Sypro Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 selam, baya bi uzun süredir yapmak istediğim ama sürekli ertelediğim şeylerden birisi bu: ev içinde kullanmak için bir server kurmak. sabit iki kişiyiz, proje zamanları 7-8 kişi olabiliyoruz, homegroup sağ olsun bir paylaşım klasörü var kullandığımız ama dosya paylaşımının dışında bir işe yaramıyor. şöyle haricileri falan da bağlayabileceğimiz, hatta belki svn ve xampp falan kurup projeleri orada saklayabileceğimiz bir şey istiyorum. evde bol miktarda kullanılmayan bilgisayar var ama en iyi durumda olanı p4 falandır muhtemelen (soketli p2 falan var, siz düşünün artık gerisini). şu Zotac marka falan olan ufak kutulardan alayım diyorum bi tane, yer de kaplamaz hem. Zbox galiba adı, $200 gibi bişey. işte sorun tam burada başlıyor, atom işlemci var sanırım üzerinde, 3-5 kişinin aynı anda bağlanmasına ve işlem yapma/dosya kopyalama-yapıştırmasına dayanabilecek midir acaba? yoksa daha güçlü bir şeye mi ihtiyaç var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 Her türlü dayanır eğer yapacağınız işlem dosya kopyalama falansa, fazla bile gelir. Zotac'ı hiç denemedim ama Qnap'ları tavsiye edebilirim, her türlü işi görüyor aletler. Hatta Atom'dan aşağı, ARM işlemcili olanlara falan bile bakabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 yukarda yazdığımdan fazlası olmaz muhtemelen. bakayım Qnap nasılmış, sağ olasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spompas Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 tp-link marka access point aldım, üzerinde ikişer wireless we usb girişi mevcut, usb lere harddisk koyarak paylaştırabiliyorsun, daha hiç kullanmadım satabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spompas Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 alet bu http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WDR3600 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 sadece harddisk bağlamak değil olay, svn ve php/mysql falan da kurulacak tek bir yerde olması için. tam bilmiyorum (atıyor olmayayım şimdi) ama NAS ya da Router değil aradığım sanırım, kenarda duran bir makine olacak ve server işi yapacak işte kısaca. çekincem donanımla ilgiliydi, anlaşılan sorun olmayacak. hmm, atıyormuşum resmen. lazım olan şey NAS imiş. Qnap yerine Synology ürünlerini daha çok beğendim ama Zbox'a $200 verirken aradığım ayarda bir synology ürününe 900 lira falan vermem gerekiyor :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 az uğraşırsan şuda iş görür http://forum.paticik.com/read.php?6,6091582,6377405#msg-6377405 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 http://i.i.com.com/cnwk.1d/i/tim/2011/11/15/wdfWDSentine6l.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 zamanında athlon64 bi laptopa phpli mysql li wamp kurup uğramıştım zor bir şey değildi. Hatta no-ip ile site bile yayınlamıştım o makinadan o zamanki net hızlarında biri benim siteye girdimi net direk kağnı arabasına dönüyordu. Neyse wamp işini görür gerçi benim kullandığım wamp5 di şimdi kaç olmuştur kim bilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 moriQ said: az uğraşırsan şuda iş görür http://forum.paticik.com/read.php?6,6091582,6377405#msg-6377405 Raspberry Pi aklımda zaten ama onu daha çok okul için kullanmayı düşünüyorum, embedded systems sağ olsun :) bayram geçsin siparişi vercem. Masakari said: zamanında athlon64 bi laptopa phpli mysql li wamp kurup uğramıştım zor bir şey değildi. Hatta no-ip ile site bile yayınlamıştım o makinadan o zamanki net hızlarında biri benim siteye girdimi net direk kağnı arabasına dönüyordu. Neyse wamp işini görür gerçi benim kullandığım wamp5 di şimdi kaç olmuştur kim bilir xampp daha kullanışlı geliyor wamp ile kıyaslayınca. dışarıya yayın yapma derdim yok, local'de adam gibi çalışsın yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Ekim 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2012 Hazır Zbox ismi geçmişken bende sorayım bu meretler al tak kullan mı yoksa içine biz ilave yapıyor muyuz sanki ram eksik gibi geliyor bana. Eve alayım tvde takılı dursun diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ekim 25, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2012 içinde var ama sonradan arttırabiliyorsun diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Ekim 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2012 Satılan yerlerde 8gb da kadar diye birşey yazıyor ama içinde olanı yazmıyor o yüzden şeyettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ekim 25, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2012 çoğunda 1 ya da 2gb oluyor gördüğüm kadarıyla. 4 veya 8e kadar da arttırma falan oluyor işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar