Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ev içi server

Sypro

Öne çıkan mesajlar

selam,
baya bi uzun süredir yapmak istediğim ama sürekli ertelediğim şeylerden birisi bu: ev içinde kullanmak için bir server kurmak.
sabit iki kişiyiz, proje zamanları 7-8 kişi olabiliyoruz, homegroup sağ olsun bir paylaşım klasörü var kullandığımız ama dosya paylaşımının dışında bir işe yaramıyor. şöyle haricileri falan da bağlayabileceğimiz, hatta belki svn ve xampp falan kurup projeleri orada saklayabileceğimiz bir şey istiyorum. evde bol miktarda kullanılmayan bilgisayar var ama en iyi durumda olanı p4 falandır muhtemelen (soketli p2 falan var, siz düşünün artık gerisini). şu Zotac marka falan olan ufak kutulardan alayım diyorum bi tane, yer de kaplamaz hem. Zbox galiba adı, $200 gibi bişey. işte sorun tam burada başlıyor, atom işlemci var sanırım üzerinde, 3-5 kişinin aynı anda bağlanmasına ve işlem yapma/dosya kopyalama-yapıştırmasına dayanabilecek midir acaba? yoksa daha güçlü bir şeye mi ihtiyaç var?
Sosyal ağlarda paylaş

sadece harddisk bağlamak değil olay, svn ve php/mysql falan da kurulacak tek bir yerde olması için. tam bilmiyorum (atıyor olmayayım şimdi) ama NAS ya da Router değil aradığım sanırım, kenarda duran bir makine olacak ve server işi yapacak işte kısaca. çekincem donanımla ilgiliydi, anlaşılan sorun olmayacak.

hmm, atıyormuşum resmen. lazım olan şey NAS imiş. Qnap yerine Synology ürünlerini daha çok beğendim ama Zbox'a $200 verirken aradığım ayarda bir synology ürününe 900 lira falan vermem gerekiyor :(
Sosyal ağlarda paylaş

zamanında athlon64 bi laptopa phpli mysql li wamp kurup uğramıştım zor bir şey değildi. Hatta no-ip ile site bile yayınlamıştım o makinadan o zamanki net hızlarında biri benim siteye girdimi net direk kağnı arabasına dönüyordu.

Neyse wamp işini görür gerçi benim kullandığım wamp5 di şimdi kaç olmuştur kim bilir
Sosyal ağlarda paylaş

moriQ said:

az uğraşırsan şuda iş görür
http://forum.paticik.com/read.php?6,6091582,6377405#msg-6377405

Raspberry Pi aklımda zaten ama onu daha çok okul için kullanmayı düşünüyorum, embedded systems sağ olsun :) bayram geçsin siparişi vercem.

Masakari said:

zamanında athlon64 bi laptopa phpli mysql li wamp kurup uğramıştım zor bir şey değildi. Hatta no-ip ile site bile yayınlamıştım o makinadan o zamanki net hızlarında biri benim siteye girdimi net direk kağnı arabasına dönüyordu.

Neyse wamp işini görür gerçi benim kullandığım wamp5 di şimdi kaç olmuştur kim bilir

xampp daha kullanışlı geliyor wamp ile kıyaslayınca. dışarıya yayın yapma derdim yok, local'de adam gibi çalışsın yeter.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...