam antremanlarda yeteri kadar izliyor Mertan ve arkadaşlarını. Memlekette 3 büyüklerde görev alan ve en çok altyapıdan oyuncu oynatan teknik direktöre gençlere şans vermiyor demek için hakikaten at gözlüklerine ihtiyaç duymalı insan...

Burak hakikaten her maçta yerin dibine sokulmakla beraber her maçta gol atmaya devam ediyor... Keep talking...

evet hakan balta aydın falan antremanda messi oluyormuş.

evet fatih terim şans vermiyor.şimdi gitsen galatasaray teknik heyetinde sorsan sana altyapıda ahmet var çok yetenekli mamhmut var çok yetenekli demeyi bilirler.ama iş oynatmaya gelince yok.tamam başarıya endeksli klupleriz.direk en tecrübeli oynatılıyor da

3-0 olmuş maçlarda sabri yerine genç topcular oynatılmalı.

.aydından emre çolaktan başka kime şans veriliyor ?.ki bu adamlara da öyle böyle maçlarda değil bildiğin cl maçlarında kritik derbilerde falan şans veriliyor.

burak yılmaz bankasya forveti.adamı şişire şişire gsye getirdiler.sarp ayhandan kurtulduk derken burakı sardılar takıma

ayrıca sabri kötü futbolcu.galatasarayda kaptanlık seviyesine gelmesi ve snelerce oynaması gsnin ve turk futbolunun ayıbıdır.bence şuan bulunduğu duruma şükretmeli adam.iyi para kazanıyor.bide sabri reyis falan geyikli şakalı seviliyor.oynamadığı sürece sıkıntı yok.iyi bir galatasarylı ama futbolcu değil

Kurduğun her cümle birbirinden aptalca gerçekten. Mertan dediğiniz adam 3-5 tane aptalın 1 hazırlık maçında iyi oynadı diye şişirmesinden başka hiçbişey değil. O alt takımda yetenekli görünmesi üst düzeyde iyi oynayabileceğini göstermiyor işte.
Sabri ise siz bi tarafınızı da yırtsanız kötü futbolcu değil, iyi futbolcu da değil ama kötü kesinlikle değil. Adam sakatlıktan çıkmış işe yarayabilecek bir oyuncusunu skor 3-0 olduktan sonra takıma ısındırıyor, ki bunu da yapmak zorunda yarın eboue gidicek takımdan afrika kupasına, Hamit formsuz sağ bekte baban oynayacak heralde Sabri yerine bu kadar rahat astığına göre Sabri'yi...

Burak kötü futbolcu, he ulan kötü futbolcu Burak. Ulan kötü futbolcuyken 30 gol atmak sezonda ya da geldiği Galatasaray gibi bir takımda yaklaşık 1gol/maç ortalama tutturmak çok kolay iş zaten. Bizim mahalleden Osman Aga'yı koysak senede 60 gol atar...

Takmışlar bi ofsayta düşüyor diye, adamın işi ofsayta düşmek zaten, defansın arkasına koşu yapıyor Burak, her defasında doğru koşuyu yapsa maç başına 4-5 kere kaleciyle karşı karşıya kalır zaten...Ki bunun yanında pozisyonların en az yarısında da pası atan geç attığı için ofsayta düşüyor.

Kargaların ekmeğine yağ sürün, Allah'ın Beşiktaş'lısı gelip burda Burak kötü futbolcu diyebiliyor, al oynat desen takıma koyup bütün pasları Burak'a atın diyebilecek adam bunlar.
Hala Umut'la Burak kötü. Arkadaş bunlar milli futbolcu lan, hayır Sabri,Umut,Burak,Aydın,Emre Çolak,Hamit vs bunlar kötü futbolcu Galatasaray'ı haketmiyorsa siz yanlış ligde yanlış takımı tutuyorsunuz. Gidin diğer takımınız Barcelona'yı tutun,izleyin,eleştirin vs... Barcelona değil Sabri'yi oynatıyor diye eleştirdiğiniz takım...
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

kusura bakma da bu ülkede iyi futbolcular da görüldü. sabri, burak, aydın, emre çolak açıkça kötü futbolcular. umut için aynı şeyi söyleyemiyorum çünkü umut'un iyi bir futbolcu olduğunu iddia eden yok. sadece çalışkan.

Söylediğim şey basit, bu adamlar ülkenin milli futbolcuları olduklarına göre bunlar ülkeye göre iyi oyuncular. Ha bunlar kötü futbolcularsa o zaman ülkedeki futbol da kötü yapıcak bişey yok. Yabancı kısıtlaması kaldırılsın tüm takımı yabancılardan kuralım.

Şimdi Serdar Kesimal iyi futbolcu mu? Ya da Bekir? Ya da İbrahim Toraman?
Bunların hangisi kalburüstü bi ligde ilk 11'de forma giyebilecek adamlar, ama burda oynuyorlar, lige oranla iyi futbolcu bunlar.

Ülkede futbol kötü,şişirme,kalitesiz ve şaibeli. Burak bu lige göre iyi futbolcu, avrupaya oranlarsan kötü diyebilirsin de buna da kim ne yapsın?

Türkiye Ligini izliyoruz,futbolcular Türkiye ligi oyuncuları, akşam Barcelona,Real Madrid izleyip sabah bizim futbolcuları itin bi tarafına sokunca elinize ne geçiyor ki anlamıyorum.

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin bu sezon toplamda futbolcu bonservislerine harcadıkları parayı topladığında 1 tane Hulk ediyor.

Kaka gibi gözden düşmüş bir dünya yıldızını bile getiremiyor bu ülkenin 2 büyük takımından birisi. Genç yaşında elden ayaktan düşmeden parasıyla bile yıldız getiremediğimiz bir ligi izlediğiminizin farkında değilsiniz hala.
Sosyal ağlarda paylaş

ben serdar, bekir vs iyi demiyorum. ama,

sabri kötü. daha iyisi var, gökhan gönül.
emre çolak kötü. daha iyisini gördü galatasaray aynı mevkiide, arda turan.
aydın kötü. ondan daha iyisini sokağa çıktığında görüyorsun.
burak kötü, bu ülkede zafer biryol ve okan yılmaz da gol kralı oldu, gol krallığı birşey ifade etmiyor.
hamit kötü demiyorum, ülke standartlarının üzerinde. ama formsuz.
umut da iyi demek için zaten bambaşka bir futbol izliyo olmak lazım, umut iyi değil, çalışkan.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

ben serdar, bekir vs iyi demiyorum. ama,

sabri kötü. daha iyisi var, gökhan gönül.
emre çolak kötü. daha iyisini gördü galatasaray aynı mevkiide, arda turan.
aydın kötü. ondan daha iyisini sokağa çıktığında görüyorsun.
burak kötü, bu ülkede zafer biryol ve okan yılmaz da gol kralı oldu, gol krallığı birşey ifade etmiyor.
hamit kötü demiyorum, ülke standartlarının üzerinde. ama formsuz.
umut da iyi demek için zaten bambaşka bir futbol izliyo olmak lazım, umut iyi değil, çalışkan.

Sabri normal, iyisi var Gökhan Gönül kötüsü var İbrahim Toraman, daha kötüsü var Serkan Balcı, daha kötüsü Bekir ...

Hakan Balta kötü daha iyisi Türk yok, belki şuan için dengi olmakla beraber ilerde daha iyi olma potansiyeli olan Hasan Ali. Daha kötüleri İsmail,Uğur vs gidiyor.

Aydın kötü, daha kötüsü var, Sezer Öztürk, daha kötüsü Özer Hurmacı, daha kötüsü Holosko.

Emre Çolak yine bu şekilde.

Siz iyi ve kötü arasında boşluk yok falan zannediyosunuz heralde. Sabri süperstar diyen yok ki burda, olmadı da zaten hiçbizaman. Ama bu adam Gökhan Gönül'den sonra Türk pasaportu olan en iyi sağbek değil miydi sakatlanmadan önce, muhtemelen öyle dönmeyecek mi? Mecbursun bu adamları oynatmaya, hazır tutmaya işte.

Semih de kötü, sanki Semih çok mu iyi her maç minimum 1 tane büyük hatası var adamın, ama işte Bekir'den falan iyi olduğu için iyi adam o kadar.

Eboue'nin bu sezon yaptığı hataları Hakan Balta veya Sabri yapsa 30 sayfa küfredersiniz 1 tane kişi de çıkıp Eboue maçı sattı diyemiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

serkan balcı sabri'den daha iyi yalnız. bekir ve ibrahim toraman sağ bek değil, karşılaştırma hatalı.

hakan balta kötü evet, ama bu ülke o mevkiide hakan ünsal, ergün penbe, abdullah ercan'ı gördü.

aydın ile sezer, özer'in mevkii aynı değil. holosko aydından iyi.

emre çolak özer'den iyi, sezer eski halinde olsa hayır iyi değil. ama alper'den kötü mesela. hurşut'tan da kötü. emre çolak birden çok mevkide oynatıldığı için alakasız adamlarla karşılaştırdım.

semih'in milyon tane hatası olduğunu, iyi olmadığını burada hep yazdım. fakat onu da hemen bir vidic, bir bülent korkmazlara çıkaran sizdiniz.

eboue'nin de iyi olduğunu bu sene kimse söylemedi, herkes burada eleştirip duruyor.

hatanız şu, şu takıma rüya takım diyorsunuz, bu oyuncuları türkiyenin en iyi oyuncuları olarak görüyorsunuz. hayır değiller. sabri bence de iyi bir yedek, kalsın zaten. mesela fenerbahçede selçuk da iyi bir yedek bence. mevzu bu değil ki. mevzu bu takımı kurunca avrupada herhangi bir takımı yenebileceğinizi düşünmeniz.

türk futbolcusunun ve futbolunun seviyesi çok düşük. galatasaraydaki oyuncular da kalburüstü oyuncular evet. ama ergenler hariç olanlar galatasarayın yerli iskeletinin 90'larda ne kadar iyi olduğunu hatırlar da konuşur; şu anki yerlilere (selçuk ve hamit hariç) iyi demeden önce düşünür.

ha bu arada, selçuk'u da xavi falan yapmıştınız sezon başında. sonra selçuk şahin'e dönüşüverdi adam cl görünce.
Sosyal ağlarda paylaş

Dediklerin doğru ama şu var ki, Rüya takım diyen kimse olmadı. Hatta haftalardır yazıyoruz, tartışıyoruz bu takımdan bu taktikle bir cacık olmaz diye ne rüyası fsdfs..

Hatta daha önce de yazmıştım. Türkiye'de kaos futbolu oynanıyor. Galatasaray'ın bu 4-4-2 taktiği zaten oldukça kötü olan Anadolu takımlarına karşı zormalaz, GS iyi basarsa iyi top tutarsa elbet maç kazanır. Burak yine gol kralı olur yani.

Ama Avrupa'da farklı bir futbol oynanıyor. Uzun uzun yazmayalım tekrardan. Şu anki GS sistemi ve oyuncu yapısı, Avrupa'da zor başarılı olur.

Ha ama mesela takımda 1-2 değişiklik lazım. Takım içinde bu değişiklik GS'yi daha farklı bir takım haline getirebilir. Ben Riera'nın bile sol beke oldukça iyi geldiğini düşünüyorum, en azından daha cesur oynuyor. Eldeki kadroya göre alternatif çözümler üretilmeli..
Sosyal ağlarda paylaş

aksini söylemiyorum ben de. gs ya şuanki futbolunu bırakıp yeni bir futbola geçecek, ligdeki başarıyı unutacak bu yüzden; ya da avrupada başarıyı unutacak. türkiyede takımlar alan daraltmak, adam paylaşmak falan nedir bilmedikleri için galatasaray gibi önde pres, hızlı hücum, 3 pasta kaleye gitmek flaan görünce kafaları karışıyor bir anda 3 gol yiyebiliyorlar. ama avrupa'da sökmüyor, sökmez de.

ama şimdi arayıp bulamayacağım, şu eşleşmeyi görünce OOO BİRİNCİ BİLE ÇIKARIZ MANCHESTER DİZ ÇÖKECEK cCc cileri yazanlar bu forumda da vardı.
Sosyal ağlarda paylaş

Esnaf said:

bu DoD ne demeye çalışıyor bir türlü anlamıyorum.eğer eboue kötü yollayalım sabri oynasın diyorsan lütfen bu bölüme bir daha mesaj felan yazma

Hayır tabiki Sabri Eboue'den iyi demiyorum. Ama aynı hatayı Sabri yapınca 30 sayfa küfredenler Eboue yapınca kafasını çeviriyor diğer tarafa.
Fenerbahçede de var mesela aynı olay, Selçuk Şahin yapınca kıyamet kopuyor Baroni sahada geziyor 90 dakika ağzını açan olmuyor.

Sabri,Selçuk Şahin gibi bir sürü oyuncu rotasyon oyuncusu zaten, bu adamlar üzerinden eleştiri yürütmek o kadar boş ve anlamsız ki.

GS kadrosuna gelirsek tabiki Türkiye standartlarının üzerinde, ama avrupa standartlarına göre kötü. Yani rakibin ManU adamlar Van Persie diye bir oyuncu alıp koyuyor takıma değil 3 büyükler bütün lig bir araya gelsek imece usulü anca bonservisini öderiz yıllık maaşını da başbakandan falan borç isterler. Arada bu kadar büyük ekonomik farklar varken çok büyük başarılar beklemek zaten gereksiz.
Ha ben bu gruptan çıkmasını beklerdim Galatasaray'ın, beklenmedik şeyler oldu, hala da herşey bitmiş değil tabi ama umutların büyük ölçüde azaldığı da gerçek.

Ha benim savunduğum şu Burak 10 üzerinden 7'lik forvetse mesela Semih 10 üzerinden 7'lik defans. Hakan Balta 10 üzerinden 4.5'tan 5 anca alır sol bek olarak. Emre Çolak 10 üzerinden 6'ten büyük not alamaz aynı skalada.
Durum böyleyken eleştirileri Burak üzerinde döndürmek anlamsız diyorum. Bütün takım 10 üzerinden 8-9 civarında oyuncular olsa da Burak'ı forvette oynatsak daha bi mantıklı gelicek eleştiriler.
Sosyal ağlarda paylaş

insanların eleştirileri genelde burak'a burak'ın 10 üzerinden 5'lik ya da 7'lik oluşu üzerinden glemiyor ki ama. şunlar üzerinden geliyor;

- 4 büyük takımda oynamış, hala ofsayt nedir öğrenememiş.
- daima pası kendine istiyor. daima. dün maçta bi ara amrabat korneri pas olarak kullandı, amrabat'a bağırmaya başladı niye orta yapmadın diye.
- asla takım arkadaşlarına topu bırakmıyor. dk 2'de falan ofsayttaydı o, arkasında amrabat boştu, ona bıraksa amrabat karşı karşıya golü yazardı, ama yok, illa hep kendisi.
- bütün takım alan daraltırken bu plana uymayan bir tek o var.
- bencillik had safhada.
- hiçbir zaman takım arkadaşlarını pozisyona sokmak gibi bir derdi yok. pas verecekse de yaptığı şey genelde öyle bir pas vereyim ki son top bana doğru gelebilsin.
Sosyal ağlarda paylaş

O yüzden 5'lik 7'lik bir adam zaten. Yoksa bir forveti sadece karşı karşıya gol atıp atmamasıyla değerlendirilmemeli. Burak karşı karşıyalarda "o kadar da" kötü bir adam değil aslında. Vuruşu çok kötü değil. Ama yeteneklerinin/ne yapabileceğinin/yapamayacaklarının farkında değil biçok Türk futbolcusu gibi. Bazen dikkat edin birçok futbolcunun fiziksel olarak imkansız olan şeyleri denediğini görürsünüz. O açıdan o top imkansız mesela di mi. Ya da 2-3 kişinin arasına zorlama dalmalar. Burak'ın driblingi sıfır. Kafa hakimiyeti düşük. Zamanlaması kötü. Futbol temel bilgileri bence zayıf, tekniği çok iyi değil. Ama gol vuruşuna çok kötü diyemem. Bu dediklerimin bazıları geliştirebilir. Kaldı ki bunların hepsini mükemmel yapmasına gerek yok iyi bir forvet olabilmesi için. Belli temel şeyleri çok iyi yapması lazım. Hızı var en iyi yönlerinden biri, ve hız öğretilemez. Ama bazı eksik özelliklerini çalışmayla kapatabilir. Gerçi bunu her futbolcu için diyoruz ama pek ilerle göremiyoruz açıkçası yıllar içinde. Aydın hala dendiği gibi 2006'daki Aydın, belki daha bile kötü...

Bunların nedeni zaten altyapıların dandikliği. Altyapılarda futbolun temel bilgilerini tam olarak vermek yerine onları maksimum mücadele hırsla kendi yaş gruplarında şampiyon yapmak için çalışıyor hocalar, sorun burada. Yoksa bir altyapının amacı şampiyon olmak yerine her sene yukarıya 1-2 tane iyi oyuncu (ama tamamen eğitimini almış, eksikleri üzerine gidilmiş) çıkarmak olmalı. Bizim altyapılarımız ise temel bilgiler yerine oyuncuların salt en iyi yönlerine odaklanıp, eksikliklerini geliştirmeyerek şampiyon takım yaratmak. Haliyle bu sistem ilerideki sıçramayı yapamayan futbolcuların doğmasına yol açıyor. Çünkü adam daha ters ayağıyla şut/pas bile atamıyor doğru dürüst, isterse müthiş yetenekli olsun bir ayağı. Gibi...
Sosyal ağlarda paylaş

ofsayta yapabileceği bişey yok adamın,sürekli defansın arkasına koşu yapıyor işte birinde yakalanmasa birinde yakalanıcak yapacağı çok da bişey yok. 2 kere yakalandı 3. de karşı karşıya kalıp attı mesela dün de.

Diğer dediklerin son 2 yılda Trabzon'da oynamanın getirdiği alışkanlıklar, onların geçmesi için zaman geçmesi gerekiyor şöyle ligin 2. yarısına doğru tekrar bakmak lazım o dediğin bencillik olayına falan, Amrabatta da var mesela aynı problem.
Küçük takımda oynamakla büyük takımda oynamanın arasındaki farkı 1 günde anlamalarını bekleyemezsin adamlardan.

Tekrar söylüyorum Burak'ın o kötü dediğin gol krallarıyla alakası yok. Adam baya iyi futbolcu, hala insanların FB-BJK'de oynadığı futbol üzerinden Burak eleştirisi yapması acınası görünüyor gerçekten.
Adam son 3 sezondur üst düzey performans koyuyor ortaya.

Burak kötü forvetse iyi forvet kim bizim ligimizde? Sow mu Almeida mı? Yoksa Batuhan mı? Sezon tamamlayamayan Pektemek mi ya da? Trabzonspor Janko'yu aldı mesela Burak'ın yerini doldurmak için dolmuş mu görünüyor ordan bakınca? Kuyt geldi 2 gol attı aa iyiymiş dedik hala orda ...

Boş konuşuyosunuz gerçekten. Kötü GS'de ligde Fenerbahçe'nin 2 katı gol atmış... Galatasaray için dream team denirken Fenerbahçe için de aynı şeyler söyleniyordu ordaki eleştiriler nerde?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...